Herken zakelijke websitebezoekerswww.lubbersdejong.nlwww.LVTPR.comwww.marcommit.nl
2506 volgen @ICTberichten
Deel dit nu
Datum: (191 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: Clarity Benelux

Citrix kondigt overname Wrike aan

  • De transactie brengt het toonaangevende workspace delivery platform van Citrix en de beste SaaS-oplossing voor werkbeheer van Wrike samen, waarmee een nieuw tijdperk aanbreekt voor het vergroten van productiviteit van werknemers
  • De combinatie versnelt de transformatiestrategie van het bedrijfsmodel van Citrix en verbetert de algemene groeiverwachtingen voor de toekomst.
Amsterdam, 20 januari 2021 - Citrix Systems, Inc. (NASDAQ:CTXS), kondigt aan dat het een definitieve overeenkomst heeft gesloten met Wrike, een snelgroeiende, erkende leider in SaaS oplossingen voor cloudgedreven samenwerking, voor een bedrag van $2.25 miljard. Citrix kondigt ook de cijfers aan van het vierde kwartaal en het fiscale jaar dat op 31 december 2020 eindigde. Aanvullende informatie hierover is te vinden op de Investor Relations website: https://www.citrix.com/investors.

De combinatie versterkt het krachtige digitale werkplatform van Citrix, dat werknemers in een uniforme, veilige omgeving de middelen biedt die zij nodig hebben om productief te zijn, met de innovatieve oplossing voor werkbeheer van Wrike. Deze stroomlijnt de samenwerking en uitvoering van werk en voorziet werknemers van extra hulpmiddelen om overal efficiënt en veilig te werken. De toevoeging van de cloud delivered-oplossingen van Wrike versnelt de transitie van Citrix’ business model naar de cloud en de strategie om een compleet SaaS-gebaseerd werkplatform te worden dat voldoet aan de behoeften van verschillende functiegroepen binnen organisaties.

De overname levert klanten een verbeterde waardepropositie door middel van complementaire oplossingen die nieuwe omzetmogelijkheden bieden, zowel binnen bestaande actieve klantenbestanden als binnen nieuwe beslissingseenheden, waaronder marketing, zakelijke dienstverlening en HR. Samen zullen Citrix en Wrike meer dan 400.000 klanten in 140 landen bedienen. Daarnaast zal Wrike na de afronding van de overname toegang krijgen tot het uitgebreide partner ecosysteem van Citrix, waardoor nieuwe mogelijkheden binnen het ecosysteem worden gecreëerd om extra waarde voor klanten te bieden.

Wrike, een Vista Equity Partners portfolio bedrijf met het hoofdkantoor in San Jose, Californië, met meer dan 1.000 werknemers en ongeveer 18.000 klanten wereldwijd, biedt oplossingen die teams en mobiele werknemers in staat stellen hun werk op afstand te plannen, beheren en efficiënt af te ronden. Wrike zal naar verwachting ongeveer 30 procent stand-alone groei realiseren in 2021 met een waarde tussen $180 miljoen en $190 miljoen in SaaS ARR1, met de kans om de groei te versnellen als onderdeel van Citrix.

Bouwen aan de toekomst van werk
“De laatste jaren werken we op steeds meer plekken - thuis, op kantoor en onderweg. We geloven dat het voor bedrijven steeds belangrijker wordt om flexibele en hybride werkmodellen te ondersteunen en een consistente, veilige en efficiënte ervaring te bieden die de complexiteit en ruis in het werken wegneemt. Zo kunnen werknemers zich concentreren en optimaal presteren, waar ze zich ook bevinden,” zegt David Henshall, President en CEO van Citrix. “Samen leveren Citrix en Wrike oplossingen voor cloud delivered digitale werkplekken die teams in staat stellen veilig toegang te krijgen tot de middelen en tools die ze nodig hebben om efficiënt samen te werken. Via elk kanaal, apparaat of locatie.”

Uitbreiding van de digitale werkplek
Citrix biedt een toonaangevend digitaal werkplatform van waaruit bedrijven uniforme, veilige en betrouwbare toegang kunnen leveren tot de systemen, informatie en tools die mensen nodig hebben om hun werk te doen, waar ze zich ook bevinden. Met de toevoeging van het aanbod van Wrike, wordt het platform van Citrix uitgebreid met nieuwe, collaboratieve work management mogelijkheden die bedrijven in staat stellen om de werkuitvoering te eenvoudigen. Het automatiseren en stroomlijnen van de samenwerking in teams en het verenigen van workflows over alle medewerkers en werkstijlen, helpt op zijn beurt bij het verhogen van de effectiviteit en productiviteit van werknemers.

