www.EVENTIVE.nlwww.marcommit.nlHerken zakelijke websitebezoekerswww.lubbersdejong.nl
2521 volgen @ICTberichten
Deel dit nu
Datum: (68 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: LEWIS

Slim beheer van auto-data: drie tips voor meer veiligheid en rijplezier in de ‘verbonden’ auto

E-mobility, autonoom rijden en de ‘verbonden’ auto zijn belangrijke ontwikkelingen waar de automotive-sector zich momenteel mee bezighoudt. Steeds meer netwerken ondersteunen bestuurders met veel verschillende nieuwe diensten en opties – van nauwkeurige voorspellingen van files of ongevallen tot persoonlijke verzekeringstarieven. Volgens onderzoek bedraagt de wereldmarkt voor verbonden auto’s in 2020 ongeveer 54 miljard dollar en loopt deze in 2025 op tot 166 miljard dollar.

Om autotoepassingen veilig en efficiënt te kunnen ontwikkelen en inzetten, moeten autobedrijven over krachtige strategieën en oplossingen beschikken om voertuig- en omgevingsdata betrouwbaar te kunnen lezen, combineren en gebruiken. BlackBerry, leverancier van beveiligingssoftware en -diensten voor automobieltoepassingen, geeft aan waar autobedrijven de komende jaren alert op moeten zijn:

1. Zorg ervoor dat je voertuiggegevens betrouwbaar uitleest
De voordelen van de verbonden auto liggen voor de hand. Denk aan waarschuwingen voor gevaarlijke situaties of ongevallen en diefstaldetectie. Volgens Capgemini waren er in 2018 wereldwijd (slechts) 119,4 miljoen verbonden voertuigen, maar de verwachting is dat dit aantal tot 352 miljoen stijgt in 2023. Deze ontwikkeling gaat gepaard met een immense toename van de hoeveelheid data die moet worden verzameld, beheerd en gebruikt. Volgens de studie beschikt momenteel slechts 56 procent van de consumenten over netwerkdiensten in hun voertuig en maakt slechts 51 procent van hen daar (zeer) vaak gebruik van. Een ander probleem is dat veel bedrijven en automobilisten zich zorgen maken over de veiligheid van de data die door sensoren wordt verzameld. Zij zijn bang dat deze gegevens kunnen worden gestolen of gemanipuleerd. Daarom is het belangrijk om een betrouwbare en veilige methode te vinden voor het uitlezen van de data van voertuigsensoren. Als autofabrikanten de applicatie-interfaces (API's) van het platform kunnen gebruiken om gegevens te delen met hun softwareontwikkelingsteams, kunnen ze innovatiever en flexibeler zijn. Tegelijkertijd beschermen zij ook de privacy en veiligheid van hun klanten door te controleren wie wanneer toegang heeft tot voertuig- en applicatiedata.

2. Slimme integratie van verschillende data, hardware- en softwareoplossingen
Moderne voertuigen bestaan uit ontelbare onderdelen, sensortechnologieën en softwareoplossingen van diverse leveranciers. Daar bovenop komen nog de verschillende dataformats. Voertuiggegevens over remmen, lichten of snelheid bijvoorbeeld, beïnvloeden zaken als motorsturing of rij-assistentsystemen. Ook de omgevingsinformatie, over het weer of verkeersomstandigheden, wordt meegenomen. Al deze informatie moet op een gecentraliseerde manier samenkomen. Dit vormt een grote uitdaging voor autobedrijven en vormt meestal ook een belemmering voor de invoering van nieuwe systemen. Het gebruik van machine learning (ML) is nuttig om data op de best mogelijke manier te ontsluiten en gebruiken. Een ML-dataplatform maakt voorspellingen en analyses mogelijk, die op hun beurt het voertuiggebruik, de veiligheid en het rijplezier verbeteren. Daarnaast moet de dataoplossing ook verschillende voertuigbesturingssystemen en multi-cloud implementaties ondersteunen, en in staat zijn om verschillende datatypes te gebruiken als bouwstenen voor nieuwe diensten voor een hele reeks automodellen.

