Herken zakelijke websitebezoekerswww.LVTPR.comwww.lubbersdejong.nlwww.marcommit.nl
2506 volgen @ICTberichten
Deel dit nu
Datum: (189 dagen geleden)
Bedrijf:

Partners VIVES en Infolearn verzorgen infectiepreventie e-learning voor 150.000 zorgprofessionals in opdracht van Vlaamse overheid

Om de noodzakelijke kennis rondom infectiepreventie op efficiënte en effectieve wijze te vergroten, kunnen Vlaamse zorgprofessionals per direct vijf e-learningmodulen van Hogeschool VIVES doorlopen in het leerplatform van Infolearn

 • De Vlaamse overheid lanceert voor 150.000 zorgprofessionals het nieuwe online platform ZWIeP (‘Zorg en Welzijn: Infectiepreventie E-learning Platform’) ter preventie van infecties in functie van een kwaliteitsvolle uitoefening van hun job
 • De content van het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid, die door VIVES is omgebouwd tot een interactieve e-learning, is tot en met 2023 kosteloos beschikbaar voor professionals in het leerplatform van Infolearn
Gent Infolearn B.V., aanbieder van een digitale leer- en ontwikkeloplossing, en Hogeschool VIVES, aanbieder van kwalitatief leeraanbod, slaan opnieuw de handen ineen om e-learning voor een grote groep Vlaamse zorgprofessionals te faciliteren.

Meer dan ooit blijkt dat infectiepreventie – het nemen van de juiste voorzorgsmaatregelen en het correct volgen van richtlijnen – essentieel is om besmetting te voorkomen. Om die reden kunnen in totaal 150.000 professionals per direct op een toegankelijke, gebruiksvriendelijk manier hun kennis over infectiepreventie en het gebruik van persoonlijke beschermingsmiddelen vergroten en testen. Dit kunnen zij doen vanuit elke gewenste omgeving (op het werk of thuis), in hun eigen tempo en op elk gewenst moment.

Totaaloplossing voor de zorg- en welzijnssector
Infolearn en VIVES verzorgen samen een totaaloplossing die zorgprofessionals op een laagdrempelige en efficiënte manier hun kennis laat vergroten. Vanuit didactisch oogpunt en op basis van diepgaande kennis van de zorgsector is de e-learning interactief, attractief en afwisselend opgebouwd om professionals te motiveren en te activeren om met infectiepreventie aan de slag te gaan.

“Infectiepreventie maakt deel uit van alle zorgopleidingen,” legt Vlaams zorgambassadeur Lon Holtzer uit, “maar kennis vergaat snel en zeker voor infectiepreventie is het actualiseren van de noodzakelijke kennis in tijden van een pandemie onontbeerlijk. Op deze manier bieden we zorgprofessionals – maar evengoed ook welzijnswerkers en logistiek personeel – de kans om hun kennis te actualiseren en op een veilige manier te werken in functie van de preventie van infecties.”

Partners VIVES en Infolearn
Infolearn ontwikkelt het online leerplatform op basis van jarenlange samenwerking met klanten in de zorg, en Hogeschool VIVES faciliteert het leeraanbod op basis van wetenschappelijk onderbouwde kennis en methodieken.

“We zijn enorm trots dat er door Zorg en Gezondheid voor deze totaaloplossing is gekozen”, zegt Jos Hertel, Directeur bij Infolearn. “Het leerplatform is intuïtief waardoor deze oplossing voor iedereen eenvoudig te gebruiken is. Gebruikers kunnen alle mogelijke leerinterventies 24/7 raadplegen.”

“De meerwaarde van online leren bewijst zich in deze tijden meer en meer”, concludeert Eline Vanderdonck, Onderwijscoach bij VIVES. “We kozen heel bewust voor e-learning omdat een dergelijk traject erg flexibel is; de eindgebruiker kan los van tijd en ruimte de modulen doorlopen. Hiermee spelen we in op de individuele noden en behoeften van de lerende.”

VIVES en Infolearn hebben al eerder intensief samengewerkt voor het project PentaPlus, waarbij e-learning voor ruim 75.000 aangesloten zorgkundigen beschikbaar is via het platform vormingpentaplus.be. Die opdracht volgde na recente hervorming in de zorgsector, bedoeld om de verpleegkundige zorg verder te moderniseren. Diverse koepelverenigingen zoals Zorgnet-Icuro, VVSG, VLOZO, Zorggezind en Wit-Gele Kruis profiteren hierdoor van volledige ontzorging.

