www.marcommit.nlwww.LVTPR.comHerken zakelijke websitebezoekerswww.lubbersdejong.nl
2521 volgen @ICTberichten
Deel dit nu
Datum: (95 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: AxiCom

Razer toont op CES 2021 concepten voor mondkapje en gaming-stoel

Razer ontwikkelt nieuwe technologieën voor een veiligere sociale interactie op afstand en een geavanceerd gaming-station met immersieve eigenschappen en een modulair ontwerp

Las Vegas – Razer, het toonaangevende lifestylemerk voor gamers, heeft tijdens CES 2021 twee nieuwe concepten onthuld. Het bedrijf presenteert enerzijds Project Hazel, een slim en sociaal mondkapje. Anderzijds is er Project Brooklyn, een compacte, integrale gaming-stoel die zorgt voor een compleet nieuwe game-ervaring.

De concepten van Razer zijn innovatieve ideeën van Razers ontwerpers en ontwikkelaars. Hiermee willen ze de reactie vanuit de gemeenschap peilen en zo de toekomstige productportfolio van Razer bepalen. Eerdere concepten zijn of in productie genomen of elementen ervan zijn verwerkt in andere producten.

Het slimme mondmasker verbetert het dagelijks draagcomfort en komt tegemoet aan de meestvoorkomende uitdagingen op het gebied van sociale interactie. De nieuwe modulaire gaming-stoel zorgt voor volledige immersie dankzij de haptische technologie, graphics, verlichting en een flexibel design.

Voor een exclusieve preview van deze concepten nodigt Razer alle CES 2021-deelnemers en de wereldwijde gaming-community uit om deel te nemen aan het RazerStore Live-evenement op 12 januari om 19:00 uur. Deze sessie wordt tegelijkertijd gecast op de YouTube-, Twitch- en Facebook-kanalen van Razer. Meer informatie over Project Hazel en Project Brooklyn is hieronder te vinden.

Project Hazel – ‘s werelds slimste mondkapje
Vanaf het begin van de pandemie heeft Razer een proactieve rol gespeeld in de strijd tegen COVID-19. Zo heeft het bedrijf zijn productiefaciliteiten omgebouwd om gecertificeerde medische maskers te produceren. Daarnaast heeft Razer een miljoen chirurgische gezichtsmaskers gedoneerd aan de gezondheidszorg in het kader van zijn Razer Health-initiatief. Project Hazel is een logische vervolg op dit initiatief. Het slimme mondkapje richt zich op het toegenomen belang van hygiëne en voorbereiding op onverwachte gezondheidsrisico's. Het richt zich ook op de milieuproblematiek van wegwerpmaskers, terwijl het de kenmerken van een persoonlijk beschermingsmiddel voor meervoudig gebruik verbetert.

Om consumenten verder voor te bereiden op het nieuwe normaal, heeft het concept N95 adembescherming van medische kwaliteit. Dit wordt mogelijk gemaakt door middel van afneembare en oplaadbare actieve ventilatoren en Smart Pods die de luchtstroom reguleren. De Smart Pods met hoge bacteriële filtratie-efficiëntie (BFE) filteren minstens 95% van de deeltjes in de lucht en zijn vochtbestendig.

Voor een betere sociale interactie heeft Project Hazel een transparant ontwerp. Zo kunnen gezichtsuitdrukkingen zoals een glimlach worden gezien en kunnen slechthorenden liplezen wat de drager zegt. De binnenverlichting wordt automatisch geactiveerd in het donker, zodat de dragers zich duidelijk kunnen uitdrukken, ongeacht de lichtomstandigheden.
image

Omdat mondkapjes de stemmen dempen, maakt Razers concept gebruik van Razer VoiceAmp-technologie (patent aangevraagd). Hierbij wordt met behulp van een ingebouwde microfoon en versterker de spraak van de gebruiker verbeterd zodat deze duidelijk kan communiceren en tegelijkertijd veilig blijft.

Om de verspilling van wegwerpmaskers te verminderen, maakt Project Hazel gebruik van vervangbare en oplaadbare disk-achtige ventilatoren. Deze kunnen eenvoudig worden ontsmet door ze te plaatsen in de draadloze oplaadbox met desinfecterend UV-licht aan de binnenkant. Verlichtingsindicatoren geven het oplaadniveau aan en het mondkapje kan gemakkelijk een hele dag worden gedragen als de batterij volledig is opgeladen. Het waterdichte, krasbestendige mondkapje is zowel sterk als duurzaam. Het is gemaakt van recyclebaar plastic om het afval dat door wegwerpmaskers wordt veroorzaakt tot een minimum te beperken.

Het slimme mondkapje heeft siliconen randen en biedt comfort met actieve luchtkoeling en -regulering, waardoor er frisse lucht wordt binnengebracht en CO2 wordt afgevoerd. Het resultaat is een luchtdichte afsluiting en het mondkapje heeft verstelbare oorlussen. Voor meer vermaak en stijl, kunnen dragers twee aanpasbare Razer Chroma RGB-verlichtingszones activeren met 16,8 miljoen kleuren en een reeks aan dynamische lichteffecten.

