www.marcommit.nlHerken zakelijke websitebezoekerswww.EVENTIVE.nlwww.lubbersdejong.nl
2513 volgen @ICTberichten
Deel dit nu
Datum: (34 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: LVTPR

Amerikaanse scholengroep Jefferson County Public Schools zet cloudoplossing van Extreme Network in om 200.000 leerlingen van onderwijs te voorzien

Upgrade naar Wi-Fi 6-oplossingen stelt het grootste scholendistrict van Kentucky in staat om veilig en innovatief onderwijs te bieden

Amstelveen, 28 januari 2021 – Extreme Networks, Inc. (Nasdaq: EXTR) heeft Jefferson County Public Schools (JCPS), de grootste scholengroep in de Amerikaanse staat Kentucky, voorzien van hoogwaardige Wi-Fi 6-accesspoints en het Extreme Cloud IQ™- netwerkmanagement-platform als onderdeel van een grootschalige upgrade. Het nieuwe netwerk ondersteunt onderwijs op afstand en programma's voor circa 200.000 gebruikers in 169 scholen. Het platform biedt veilige en betrouwbare toegang tot onderwijs en stelt de scholen in staat om data te gebruiken om de veiligheid van studenten en scholieren te waarborgen.

JCPS richt zich als scholengroep sterk op technologie. Het IT-team maakt gebruik van E-Rate-fondsen van de overheid om een netwerk te creëren dat studenten en scholieren ondersteunt in het volgen van geavanceerde digitale studieprogramma's. Zo krijgen studenten iPads en Chromebooks en hebben ze toegang tot een digitaal ‘ Backpack of Success Skills'-onderwijsplatform. De scholen bieden ook Career and Technical Education-programma's op het gebied van netwerktechnologie, robotica, productie, medische training en andere praktische leergangen. Verder vinden alle testen gedurende het schooljaar online plaats en zijn alle beveiligingscamera's en toegangscontrolevoorzieningen via het netwerk toegankelijk.

Belangrijkste voordelen:
  • Schaalbare, betrouwbare infrastructuur: JCPS installeerde bijna 8.400 Extreme Wi-Fi 6-accesspoints en krachtige gigabit Ethernet-switches in en buiten gebouwen. Verder werd een draadloos mesh-netwerk ontwikkeld voor videosurveillance op de 950 schoolbussen. De scholen investeerden ook in ExtremeAnalytics™-software om issues op het gebied van connectiviteit en prestaties sneller vast te stellen. Nu er in de toekomst sprake zal zijn van applicaties die meer bandbreedte nodig hebben, is een krachtige en schaalbare infrastructuur – vast en draadloos – geen luxe maar noodzaak.
  • Flexibiliteit in onzekere tijden: toen studenten en medewerkers als gevolg van de corona-pandemie naar huis werden gestuurd, ging de IT-afdeling direct op zoek naar oplossingen om het onderwijsprogramma online voort te zetten. Het was daarbij noodzakelijk dat het netwerk om kon gaan met meer en onvoorspelbare activiteiten en altijd in de lucht was. Verder kregen gezinnen zonder WiFi, accesspoints van Extreme thuis om studenten in staat te stellen onderwijs te volgen. De snelle reactie van het IT-team en de samenwerking met Extreme zorgden ervoor dat de school het schooljaar 2019-2020 goed kon afsluiten en studenten betrokken weet te houden in het nieuwe schooljaar 2020-2021.
  • Cloudnetwerkmanagement: het IT-team bij de scholengroep gebruikt ExtremeCloud IQ om duizenden devices te beheren. Deze oplossing biedt volledig inzicht in het netwerk en een hoge beschikbaarheid. Voor het IT-team is het eenvoudig om het uitgebreide netwerk te beheren zonder de noodzaak om tussen alle gebouwen te reizen. ExtremeCloud IQ zal de scholen ook in staat stellen om op gebruiker gebaseerde authenticatie in te zetten voor het veilig toevoegen van devices aan het netwerk.
JCPS was al klant van Extreme en vroeg het bedrijf opnieuw om samen met Extreme-partner StepCG een nieuwe oplossing te bouwen voor de komende jaren.

Annette Harris, adjunct-directeur Infrastructure Services bij JCPS
“We werken met een kleine IT-groep voor een grote scholengroep, en mijn netwerkteam moet meerdere rollen vervullen. Zonder goede ondersteuning en betrouwbare infrastructuur zijn we al onze middelen kwijt aan netwerkbeheer. Maar met Extreme rapporteren we momenteel 99 procent netwerk-uptime, en ons team is tevreden over elk product dat we hebben geïmplementeerd. Op de vraag hoe we snel konden overgaan op leren op afstand en toch zoveel technologiegestuurde initiatieven konden realiseren in een systeem met bijna 200.000 gebruikers, is het antwoord de betrouwbare ondersteuning en netwerkinfrastructuur waarvan we weten dat we die van Extreme kunnen verwachten.”

David Savage, Senior Director Education Sales bij Extreme Networks
“Jefferson County Public Schools is een vooruitstrevende organisatie en de cloudgestuurde benadering van digitale transformatie is er een die navolging verdient. Met ons toonaangevende cloudbeheerplatform en vaste en draadloze netwerkoplossingen kan het IT-team van JCPS zich concentreren op meer dan alleen het garanderen van consistente, basisconnectiviteit – ze maken volledig gebruik van hun netwerk om datagestuurde beslissingen te nemen die de beveiliging van hun organisatie verbetert, hiaten in de prestaties van studenten helpt verminderen en zorgt voor permanente educatie in uitdagende, onzekere tijden. Dit is waar alle scholen naar zouden moeten streven.”