“Wanneer we het hebben over de toekomst van werk, delen Citrix en Wrike een gemeenschappelijke visie en missie: de complexiteit en chaos van het werk verminderen en elke persoon, elk team en elke organisatie in staat stellen om het beste uit zichzelf te halen. Samen zijn we in staat om de werkplek van de toekomst te ontwikkelen, de werkervaring te transformeren en mensen te voorzien van een innovatieve set oplossingen die ze kunnen gebruiken om hun doelen te overtreffen en het bedrijf vooruit te helpen”, aldus Andrew Filev, oprichter en CEO van Wrike.

Financiële details
Wrike beëindigde kalenderjaar 2020 met meer dan $140 miljoen in unaudited SaaS ARR, wat wijst op meer dan 30 procent CAGR in SaaS ARR in de voorafgaande twee jaar. Het bedrijf zal naar verwachting ongeveer 30 procent stand-alone groei behalen in 2021 met een waarde tussen $180 miljoen en $190 miljoen in SaaS ARR1, met de kans om de groei onder de eigendom van Citrix te versnellen. De toevoeging van Wrike is zeer complementair aan het bestaande klantenbestand van Citrix en zal de groei van de SaaS ARR van Citrix naar verwachting versnellen.

De boekhoudkundige gevolgen van de financiering en de aankoop voor de uitgestelde omzet zullen een invloed hebben op de niet-GAAP winst per aandeel in 2021. De integratie- en andere kosten met betrekking tot de overname zullen naar verwachting een bescheiden verwateringseffect hebben op de niet-GAAP winst per aandeel in 2021. De transactie zal naar verwachting neutraal zijn ten opzichte van de niet-GAAP winst per aandeel en de vrije kasstroom van Citrix in het boekjaar 2022, en zal naar verwachting ook in de toekomst een positieve invloed hebben op de winst per aandeel van Citrix.

Citrix verwacht de transactie te financieren met een combinatie van nieuwe schulden en bestaande liquide middelen en investeringen. Citrix heeft zich verbonden aan haar investment grade credit ratings en is van plan om binnen 24 maanden terug te keren naar het historische niveau van de hefboomwerking. Citrix heeft een verbintenis van JPMorgan Chase Bank, N.A. verkregen voor een senior ongedekte overbruggingskrediet faciliteit van 364 dagen voor 1,45 miljard dollar.

De transactie, die unaniem is goedgekeurd door de raad van bestuur van zowel Citrix als Wrike, zal naar verwachting in de eerste helft van 2021 worden afgerond, onder voorbehoud van reglementaire goedkeuringen en andere gebruikelijke overnamevoorwaarden. Tot aan de afronding van de overname zullen de bedrijven onafhankelijk blijven opereren. Na de sluiting zal Filev het Wrike team blijven leiden en rapporteren aan Arlen Shenkman, EVP en Chief Financial Officer, Citrix.

----------------------------------

¹ARR weerspiegelt geen aanpassingen aan de opbrengsten of toekomstige vastgelegde opbrengsten die kunnen ontstaan bij de boekhoudkundige verwerking van een bedrijfscombinatie, en is niet bedoeld als een prognose van toekomstige opbrengsten.

Adviseurs
J.P. Morgan Securities LLC dient als financieel adviseur van Citrix over de transactie en Shearman & Sterling LLP als juridisch adviseur. De financieel adviseur van Wrike is Goldman Sachs Group & Co. LLC, en juridisch adviseur is Kirkland & Ellis LLP.

