Herken zakelijke websitebezoekerswww.marcommit.nlwww.lubbersdejong.nlContentbureau
2519 volgen @ICTberichten
Deel dit nu
Datum: (62 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: Clarity Benelux

Solvinity eerste Nederlandse Managed Service Provider met SOC 2 voor private én Azure cloud

Gehele beheeromgeving Solvinity slaagt met vlag en wimpel voor SOC 1 en SOC 2

Amsterdam, 8 februari 2021Solvinity, één van de grootste leveranciers van Secure Managed IT Services in Nederland, heeft nieuwe SOC 1- en SOC 2-rapporten ontvangen van KPMG. De gehele beheeromgeving, dit jaar inclusief Azure public cloud, heeft de audits glansrijk doorstaan. Hiermee voldoet Solvinity voor al zijn klanten aan de strengste internationale auditeisen voor IT-beheerders.

Net als voorgaande jaren heeft KPMG over 2020 de SOC 1- en SOC 2-rapportages opgesteld na een intensief auditproces. In tegenstelling tot eerdere audits is ditmaal ook het public cloud beheer in Microsoft Azure geaudit. Hiermee is Solvinity volgens Microsoft de eerste Nederlandse IT-dienstverlener bij wie Azure beheer binnen de scope van de SOC 2-audit valt en van wie de gehele beheeromgeving aan deze strenge standaarden is getoetst. Harry Tolsma, Technology Strategist Microsoft Nederland: “De certificering van de beheerde Azure omgeving van Solvinity is een belangrijke stap voor klanten met hoge compliancyeisen die gebruik willen maken van de cloud. In Nederland is dit een unieke dienstverlening die goed past bij hoe wij Solvinity ervaren: een zorgvuldige en gedegen partner met een goed oog voor innovatieve oplossingen. Deze kwaliteiten hebben er dan ook voor gezorgd dat deze bijzondere certificering geslaagd is.”

Martin Maas, Manager Data Privacy & Compliance bij Solvinity: “Deze standaarden zijn cruciaal voor het vertrouwen van onze klanten waarvoor compliancy essentieel is, zoals banken, verzekeraars en de overheid. Zij zijn verantwoordelijk voor hun klantdata, maar besteden het beheer uit aan ons. Dankzij de audits van KPMG kunnen zij aantonen dat hun data in zeer goede handen is - of ze nu gebruikmaken van traditionele on-premises omgevingen of, zoals je steeds vaker ziet, van hybride cloudomgevingen.”

De beslissing om het beheer op de public cloud te laten toetsen in de audits maakte het proces complexer dan voorheen. Grondige toetsing van de SOC-rapportages van Microsoft Azure zelf, in combinatie met uitgebreide systeem checks, leidde tot een heldere conclusie: ook in de public cloud doorstaan de bewezen processen van Solvinity glansrijk de strenge toetsing van de auditors. “De public cloud biedt voor steeds meer organisaties kostenefficiëntie en schaalvoordelen,” zegt Maas, “maar de keuze voor de public cloud mag niet ten koste gaan van veiligheid of compliance. De SOC-audits wijzen uit dat Solvinity in iedere omgeving dezelfde hoogwaardige standaarden kan hanteren. Het succesvolle resultaat van de audits is de kroon op het security- en compliance-werk van Solvinity in 2020.”

Het betekent niet dat de specialisten van Solvinity op hun lauweren zullen rusten. SOC-compliance is gedurende het gehele jaar een doorlopend proces. Inmiddels worden mogelijkheden bekeken om volgende audits uit te breiden naar andere grote clouddiensten. “Nieuwe manieren van werken leiden meer organisaties richting hybride cloudomgevingen. Als wij zien dat de vraag naar bepaalde public clouddiensten toeneemt, zullen wij ook in deze omgevingen onze beveiligings- en compliance-processen implementeren én laten toetsen.”Over Solvinity
Solvinity levert Secure Managed IT Services in de public, private en hybrid cloud voor organisaties met hoge beveiligingseisen. De diensten van Solvinity bestaan onder meer uit innovatieve cloud solutions, outsourcing, managed hosting en werkplekoplossingen zoals Lango Workspace. Voor organisaties die zelf software ontwikkelen biedt Solvinity oplossingen zoals Integrated Delivery en ‘Stretched’ DevOps. De organisatie onderscheidt zich met zeer hoge standaarden voor cybersecurity en certificeringen volgens nationale en internationale normen als ISO 27001, ISO 14001, ISO 9001, SOC 1, SOC 2 en NEN 7510. Solvinity levert diensten aan onder andere de (rijks-)overheid, waaronder het ministerie van Justitie en Veiligheid, gemeenten en toonaangevende organisaties in de financiële en zakelijke dienstverlening, waaronder Trans Link Systems (OV-chipkaart), TNO, ING, Ahold en ONVZ. Solvinity heeft ruim 250 medewerkers, verspreid over vier vestigingen in Amsterdam, Assen, Amersfoort en Den Bosch. In 2019 haalde het bedrijf een jaaromzet van 47,8 miljoen euro. Kijk voor meer informatie op www.solvinity.com, of volg Solvinity op Twitter en LinkedIn.  

Voor meer persinformatie
Solvinity Persdesk
Wesley Schouwenaars
+31 (0)23 555 34 24
solvinity@clarity.pr
www.solvinity.com
Laatste van Solvinity  
Solvinity eerste Nederlandse Managed Service Provider met SOC 2 voor private én Azure cloud

Nederlandse organisaties naïef over eigen digitale kwetsbaarheid

Logius vertrouwt IT-infrastructuur toe aan Solvinity
Geplaatst:
Verstreken tijd: 62 dagen
PR contact  

Logo Clarity Benelux
Solvinity contact  

Logo Solvinity

  Volkert Deen
  +31 (0)23 555 34 24
  solvinity@yellow-communications.com
  www.solvinity.com
Solvinity sociaal  


Solvinity tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken. Herken zakelijke websitebezoekers
 Spotlight  
Logo Tankpas-Aanvragen.nl
Logo Medius
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo MCS B.V.
Logo Medius
Logo PQR
Logo Humanwave B.V.
Logo Techone B.V.
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo Medius
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo PlanMen
Logo Northwave
Logo PQR
Logo Schneider Electric
Logo Protime BV
Logo Pegasystems
Logo Thales
Logo Greenhouse Datacenters
Logo Unit4
Logo Extreme Networks
Logo ISBW
Logo Businesspark Nieuw-Vennep Zuid
Logo Citrix
Logo SurveyMonkey
Logo Ivanti
Logo Infoblox
Logo ROVC
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com, hét platform voor IT persberichten

In de database
- 90818 persberichten
- 5948 bedrijfsprofielen
- 60 PR-bureauprofielen
- 10070 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
Herken zakelijke websitebezoekerswww.marcommit.nlwww.lubbersdejong.nlContentbureau