www.lubbersdejong.nlHerken zakelijke websitebezoekerswww.marcommit.nlwww.EVENTIVE.nl
2521 volgen @ICTberichten
Deel dit nu
Datum: (67 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: Zeekhoe Communicatie

Fortinet lanceert nieuw besturingssysteem FortiOS 7.0

Het nieuwe Fortinet besturingssysteem bevat SASE-functionaliteit en zero trust netwerktoegang

Utrecht, 5 februari 2021 - Fortinet® (NASDAQ: FTNT), wereldwijd leider in uitgebreide, geïntegreerde en geautomatiseerde oplossingen voor cyberbeveiliging, kondigt lanceert FortiOS 7.0. De ruim 300 nieuwe functies in FortiOS 7.0 zetten de consistente beveiliging van de Fortinet Security Fabric kracht bij om netwerken, endpoints en clouds veilig te houden. FortiOS 7.0 is vanaf het einde van het eerste kwartaal van 2021 beschikbaar.

FortiOS: de pijler van het krachtigste beveiligingsplatform op de markt
De IT-omgevingen van organisaties maken tegenwoordig gebruik van WAN’s, LAN’s, LTE, rekenkracht in de cloud, operationele technologie, CASB, SASE, het internet en thuisnetwerken. Dit heeft geresulteerd in een ongekende fragmentatie van de netwerkrand. Organisaties hebben daarom een security-oplossing nodig die gelijke pas kan houden met alle netwerkwijzigingen en moderne prestatievereisten. Deze oplossing moet tegelijkertijd voorzien in integraal overzicht, de aanlevering van bedreigingsinformatie, beveiligingsanalyses, detectiemogelijkheden en een snelle gecoördineerde reactie op cyberaanvallen. Dit is alleen mogelijk met een geïntegreerd beveiligingsplatform.

De Fortinet Security Fabric is het krachtigste beveiligingsplatform binnen de branche. Het wordt ondersteund door FortiOS, een besturingssysteem dat bijdraagt aan consistente en flexibele bescherming van het complete aanvalsoppervlak. Fortinet biedt zijn beveiligingsoplossingen aan op basis van een groter aantal gebruiksmodellen dan elke andere leverancier: fysiek, virtueel, in de cloud en as-a-service. Zijn productaanbod is bovendien uiterst gevarieerd. Het omvat oplossingen voor netwerkbeveiliging, SD-WAN, switching en draadloze toegang, network access control, authenticatie, beveiliging van publieke en private clouds, endpoint-beveiliging en door AI ondersteunde bescherming tegen cyberbedreigingen. Al deze oplossingen maken gebruik van hetzelfde besturingssysteem: FortiOS. Dit helpt organisaties van elke omvang met het beschermen en vereenvoudigen van hun IT-infrastructuur.

Vincent Zeebregts, country manager Fortinet Nederland: “De meeste leveranciers van security-oplossingen richten hun focus op slechts één aspect van de beveiliging. In de praktijk is het echter onmogelijk om met deze aanpak het complexe bedreigingslandschap de baas te blijven. Innovatieve nieuwe functies in FortiOS 7.0 biedt bescherming voor het volledige digitale aanvalsoppervlak. Hiertoe biedt Fortinet uitgebreide, geïntegreerde en geautomatiseerde beveiliging van apparaten, data en applicaties.”

Nieuwe functionaliteit in FortiOS 7.0
Belangrijke verbeteringen in FortiOS 7.0 bieden oplossingen voor enkele van de belangrijkste vraagstukken van dit moment: het beschermen van thuiswerkers, het beveiligen van de netwerkrand en SASE. Hiertoe biedt de nieuwe versie onder meer:

