www.marcommit.nlContentbureauwww.lubbersdejong.nlHerken zakelijke websitebezoekers
2505 volgen @ICTberichten
Deel dit nu
Datum: (181 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: Clarity Benelux

Splashtop haalt 50 miljoen dollar aan nieuwe financiering binnen en bereikt unicorn-status

Next-generation remote access provider wordt nieuwste tech unicorn met opvallende winstcijfers en hoge klanttevredenheid

AMSTERDAM, 27 januari 2021 - Splashtop Inc., een snelgroeiende leverancier van toonaangevende oplossingen voor toegang en ondersteuning op afstand, heeft een financieringsronde van 50 miljoen dollar succesvol afgerond. Daarmee stijgt de waardering van het bedrijf boven de 1 miljard dollar en bereikt Splashtop de unicorn-status. Deze financieringsronde wordt geleid door Sapphire Ventures. Andere investeerders zijn onder meer NEA, DFJ DragonFund en Storm Ventures, een investeerder die zich specialiseert in groeiende Europese en Amerikaanse startups. Splashtop werkt op dit moment met 85% van de Fortune 500 bedrijven, waaronder Disney, FedEx, General Electric, Marriott en Toyota.

Unicorn-status bevestigt behaalde prestaties en wereldwijde marktvisie

Vorig jaar heeft Splashtop zijn wereldwijde positie verder verstevigd dankzij investeringen in Europa, onder meer door in Amsterdam zijn EMEA-hoofdkantoor te openen. “Daarnaast lanceerde Splashtop een cloud datacenter in Duitsland, voegde het ondersteuning van euro’s en Britse ponden toe aan zijn betaalmethoden en nam het een meertalig team in dienst om klanten nog beter te ondersteunen”, zegt Alexander Draaijer, General Manager EMEA bij Splashtop. Ook in Azië zijn stappen gezet: in Singapore opende Splashtop een APAC channel hoofdkantoor ter ondersteuning van honderden inkomstengenererende channel partners. Splashtop opende grootzakelijke verkoopkanalen in meerdere landen, waaronder Japan.

“Onze aanhoudende winstgevendheid en groei - die versnelde tijdens de coronapandemie - tonen aan dat Splashtops moderne benadering van toegang op afstand echt een verschil maakt in hoe, waar en wanneer mensen hun digitale middelen kunnen gebruiken om overal te werken, te leren en vermaakt te worden”, zegt Mark Lee, medeoprichter en CEO van Splashtop. “Deze financieringsronde en de behaalde unicorn-status geeft ons de kans om ons merk en product breder in de markt te zetten, nieuw talent aan te trekken, onze aanwezigheid in de grootzakelijke markt te verstevigen en onze internationale groei te versnellen zodat we klanten overal kunnen bedienen.”

De snelle groei van Splashtop heeft ervoor gezorgd dat de organisatie al sinds 2015 winstgevend is en uitzonderlijke prestaties laat zien, zoals de huidige groei van 160% en 60% winst.

“Splashtop is hét voorbeeld van een efficiënt en wendbaar technologiebedrijf dat bijzondere resultaten heeft laten zien, waaronder snelle groei, indrukwekkende klanttevredenheid en aantrekkelijke winstmarges”, zegt Jai Das, president en partner bij Sapphire Ventures. “We verwachten dat steeds meer bedrijven gebruik gaan maken van de diensten van Splashtop. De oplossing die zij bieden voor veilige toegang op afstand was cruciaal voor de continuïteit van bedrijven tijdens de pandemie. We verwachten dat dit met de opkomst van hybride werken ook in de toekomst zo zal blijven.”

