www.lubbersdejong.nlwww.marcommit.nlHerken zakelijke websitebezoekerswww.LVTPR.com
2521 volgen @ICTberichten
Deel dit nu
Datum: (75 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: AxiCom

Avaya ontvangt zeshonderdste patent voor contactcentertechnologie

Het bedrijf heeft nu in totaal meer dan 4.400 patenten

Nieuwegein Avaya (NYSE: AVYA), een wereldwijde leider in communicatie en samenwerking, heeft zijn zeshonderdste patent voor contactcentertechnologie gekregen. Het Amerikaanse octrooibureau, U.S. Patent Office, reikte het patent uit voor Avaya’s nieuwste AI-technologie in het Avaya OneCloud CCaaS-portefeuille.

Aangezien klantinteracties tegenwoordig overwegend online en op verschillende apparaten en manieren plaatsvinden, zijn contactcenters het eerste aanspreekpunt voor organisaties om contacten te leggen, samen te werken en klantrelaties te onderhouden. Met zijn Avaya OneCloud CCaaS-portfolio, ondersteund door AI, automatisering en machine learning, levert Avaya de customer experience van de toekomst.

Avaya's zeshonderdste contactcenter-patent werd toegekend voor "chatbot-socialisatie"-technologie. Hierbij wordt kunstmatige intelligentie toegepast om op efficiënte wijze virtuele agents te ontwikkelen die via spraak-, sms- en chatkanalen kunnen reageren op vragen en verzoeken van klanten. Met deze AI-mogelijkheden in Avaya OneCloud CCaaS kunnen organisaties consistente, predictieve en gepersonaliseerde klant- en werknemerservaringen bieden. Dit is mogelijk doordat zij sneller toegang hebben tot relevante informatie en virtuele agents kunnen programmeren die ze kunnen koppelen aan andere interactieve agents tijdens klantcommunicatie. Deze technieken maken het mogelijk om de kennis en effectiviteit van AI-systemen en -tools binnen het contactcenter voortdurend uit te breiden en te verbeteren.

“Met meer dan 4.400 patenten in de CCaaS-, UCaaS- en CPaaS-portfolio's heeft Avaya een indrukwekkende staat van dienst op het gebied van uitvindingen, innovatie en revolutionaire ontwikkelingen in het leveren van klant- en werknemerservaringen waar organisaties wereldwijd op kunnen bouwen”, aldus Michiel Noordermeer, Managing Director Avaya Nederland. “We zijn erop gebrand om ons technologisch leiderschap uit te breiden door te investeren in innovatie. Maar ook door ons ecosysteem uit te breiden met partners en ontwikkelaars die ons communicatie- en samenwerkingsplatform versterken. Zij stellen ons in staat om meer waarde te leveren aan onze klanten.”

Avaya werd uitgeroepen tot Leader in 'The Aragon Research Globe for Intelligent Contact Center 2020'. Hierbij werden specifiek de uitgebreide AI-mogelijkheden erkend, zowel native als via partnerschappen met bijvoorbeeld Google Contact Center AI. Het doel hiervan is om de customer experience te verbeteren en te anticiperen op de behoeften van de klant.

Avaya kondigde onlangs aan de samenwerking met Amazon Web Services (AWS) uit te breiden. Hierdoor krijgen Avaya OneCloud CCaaS-klanten toegang tot meer AI-mogelijkheden op het gebied van customer experience. Avaya is een AWS-partner die AWS Contact Center Intelligence (CCI)-oplossingen aanbiedt. Daardoor kunnen klanten van Avaya ook gebruikmaken van AWS AI Services en Machine Learning (ML)-mogelijkheden. Dit stelt hen in staat om meer winstgevende klant- en werknemerservaringen te creëren, zowel via voice als digitaal. Dit gebeurt door middel van natuurlijke, conversatiegerichte interacties op basis van AI en ML.

Google en AWS zijn belangrijke leden van Avaya's A.I.Connect-programma. Dit is een door Avaya geleid initiatief dat een uitgebreid ecosysteem van leveranciers en ontwikkelaars samenbrengt die zich actief bezighouden met het ontwikkelen van AI-gedreven oplossingen. A.I.Connect versnelt de toepassing van AI-oplossingen in CCaaS- en UCaaS-portfolio's. Dit zorgt voor een betere klantenbinding, een hogere productiviteit van de agents en een grotere affiniteit van de klant.

Over Avaya
Bedrijven worden gebouwd door de ervaringen die ze bieden, en elke dag worden miljoenen van die ervaringen door Avaya geleverd. We geven vorm aan de toekomst van het werk, met innovatie en samenwerkingsverbanden die belangrijke zakelijke voordelen opleveren. Onze cloud-communicatieoplossingen en ons multi-cloud application-ecosysteem zorgen voor persoonlijke, intelligente en probleemloze klant- en werknemerservaringen. Zo helpen we de strategische ambities en gewenste resultaten te realiseren. Samen zetten we ons in om uw bedrijf te helpen groeien door 'Experiences that Matter' te leveren. Meer informatie is beschikbaar op  http://www.avaya.com/.
Laatste van Avaya  
Avaya benoemt Michiel Noordermeer tot Regional Sales Leader Benelux

Avaya brengt Avaya OneCloud CCaaS naar nieuwe markten

Avaya voegt nieuwe functies toe aan Avaya Space
Geplaatst:
Verstreken tijd: 75 dagen
Avaya contact  

Logo Avaya

  030 6097600
  info@avaya.nl
  www.avaya.com
Avaya sociaal  


Avaya tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken. Herken zakelijke websitebezoekers
 Spotlight  
Logo Luminis Nederland B.V.
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo Priemo
Logo Alcadis
Logo Bergler ICT
Logo Intus Workforce Solutions BV
Logo NEXXT
Logo Stichting Brabant Onderneemt
Logo i4 Managed IT Services
Logo Cryptokopen.nl
Logo CBMK
Logo TPEX International
Logo Reflex Online BV
Logo Blue Dragon
Logo Tankpas-Aanvragen.nl
Logo Medius
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo MCS B.V.
Logo Medius
Logo PQR
Logo Humanwave B.V.
Logo Techone B.V.
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo Medius
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo PlanMen
Logo Northwave
Logo PQR
Logo Zyxel
Logo Shypple
Logo Schneider Electric
Logo Protime BV
Logo Pegasystems
Logo Thales
Logo Greenhouse Datacenters
Logo Unit4
Logo Extreme Networks
Logo ISBW
Logo Businesspark Nieuw-Vennep Zuid
Logo Citrix
Logo SurveyMonkey
Logo Ivanti
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com, hét platform voor IT persberichten

In de database
- 90830 persberichten
- 5950 bedrijfsprofielen
- 60 PR-bureauprofielen
- 10081 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
www.lubbersdejong.nlwww.marcommit.nlHerken zakelijke websitebezoekersContentbureau