www.marcommit.nlwww.lubbersdejong.nlHerken zakelijke websitebezoekersContentbureau
2520 volgen @ICTberichten
Deel dit nu
Datum: (111 dagen geleden)
Bedrijf:

Winnaars Academic Startup Competition leren ondernemen in Silicon Valley

Amsterdam, 20 januari 2021 - Tien Nederlandse startups, opgericht door studenten en medewerkers van Nederlandse universiteiten en UMC’s, nemen van 9 februari tot 5 maart 2021 deel aan de Digital Mission West Coast USA, een digitale missie naar de westkust van de VS. Hier zijn de topuniversiteiten Stanford en Berkeley gevestigd, evenals het startupwalhalla Silicon Valley. Tijdens deze missie maken de startups kennis met de nieuwste ontwikkelingen in hun vakgebied en leren ze van ervaren ondernemers de kneepjes van het vak over zaken doen en pitchen in de Verenigde Staten.

De missie is een van de prijzen van het winnen van de Academic Startup Competition 2020. De 10 winnaars werden in november 2020 bekendgemaakt. De Digital Mission wordt mogelijk gemaakt door het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) en het Nederlandse consulaat in San Francisco. Demissionair staatssecretaris Mona Keijzer (EZK) maakte de digitale missie vandaag bekend bij het online evenement Impact 2021.

Demissionair staatssecretaris Mona Keijzer (EZK): “Onze universiteiten en UMC’s brengen talloze fantastische ideeën en geweldige uitvindingen voort. Maar dat is nog maar stap één. Hoe zorg je er vervolgens voor dat het in de samenleving en op de markt terecht komt? Ik wil onze knappe koppen stimuleren om te ondernemen zoals men dat in Silicon Valley doet. En om zo vanuit Nederland de wereld te veroveren met hun product of dienst.”

Digital Mission West Coast US
De 10 winnaars worden voorbereid op de missie door bij hen passende mentoren en Silicon Valley-specialisten, die onder andere een pitchtraining voor ze organiseren. De missie wordt georganiseerd door het Nederlandse consulaat in San Francisco, dat winnaars in contact brengt met investeerders, ondernemers en andere experts die ze advies geven en die hun netwerk vergroten. Ook zorgt het consulaat ervoor dat ze in contact komen met voor hen geselecteerde toonaangevende wetenschappers van Stanford en Berkeley. Tot slot gaan ze virtueel op bezoek bij toonaangevende bedrijven om te zien of samenwerkingen mogelijk zijn.

Academic Startup Competition
De Academic Startup Competition is een initiatief van de Vereniging van Universiteiten (VSNU), Netherlands Academy of Technology and Innovation (AcTI), de Nederlandse Federatie van Universitair Medische Centra (NFU) en Techleap.nl, en wordt ondersteund door het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. Met de verkiezing benadrukken de organisatoren het belang van valorisatie als een van de kerntaken van de wetenschap. Naast de Digital Mission ontvangen de winnaars: een kennismaking met het academische ecosysteem; een introductie in het netwerk van Nederlandse ondernemers, investeerders en bedrijven; een coachingstraject van lokale en internationale mentoren. Ook mogen ze een jaar lang de titel ‘Beste Academische Startup van 2020’ dragen.

Holland in the Valley
Het Nederlandse consulaat in San Francisco ondersteunt Nederlandse ondernemers op diverse manieren om voet aan de grond te krijgen in Silicon Valley (‘the Valley’). In het netwerk Holland in the Valley bevorderen Nederlandse en Amerikaanse bedrijven, universiteiten en overheden de samenwerking tussen Nederland en het innovatieve ecosysteem in Silicon Valley. Zo wil Holland in the Valley Nederlands ondernemend talent ontwikkelen en Nederlandse startups sneller en duurzamer laten groeien in Silicon Valley. Dat gebeurt via de Academic Startup Competition, maar ook via de zogenoemde Holland in the Valley Academy met bijbehorend mentorenprogramma. Dit initiatief begeleidt Nederlandse startups om internationaal op te schalen, o.a. door startups te koppelen aan Nederlandse scale-ups die ervaring hebben met zaken doen in de VS.

[Eind bericht]
Noot voor de redactie
Meer info is ook te vinden op deze website: https://www.hollandinthevalley.com/academic-startup-program

Een video over de Academic Startup Competition is hier te bekijken. Een engelstalige versie van het persbericht is hier te lezen.
Laatste van Academic Startup Competition  
Winnaars Academic Startup Competition leren ondernemen in Silicon Valley
Geplaatst:
Verstreken tijd: 111 dagen
Academic Start.. contact  

Logo Academic Startup Competition

Academic Start.. sociaal  


Academic Start.. tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken. Herken zakelijke websitebezoekers
 Spotlight  
Logo ESTG
Logo Adwise
Logo Webton
Logo Mulder-Hardenberg
Logo ValidSign
Logo eV-ict
Logo Klantcontact Partnership Studie (KPS)
Logo BIM4Production
Logo 123zakelijk
Logo Music in Brands
Logo Luminis Nederland B.V.
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo Priemo
Logo Alcadis
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo Cellnex
Logo Frontline Solutions
Logo Spryng
Logo Spryng
Logo BarTrack
Logo Techone B.V.
Logo PQR
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo Medius
Logo Cellnex
Logo PayIBAN BV
Logo MCS B.V.
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo Clarity Benelux
Logo ISBW
Logo Techniekopleiding.nl
Logo GNX
Logo Visma | Raet
Logo Poly
Logo Citython
Logo Visma | Onguard
Logo ManpowerGroup
Logo Auth0
Logo Cegeka
Logo Extreme Networks
Logo ISBW
Logo Infor
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com, hét platform voor IT persberichten

In de database
- 91086 persberichten
- 5974 bedrijfsprofielen
- 60 PR-bureauprofielen
- 10260 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
www.marcommit.nlwww.lubbersdejong.nlHerken zakelijke websitebezoekerswww.LVTPR.com