Zero trust netwerktoegang
  • Toegang op afstand en applicatiebeheer op basis van zero trust: FortiOS 7.0 biedt gebruikers van next-generation firewalls uit de FortiGate-reeks kant-en-klare Zero Trust Network Access (ZTNA)-functionaliteit. Fortinet is daarmee de enige leverancier die een firewall met ZTNA-mogelijkheden biedt. Organisaties kunnen op deze manier traditionele VPN’s vervangen om eindgebruikers geoptimaliseerde toegang op afstand te bieden. ZTNA reduceert het aanvalsoppervlak door het verifiëren van gebruikers en apparaten voor elke applicatiesessie. Het zorgt ervoor dat bedrijfskritische applicaties niet benaderbaar zijn via het publieke internet. De functionaliteit vereenvoudigt daarnaast het beheer door hetzelfde toegangsbeleid op eindgebruikers toe te passen, of zij zich nu binnen of buiten het bedrijfsnetwerk bevinden.
Security-driven networking
  • Consistente bedrijfsbrede beveiliging met SASA: Fortinet biedt organisaties de flexibiliteit die nodig is om hun werknemers in staat te stellen om vanaf elke gewenste locatie te werken. Hiertoe breidt FortiOS 7.0 de consistente beveiliging van grootzakelijke kwaliteit op locatie uit met cloud-gebaseerde SASE (Secure Access Service Edge)-functionaliteit. Gebruikers buiten het bedrijfsnetwerk kunnen daarmee profiteren van hetzelfde niveau van beveiliging. Organisaties die niet-belastende beveiliging naar hun filialen willen brengen (thin edge) zullen eveneens baat hebben bij de SASE-functionaliteit.
  • Zelfherstellende SD-WAN-mogelijkheden: De brancheleidende Secure SD-WAN-functionaliteit van Fortinet biedt nu ook zelfherstellende mogelijkheden. Dit zorgt voor nog een nog veerkrachtiger applicatie-ervaring. Fortinet heeft zijn passieve monitoring van SaaS-oplossingen en multi-cloudapplicaties daarnaast uitgebreid voor het optimaliseren van de gebruikservaring van mobiele en thuiswerkers.
  • Uitbreiding van de LTE Edge met 5G: Met FortiOS 7.0 zijn de netwerkconnectiviteit en -beveiliging niet langer beperkt tot de rand van het WAN. Dit is te danken aan innovatieve nieuwe 5G- en LTE-functionaliteit die de veerkracht en prestaties van het draadloze netwerk verbetert. Organisaties kunnen dankzij het uitgebreide pallet van WAN- en LTE-functies op elke gewenste locatie voor veilige, schaalbare en optimaal beschikbare netwerkconnectiviteit zorgen.

Adaptieve cloudbeveiliging
  • Optimalisatie van de prestaties en beveiliging van multi-cloudomgevingen: Organisaties met multi-cloudomgevingen worstelen momenteel met het beheer van de toegang tot applicaties en het optimaliseren van de prestaties daarvan. FortiOS 7.0 breidt de adaptieve oplossingen voor cloudbeveiliging van Fortinet uit met centraal beheer van hybride clouds, automatisch schaalbaar bronverbruik, dynamische load balancing en toezicht op de gebruikservaring voor applicaties. Al deze functionaliteit heeft ten doel om de prestaties en beveiliging binnen en tussen clouds proactief te verbeteren.
NOC/SOC
  • Verbeterde operationele efficiëntie voor het NOC en SOC: FortiOS 7.0 biedt netwerkbeveiligingsteams van elke omvang en elk ervaringsniveau nieuwe en uitgebreide mogelijkheden voor het verbeteren van de operationele efficiëntie. Hiertoe biedt het integraties van FortiManager/FortiAnalyzer met een nieuwe containeriseerde versie van FortiSOAR voor orchestration van de beveiligingsprocessen. Andere verbeteringen vereenvoudigen het beheer van SaaS-oplossingen en zorgen voor een forse reductie van de complexiteit dankzij centraal beheer vanuit FortiCloud. Organisaties die een beroep willen doen op de beveiligingsexpertise van Fortinet om de capaciteit van hun operationele teams uit te breiden kunnen nu kiezen voor SOC-as-a-Service en de NOC Best Practice Service van Fortinet.
Bedreigingsinformatie van FortiGuard Labs
  • Voor thuiswerken geoptimaliseerde internetbeveiliging: Het aanbod van beveiligingsdiensten van FortiGuard voorziet in geavanceerde bescherming van content, gebruikers, apparaten, de internettoegang en applicaties. FortiOS 7.0 breidt dit rijke functiepallet voor internetbeveiliging uit met de eerste mogelijkheden voor het filteren van videocontent die op de markt verkrijgbaar zijn. Dit draagt bij aan nog fijnmaziger bescherming van het intensieve videoverkeer dat gepaard gaat met het groeiende aantal thuiswerkers.
Accelerate 2021
Neem samen met Fortinet deel aan Accelerate 2021 Digital Edition om meer te weten te komen over de belangrijkste beveiligingsproblemen van dit moment en de oplossingen die nodig zijn om deze problemen te verhelpen. Dit virtuele evenement staat gepland voor 9 maart (Noord-, Midden- en Zuid-Amerika), 10 maart (EMEA) en 11 maart (Asia Pacific).