For Citrix Investors
This press release contains forward-looking statements made pursuant to the safe harbor provisions of Section 27A of the Securities Act of 1933 and of Section 21E of the Securities Exchange Act of 1934. The forward-looking statements in this press release do not constitute guarantees of future performance. Those statements, which are not strictly historical statements, including, without limitation, statements regarding the proposed business combination; the benefits of the business combination including, the expansion of Citrix’s platform, acceleration of Citrix’s business model transformation, enhancement of growth expectations, the solutions that the combined companies can deliver, the ability to transform the work experience, the potential customers that the combined companies can serve, the potential expansion of Citrix’s partner ecosystem, the potential value creation as a result of combined offerings and expected growth in Annualized Recurring Revenue; expectations regarding new debt; commitment to investment grade credit ratings and plans to return to historical leverage ratios; expectations regarding the impact of the transaction on Citrix’s non-GAAP earnings per share and free cash flow; and the expected timing of the proposed transactions, constitute forward-looking statements. Such forward-looking statements are subject to a number of risks and uncertainties that could cause actual results to differ materially from those anticipated by the forward-looking statements, including, without limitation, the ability of Citrix and Wrike to close the announced transaction; the ability of Citrix to realize the potential benefits of the acquisition of Wrike; the possibility that the closing of the transaction may be delayed; customer acceptance of Citrix and Wrike offerings; potential disruptions to Citrix’s and Wrike’s operations, distraction of management and other risks related to Citrix’s integration of Wrike’s business, team, and technology; the ability of Citrix’s sales professionals and distribution partners to sell Wrike’s product and service offerings; the ability of Wrike to retain key customers post-transaction, and to achieve the anticipated rate of growth in Annualized Recurring Revenue; risks related to the debt financing of the acquisition consideration; the impact of the global economy, political environment, and uncertainty in IT spending; revenue growth and recognition of revenue; products and services, their development and distribution; demand and pipeline risks; economic and competitive factors, risks related to Citrix’s key strategic relationships; and other risks detailed in Citrix’s filings with the Securities and Exchange Commission. Citrix assumes no obligation to update any forward-looking information contained in this press release or with respect to the announcements described herein.

About non-GAAP financial measures
Free cash flow is operating cash flow determined in accordance with accounting principles generally accepted in the United States (GAAP) less capital expenditures. Free cash flow is not a measure of cash available for discretionary expenditures. Non-GAAP earnings per share differs from GAAP earnings per share in that it excludes certain GAAP measurements in accordance with Citrix’s past practices, including stock-based compensation, amortization of product and other intangible assets, and restructuring charges.Over Citrix
Citrix (NASDAQ:CTXS) bouwt veilige en uniforme workspace technologie waarmee organisaties het beste uit hun mensen kunnen halen en hen overal een consistente werkomgeving kunnen aanbieden. Met Citrix krijgen gebruikers een soepele werkervaring en heeft IT een uniform platform om diverse technologieën in complexe cloudomgevingen te beveiligen, te beheren en te controleren. Meer informatie vindt u ophttps://www.citrix.nl/ of volg Citrix Benelux op Twitter via@citrixbenelux.

Media Contact:
Citrix
Karen Master
+1 216-396-4683
Karen.master@citrix.com

Clarity Benelux
Linda Schilperoort
+31 (0)23 555 3424
Citrix@clarity.pr

Investor Contact:
Traci Tsuchiguchi
+1 408 790 8467
Traci.tsuchiguchi@citrix.com
Laatste van Citrix  
Hollands Kroon maakt werken van elke plek mogelijk met Citrix en RawWorks

Vattenfall Solar Team partnert met Citrix

Born Digitals kunnen bijdragen aan aanzienlijke economische winst – maar ze hebben wel wat hulp nodig
Geplaatst:
Verstreken tijd: 191 dagen
PR contact  

Logo Clarity Benelux
Citrix contact  

Logo Citrix

  +31 (0)20 301 3400
  info@citrix.nl
  www.citrix.com/nl-nl
Citrix sociaal  


Citrix tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken. Herken zakelijke websitebezoekers
 Spotlight  
Logo Luminis Nederland B.V.
Logo Techtenna
Logo Priemo
Logo NPRM NV
Logo OPEN.satisfaction
Logo NEG-ITSolutions
Logo Login Consultants
Logo Giarte
Logo Tulinx
Logo Renewd
Logo Fullstaq B.V.
Logo Sortlist
Logo Data Matters BV
Logo XIXO
Logo NTT DATA
Logo Barracuda Networks
Logo NetApp
Logo Lightspeed
Logo RobotWise
Logo Ivanti
Logo NetApp
Logo WorldStream
Logo GrassGreener Europe
Logo WIBU-SYSTEMS
Logo Intel
Logo devolo
Logo Unisys
Logo Banking Circle
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com, hét platform voor IT persberichten

In de database
- 91760 persberichten
- 6031 bedrijfsprofielen
- 60 PR-bureauprofielen
- 10592 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
Herken zakelijke websitebezoekerswww.lubbersdejong.nlwww.LVTPR.comwww.marcommit.nl