De waardering van Splashtop is een erkenning van de visie die de organisatie geholpen heeft de gevestigde markt voor remote access op zijn kop te zetten, en die toonaangevende organisaties in staat stelt ook ver na COVID goede resultaten te blijven halen. Uit een recent rapport van onderzoeks- en adviesbureau Gartner (Top Trends Impacting Infrastructure and Operations for 2021) blijkt dat “Anywhere Operations” - overal kunnen werken - de belangrijkste zakelijke trend is voor het komende jaar. “Gartner verwacht dat 48 procent van de werknemers ook na de coronapandemie thuis zal blijven werken. Vóór de coronapandemie was dat nog 30 procent. Deze verschuiving dwingt IT-managers flexibele en veerkrachtige organisaties op te tuigen waar medewerkers overal kunnen werken, klanten overal toegang te geven tot de dienstverlening en zakelijke services te implementeren over gedistribueerde infrastructuren.” *

Volgens Ryan Floyd, oprichter en directeur van Storm Ventures, dat sinds de Serie A-financiering in Splashtop heeft geïnvesteerd, loopt Splashtop voorop in de belangrijkste IT-trend die door Gartner wordt benoemd. "Splashtop vervangt de onhandige, complexe en dure zakelijke oplossingen voor toegang op afstand - zoals virtual private networks (VPN's) - door een moderne, cloud-native benadering die veilige, gemakkelijke toegang biedt tot alle digitale middelen, overal en op elk moment."

Aurélien Freudenreich, IT-manager voor IMED Conseil, een in Frankrijk gevestigd bedrijf dat gespecialiseerd is in de automatisering van medische en tandheelkundige praktijken, bevestigt de toegevoegde waarde van Splashtop tijdens de coronapandemie. "We hebben een aantal gebruikersaccounts kunnen creëren om artsen op afstand rechtstreeks toegang te geven tot hun praktijkcomputers, zodat ze thuis toegang kregen tot patiëntendossiers, maar ook op afstand virtuele consulten konden geven en factureren.”

In heel Europa, en met name in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Duitsland, zag Splashtop de vraag naar zijn oplossing voor externe toegang tot computerlokalen snel toenemen, vooral door mond-tot-mond aanbevelingen van de ene school aan de andere.

"Dankzij Splashtop zijn we begonnen met het aanbieden van online cursussen”, vertelt Bechtle GMBH, een grote Europese IT-aanbieder voor bedrijven en academische instellingen. "We ontdekten dat onze klanten onze cursussen hierdoor hoger beoordeelden en dat we ons klantenbestand konden uitbreiden nu onze cursussen in het hele land toegankelijk zijn.”

"Adobe-klanten - die onze toonaangevende Creative Cloud-producten gebruiken in onder meer broadcast media, grafisch ontwerp, wetenschappelijk onderzoek, engineering en onderwijs - moeten ook thuis hun werk kunnen blijven doen, zoals zovelen sinds het begin van de coronapandemie”, zegt Sue Skidmore, hoofd partnerrelaties bij Adobe Video. "Splashtops remote desktop-oplossing is zeer waardevol gebleken voor veel makers van video-content, die Adobe-toepassingen op elk apparaat kunnen draaien alsof ze ‘gewoon’ achter hun krachtige werkcomputers zitten."

De Splashtop-blog geeft meer details over Splashtops weg naar de unicorn-status en gaat ook dieper in op enkele mijlpalen van het bedrijf in 2020.