3. Cloud verbetert flexibiliteit, data-inzicht en controle
Als het dataplatform is ingebed in de systemen van een voertuig en wordt bestuurd, beheerd en geconfigureerd vanuit de cloud, hebben autofabrikanten beter overzicht van voertuigdata. Door real-time prestatiegegevens te analyseren, kunnen ze bijvoorbeeld de eerste tekenen van mogelijk defecte onderdelen opsporen, de auto eigenaar waarschuwen en gerichte terugroepacties uitvoeren. Tegelijkertijd kunnen ze veel beter controleren wie toegang heeft tot de data. Extra geïntegreerde mogelijkheden maken het daarnaast mogelijk om consumenten via de cloud nieuwe functies en opties te bieden. Zo ontstaan er voor autobedrijven nieuwe inkomstenbronnen en bedrijfsmodellen op basis van voertuigdata. Een analyse van voertuigdata levert bijvoorbeeld informatie over het gedrag van de bestuurder en gevaarlijke omstandigheden zoals ijzige wegen of druk verkeer. De bestuurder krijgt aanbevelingen voor nuttige functies zoals een waarschuwing bij het in- of uitvoegen of snelheidsmonitoring. De autofabrikant leert op zijn beurt hoe en wanneer dergelijke veiligheidsfuncties worden gebruikt om voertuigen aan te passen en voortdurend te verbeteren. Denk bijvoorbeeld aan informatie over het aantal inzittenden of de mogelijkheid om automatisch een kinderslot te activeren zodra een kind op de achterbank wordt gedetecteerd.

Het BlackBerry Intelligent Vehicle Data Platform IVY is een cloudgebaseerd softwareplatform dat antwoord biedt aan de vereisten van de huidige autofabrikanten. Het ondersteunt het veilig uitlezen van voertuigsensordata en zorgt ervoor dat belangrijke inzichten uit voertuig- en clouddata kunnen worden gehaald. Hierdoor kunnen nieuwe diensten en opties voor bestuurders en passagiers worden ontwikkeld en aangeboden, waarmee de moderne auto-industrie zich verder kan ontwikkelen.BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over BlackBerry 
BlackBerry (NYSE: BB; TSX: BB) levert betrouwbare beveiligingssoftware en -diensten aan organisaties en overheidsinstellingen wereldwijd, die ze nodig hebben om het Internet of Things te beveiligen. Het bedrijf beveiligt meer dan 500 miljoen eindpunten, waaronder 175 miljoen auto's op de weg. Gevestigd in Waterloo, Ontario, zet het bedrijf AI en machine learning in om innovatieve oplossingen te bieden op het gebied van veiligheid, cybersecurity en dataprivacy. Daarnaast is BlackBerry voorloper op belangrijke gebieden zoals endpointsecurity-management, encryptie en geïntegreerde systemen. Voor meer informatie, bezoek BlackBerry.com en volg het bedrijf via @BlackBerry.Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Ingrid van den Nieuwenhof, Marjolein van Aarle of Evi van Lieshoud van LEWIS:
Tel: +31 40 235 46 00
E-mail:  blackberryNL@teamlewis.com
Laatste van BlackBerry  
Volvo Group kiest BlackBerry QNX voor Dynamic Software Platform

Scania zet BlackBerry QNX in bij nieuwste vrachtwagens

BlackBerry komt met stimuleringsfonds voor innovatie
Geplaatst:
Verstreken tijd: 68 dagen
BlackBerry contact  

Logo BlackBerry

BlackBerry sociaal  


BlackBerry tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken. Herken zakelijke websitebezoekers
 Spotlight  
Logo Tankpas-Aanvragen.nl
Logo Medius
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo MCS B.V.
Logo Medius
Logo PQR
Logo Humanwave B.V.
Logo Techone B.V.
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo Medius
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo PlanMen
Logo Northwave
Logo PQR
Logo Schneider Electric
Logo Protime BV
Logo Pegasystems
Logo Thales
Logo Greenhouse Datacenters
Logo Unit4
Logo Extreme Networks
Logo ISBW
Logo Businesspark Nieuw-Vennep Zuid
Logo Citrix
Logo SurveyMonkey
Logo Ivanti
Logo Infoblox
Logo ROVC
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com, hét platform voor IT persberichten

In de database
- 90818 persberichten
- 5948 bedrijfsprofielen
- 60 PR-bureauprofielen
- 10070 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
Contentbureauwww.marcommit.nlHerken zakelijke websitebezoekerswww.lubbersdejong.nl