Over Fortinet
Fortinet beschermt ’s werelds grootste ondernemingen, internetproviders en overheidsorganisaties. Het biedt organisaties compleet beheer van en inzicht in hun  groeiende aanvalsoppervlak en stelt hen in staat om tegemoet te komen aan de steeds hogere eisen die aan hun netwerk worden gesteld, nu en in de toekomst. Alleen het Fortinet Security Fabric-platform pak de meest kritieke beveiligingsuitdagingen aan en beschermt gegevens over de gehele digitale infrastructuur. Dit geldt voor zowel voor netwerk-, applicatie- als (multi)cloud of edge-omgevingen. Fortinet heeft wereldwijd de meeste beveiligingsappliances verkocht. Meer dan 480,000  klanten vertrouwen op Fortinet voor effectieve bescherming van hun organisatie. Fortinet is zowel een technologiebedrijf als een leerbedrijf. Fortinet Network Security Expert (NSE) Training Instituut biedt een van de grootste en breedste trainingsprogramma's voor cybersecurity in de industrie. Kom meer te weten op http://www.fortinet.com, het blog van Fortinet en FortiGuard Labs.


Noot voor de redactie [niet voor publicatie]
Meer informatie over dit bericht of over Fortinet kunt u opvragen bij:
Karianne Hoekstra
Zeekhoe Communicatie
M. +31 (0)6-460 80656
E. karianne@zeekhoe.nl
Laatste van Fortinet  
Linksys en Fortinet kondigen strategische samenwerking aan om thuiswerkers uiterst snelle en veilige verbindingen te leveren

Fortinet breidt partnerprogramma Engage uit

Onderzoeksrapport van FortiGuard Labs: cybercriminelen volgen de online activiteiten van werknemers op de voet
Geplaatst:
Verstreken tijd: 67 dagen
Fortinet contact  

Logo Fortinet

  030 799 1008
  www.fortinet.com
Fortinet sociaal  


Fortinet tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken. Herken zakelijke websitebezoekers
 Spotlight  
Logo Luminis Nederland B.V.
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo Priemo
Logo Alcadis
Logo Bergler ICT
Logo Intus Workforce Solutions BV
Logo NEXXT
Logo Stichting Brabant Onderneemt
Logo i4 Managed IT Services
Logo Cryptokopen.nl
Logo CBMK
Logo TPEX International
Logo Reflex Online BV
Logo Blue Dragon
Logo Tankpas-Aanvragen.nl
Logo Medius
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo MCS B.V.
Logo Medius
Logo PQR
Logo Humanwave B.V.
Logo Techone B.V.
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo Medius
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo PlanMen
Logo Northwave
Logo PQR
Logo Zyxel
Logo Shypple
Logo Schneider Electric
Logo Protime BV
Logo Pegasystems
Logo Thales
Logo Greenhouse Datacenters
Logo Unit4
Logo Extreme Networks
Logo ISBW
Logo Businesspark Nieuw-Vennep Zuid
Logo Citrix
Logo SurveyMonkey
Logo Ivanti
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com, hét platform voor IT persberichten

In de database
- 90830 persberichten
- 5950 bedrijfsprofielen
- 60 PR-bureauprofielen
- 10081 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
www.lubbersdejong.nlHerken zakelijke websitebezoekerswww.marcommit.nlContentbureau