Meer achtergrond:


Over Extreme Networks
Extreme Networks, Inc (EXTR) biedt een probleemloze netwerkervaring die iedereen verder brengt. We verkennen de grenzen van technologie met de kracht van machine learning, artificial intelligence, analytics en automatisering. Meer dan 50.000 klanten wereldwijd vertrouwen op onze end-to-end netwerkoplossingen in de cloud en op onze topservice die hen helpt bij het versnellen van de digitale transformatie en hen laat groeien. Meer informatie is te vinden op de website van Extreme – of volg ons op Twitter, LinkedIn en Facebook. 

Extreme Networks, ExtremeSwitching, ExtremeWireless, ExtremeCloud en het logo van Extreme Networks zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van Extreme Networks, Inc. in de Verenigde Staten en andere landen. Andere handelsmerken die hierin worden getoond zijn het eigendom van hun respectievelijke eigenaren.
Laatste van Extreme Networks  
Sitecore breidt uit met de overname van Boxever en Four51

SMS gateway van Spryng: Momenteel een uitkomst voor retailers

Lightspeed introduceert ‘Winkelen op afspraak’ en biedt retailers zekerheid rondom heropening

'Nieuw' kabinet toont vertrouwen techkampioenen

Uniserver Group en CloudNation bundelen krachten om dé cloudspecialist van Nederland te worden

WRSTBND's nieuwe contactloze platform ondersteunt op veilige wijze live concerten en evenementen

Zeven op de tien organisaties rapporteert nieuwe security-uitdagingen als gevolg van de pandemie, maar slechts een derde beschouwt cybersecurity als topprioriteit voor 2021

Appronto breidt team flink uit

TP Vision bevestigt: Philips TV eerste grote Europese tv-aanbieder met Mimi Sound Personalisation

KnowBe4-onderzoek: in organisaties met een goede security-cultuur vertonen medewerkers veiliger gedrag

Micro Focus Universe 2021, High Tech – Low Drama evenement voor 40.000 klanten

Macaw wil Duitse markt verder veroveren en neemt digital agency netzkern over

Caspar Visch nieuwe CFO Global Talk
Studie: Marketing voor MKB in 2021 – Budgetten, Trends en toekomstige investeringen

Cisco Webex-innovatie doorbreekt taalbarrières met real-time vertaling

Enrise ontwikkelt bakplatform Bakken.nl voor Dr. Oetker

NavInfo zet AIRI in voor AI-ontwikkelingen en -diensten voor autonoom rijden en smart cities

Bakkerij Amstelveld gebruikt AI van Pegamento voor controle op kwaliteit brood

VRR kiest voor Thinkwise enterprise low-code platform om eigen ERP te realiseren

Twee derde van (thuis)werkend Nederland staat weer te popelen om naar kantoor te gaan

Superfood retailer KoRo in zee met Descartes om aan hoge ordervolumes te voldoen

Ictivity behaalt Gold-status bij F-Secure

Citrix® voltooit overname van Wrike

Razer organiseert allereerste Razer DevCon

Leica Geosystems ontwikkelt 3D scanoplossing met Spot-robot

Ruim helft tech-vrouwen zag afgelopen twee jaar gendergelijkheid verbeteren, maar de reis naar gelijkheid is nog niet voorbij

KnowBe4 stelt Jan van Vliet aan als Vice President Rest of Europe

Lexmark voegt nieuwe mfp’s met ondersteuning voor cloud fax toe aan de Lexmark Go Line-serie

O’Neill beschermt volledige IT-omgeving met SentinelOne

CM.com Acquires Dutch Fintech Company PayPlaza

Corporate Finance International ziet fusies, overnames en deelnemingen in de ICT-markt in 2020 een weg vinden
Geplaatst:
Verstreken tijd: 34 dagen
PR contact  

Logo LVTPR
Extreme Networ.. contact  

Logo Extreme Networks

   +31 30 800 5100
  www.extremenetworks.com
Extreme Networ.. sociaal  


Extreme Networ.. tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken. Herken zakelijke websitebezoekers
 Spotlight  
Logo Fullstaq B.V.
Logo umlaut
Logo Sam Media
Logo Alleeninkt.nl
Logo Tesorion
Logo Marco Bouman
Logo Viqtor Davis
Logo Bitcare
Logo TechSoup Nederland
Logo Ossewold.net
Logo NewChannel
Logo Luminis Nederland B.V.
Logo VR-SPACES
Logo Synobsys
Logo Lightspeed
Logo Techleap.nl
Logo Uniserver
Logo Cisco
Logo Enrise BV
Logo Pure Storage
Logo Pegamento
Logo Thinkwise
Logo Visma | Raet
Logo Descartes
Logo Ictivity
Logo Citrix
Logo Poly
Logo Roche Diabetes Care
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com, hét platform voor IT persberichten

In de database
- 90521 persberichten
- 5913 bedrijfsprofielen
- 61 PR-bureauprofielen
- 9807 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
www.marcommit.nlHerken zakelijke websitebezoekerswww.EVENTIVE.nlwww.lubbersdejong.nl