* Bron: Gartner Identifies the Top Trends Impacting Infrastructure and Operations for 2021Additionele informatie: Belangrijke mijlpalen richting Splashtops unicorn-status
  • Splashtop bedient 85% van de Fortune 500 bedrijven, waaronder Disney, FedEx, GE, Marriott en Toyota, evenals overheids- en onderwijsinstellingen zoals de U.S. Centers for Disease Control and Prevention (CDC), Harvard University, Stanford Healthcare en een onderzoekslab dat COVID-19-vaccinonderzoek door grote farmaceutische bedrijven mogelijk maakt.
  • Splashtop heeft SOC 2/SOC 3 security audits doorstaan en voldoet aan de Europese General Data Protection Regulations (GDPR).
  • De Net Promotor Score (NPS) score, een maat voor klanttevredenheid, staat op 93 - de hoogste NPS in de remote access business.
  • Nieuwe wereldwijde partnerschappen in EMEA, Zuid-Amerika en Azië. Opening van een EMEA-hoofdkantoor in Amsterdam, opening van een cloud datacenter in Duitsland, toevoeging van de euro en Britse pond aan betaalsystemen en lokale meertalige ondersteuning in Europa. Opening van een APAC-channel hoofdkantoor in Singapore en opbouw van zakelijke verkoopkanalen in meerdere landen, waaronder Japan.
  • Integratie van Single Sign-On (SSO) in de productlijn voor toegang op afstand, waardoor organisaties gebruikers en apparaten kunnen verifiëren om de cyberbeveiliging centraal te verbeteren.
  • Aankondiging van ondersteuning voor streaming in 4K-kwaliteit met 40 frames per seconde (fps) en iMac Pro Retina 5K met lage latency, waardoor video-editors, game-ontwikkelaars, CAD/CAM-gebruikers en anderen die verwerkingsintensieve activiteiten uitvoeren beter in staat zijn om vanuit huis te werken, zonder dat ze fysiek toegang hoeven te hebben tot de high-end werkstations op hun werkplekken.
  • Lancering van Splashtop Enterprise - een uitgebreide oplossing voor toegang op afstand en ondersteuning op afstand, waarmee ondernemingen flexibele licentie-opties krijgen om toegang op afstand te bieden aan IT-personeel, helpdesk en eindgebruikers - en Splashtop Enterprise voor Externe Labs, waarmee onderwijsinstellingen de toegang van studenten en docenten tot computers in computerlaboratoria op de campus beter kunnen beheren.


Over Splashtop
Splashtop Inc., met hoofdkantoren in Silicon Valley en Amsterdam, levert software en diensten voor toegang en ondersteuning op afstand aan grote ondernemingen, academische en onderzoeksinstellingen, de overheid, het midden- en kleinbedrijf, MSP's, IT-afdelingen en particulieren. Splashtops cloudgebaseerde, veilige en eenvoudig te beheren remote access-benadering vervangt klassieke legacy-oplossingen zoals virtual private networks (VPN's) en haalt daarbij een opvallend hoge Net Promoter Score van 93 (NPS is een standaard voor klanttevredenheid). Wereldwijd heeft Splashtop al meer dan 30 miljoen gebruikers, waaronder 85% van de Fortune 500 ondernemingen. Bezoek www.splashtop.com voor meer informatie.

Voor meer persinformatie kunt u contact opnemen met:
Clarity
Karin van Geelen
+31 (0)23 555 34 24
splashtop_benelux@clarity.pr
https://www.splashtop.com/nl/
Laatste van Splashtop  
Splashtop haalt 50 miljoen dollar aan nieuwe financiering binnen en bereikt unicorn-status
Geplaatst:
Verstreken tijd: 181 dagen
PR contact  

Logo Clarity Benelux
Splashtop contact  

Logo Splashtop

Splashtop sociaal  


Splashtop tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken. Herken zakelijke websitebezoekers
 Spotlight  
Logo Techtenna
Logo Priemo
Logo NPRM NV
Logo OPEN.satisfaction
Logo NEG-ITSolutions
Logo Login Consultants
Logo Giarte
Logo Tulinx
Logo Renewd
Logo Fullstaq B.V.
Logo Sortlist
Logo Data Matters BV
Logo XIXO
Logo L
Logo Banking Circle
Logo Unisys
Logo People First Group
Logo Arrow Electronics
Logo Schneider Electric
Logo Momentive (voorheen SurveyMonkey)
Logo Zoom
Logo Ivanti
Logo ChargePoint
Logo Pure Storage
Logo Schneider Electric
Logo SHARP Electronics Benelux
Logo ITvisors
Logo TJIP
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com, hét platform voor IT persberichten

In de database
- 91722 persberichten
- 6030 bedrijfsprofielen
- 60 PR-bureauprofielen
- 10578 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
www.marcommit.nlContentbureauwww.lubbersdejong.nlHerken zakelijke websitebezoekers