# # #

Meer informatie
 • Het leerplatform voor infectiepreventie bevat vijf e-learningmodulen:
  1. Overdrachtswegen
  2. Algemene voorzorgsmaatregelen | Infectiepreventie begint bij jezelf
  3. Algemene voorzorgsmaatregelen | Persoonlijke beschermingsmiddelen
  4. Bijkomende voorzorgsmaatregelen (inclusief COVID-19)
  5. Omgevingshygiëne
 • Lees hier meer over het nieuwe online leerplatform ZWIeP.
 • Lees hier meer over het project PentaPlus. Het Koninklijk Besluit 27/02/2019 maakt uitbreiding van het takenpakket van zorgkundigen mogelijk. Wie al als zorgkundige werkt moet een bijkomende opleiding volgen om zich te certificeren voor de nieuwe handelingen. Dit bestaat uit e-learning en een stage.
Over Agentschap Zorg en Gezondheid
Zorg en Gezondheid is een Agentschap van de Vlaamse overheid dat inzet voor meer gezondheid en betere zorg in Vlaanderen en bouwt hierrond haar beleid op. Om dit alles te realiseren erkennen en financieren we organisaties, zorgverleners en voorzieningen. Ze doen dit alles in partnerschap en in gedeelde verantwoordelijkheid met hen, met andere overheden én met de mensen zelf. Extra aandacht gaat daarbij naar de meest kwetsbaren. Kijk voor meer informatie op de website. Kijk voor meer informatie op de website.

Over VIVES
Hogeschool VIVES telt ruim 1.250 personeelsleden en 15.000 studenten in de basisopleidingen in zes studiegebieden: biotechniek, gezondheidszorg, handelswetenschappen en bedrijfskunde, industriële wetenschappen en technologie, onderwijs en sociaal-agogisch werk. VIVES beschikt over campussen in vijf steden in West-Vlaanderen: Brugge, Kortrijk, Oostende, Roeselare en Torhout. Kijk voor meer informatie op de website.

Over Infolearn
Infolearn B.V., aanbieder van een geïntegreerde leer- en ontwikkeloplossing, ondersteunt organisaties in allerlei zorgsegmenten op het gebied van certificering, blended learning, werkplekleren en eigen regie. Infolearn is al jaren expert in de zorgsector en werkt inmiddels nauw samen met ruim 150 klanten: van grote ziekenhuiskoepels tot middelgrote VVT-instellingen. Met een team van veertig medewerkers is Infolearn actief in België en Nederland. Kijk voor meer informatie op de website.

Voor meer informatie
Infolearn B.V.
Lotte Heideman
contact@infolearn.nl

Bijlagen
 1. Logo Vlaanderen is zorg
 2. Logo Hogeschool VIVES
 3. Logo Infolearn
Laatste van Infolearn  
Geplaatst:
Verstreken tijd: 189 dagen
Infolearn contact  

Logo Infolearn

  024 360 20 36
  info@infolearn.nl
  infolearn.nl
Infolearn sociaal  


Infolearn tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken. Herken zakelijke websitebezoekers
 Spotlight  
Logo Luminis Nederland B.V.
Logo Techtenna
Logo Priemo
Logo NPRM NV
Logo OPEN.satisfaction
Logo NEG-ITSolutions
Logo Login Consultants
Logo Giarte
Logo Tulinx
Logo Renewd
Logo Fullstaq B.V.
Logo Sortlist
Logo Data Matters BV
Logo XIXO
Logo NTT DATA
Logo Barracuda Networks
Logo NetApp
Logo Lightspeed
Logo RobotWise
Logo Ivanti
Logo NetApp
Logo WorldStream
Logo GrassGreener Europe
Logo WIBU-SYSTEMS
Logo Intel
Logo devolo
Logo Unisys
Logo Banking Circle
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com, hét platform voor IT persberichten

In de database
- 91760 persberichten
- 6031 bedrijfsprofielen
- 60 PR-bureauprofielen
- 10592 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
Herken zakelijke websitebezoekerswww.LVTPR.comwww.lubbersdejong.nlwww.marcommit.nl