Project Hazel zal verder worden geoptimaliseerd door middel van strenge tests en feedback van gebruikers om te zorgen voor maximale veiligheid, comfort en bruikbaarheid. Het ontwerp zal ook voortdurend worden verbeterd om tegemoet te komen aan de veranderende behoeften van gebruikers. Project Hazel zal fundamenteel zijn voor Razers voortdurende steun en toewijding aan de gezondheid en veiligheid van de gemeenschap.

“Razer beseft zich dat de toekomst onzeker is en daarom is het onze plicht om de leden van onze gemeenschap te beschermen en hen voor te bereiden op onzichtbare bedreigingen”, aldus Min-Liang Tan, mede-oprichter en CEO van Razer. “Het Project Hazel mondkapje-concept is bedoeld om zowel functioneel als comfortabel en nuttig te zijn voor de interactie met anderen, met behoud van een aangename uitstraling.” 

Meer informatie over Project Hazel is hier beschikbaar.

Project Brooklyn – een nieuwe meeslepende ervaring

image


Project Brooklyn is bestemd voor alle soorten gamers en is ontworpen om in de slaapkamer of de game-kamer te passen. Het ontwerp van de Project Brooklyn gaming-stoel verandert van een ergonomische gaming-stoel in een volwaardig entertainment-systeem. De stoel zorgt voor indrukwekkende, geavanceerde immersie voor zowel pc- als console-gamers.

Project Brooklyn is een geavanceerde gaming-stoel van koolstofvezel met RGB-verlichting. De stoel kan moeiteloos worden omgevormd tot een volledig meeslepend gaming-station, compleet met panoramische beelden via een uitrolbaar scherm van 60 inch. Verder is in de stoel tactiele feedback ingebouwd en zijn er 4D-armleuningen die kunnen worden uitgeklapt tot verstelbare tafeltjes. De reeds bestaande types van alles-in-één-stoelen met een 'cockpit'-stijl en geïntegreerde hardware zijn meestal net zo groot als een kamer en de kosten zijn astronomisch hoog.

Het ontwerp is geïnspireerd op de Razer Iskur die in oktober 2020 werd geïntroduceerd. Project Brooklyn gaat een stap verder op het gebied van touchpoints voor de gebruiker en verbindt de gaming-stoel met het display en de meer functionele onderdelen zoals de armleuningen. Daarnaast is de stoel comfortabel dankzij de pluche schuimrubberen kussens die ieder lichaamstype ondersteunen. De leren rugleuning van de zitting is geplaatst op een robuust frame van koolstofvezel zodat de gebruiker tijdens de hele game-marathon in een perfecte houding blijft zitten.

Het verstelbare platform waarop de stoel zich bevindt is voorzien van kabelgeleiding en heeft designelementen van de Razer Raptor-monitor. Een 60" full surround OLED-display is op de achterkant van de stoel gemonteerd en kan met één druk op de knop worden uitgeklapt. Gebruikers bevinden zich midden in de actie dankzij de hoge details en de panoramische ervaring van het scherm. Als het uitrolbare scherm niet wordt gebruikt, vouwt deze zichzelf weer op in de rugleuning van de stoel.

De volledig modulaire 4D-armleuningen kunnen eenvoudig worden veranderd in uitklapbare tafeltjes. Zo kunnen gebruikers schakelen tussen pc-gaming met een muis en toetsenbord en console-gaming. De armleuningen hebben afzonderlijke panelen waardoor de muis en het toetsenbord op de ideale afstand kunnen worden geplaatst. De panelen kunnen ook worden ingeklapt als ze niet worden gebruikt.

image

Project Brooklyn bouwt voort op het succes van de audio-gedreven haptische feedback die Razer toonde op CES 2019. De stoel heeft een nieuwe Razer HyperSense-integratie in het framework van de stoel die zorgt voor de tactiele feedback. De onafhankelijk aangestuurde modules weerspiegelen de meest gevoelige trillingen die gamers voelen tijdens het gamen, zoals een sprong in het water of op een platform.

Razer Chroma RGB-verlichting is geïntegreerd langs de buitenkant van de zitkussens en kan worden gepersonaliseerd met behulp van 16,8 miljoen kleuren. Deze worden tijdens het spelen van meer dan honderdvijftig geïntegreerde speltitels geactiveerd in combinatie met andere gesynchroniseerde randapparaten.

“Project Brooklyn is een spannend concept dat is gericht op de ware essentie van een volledig meeslepend gaming-station”, zegt Min-Liang Tan. “De haptische feedback, de visuals en het algehele functionele ontwerp met aandacht voor ergonomie zullen een unieke game-ervaring opleveren.”

Razer zal dit concept van de gaming-stoel blijven doorontwikkelen door tests uit te voeren met e-sporters en influencers om de haalbaarheid, het comfort en de prestaties te beoordelen. Project Brooklyn is bedoeld om inzichten te bieden over hoe mechanica en ontwerp kunnen worden verbeterd om een meer meeslepende game-ervaring te leveren. Daarnaast biedt het inspiratie voor Razers groeiende portfolio van gaming-stoelen.

Meer informatie over Project Brooklyn is hier beschikbaar.

Exclusieve previews van Project Brooklyn en Project Hazel zijn te zien via het RazerStore Live-evenement op 12 januari om 19:00 via Razers YouTube-, Twitch- en Facebook-kanaal.

Razer wordt voortdurend gesterkt in zijn passie om met het oog op de toekomst nieuwe uitdagingen aan te gaan en te innoveren in categorieën die gamers waarderen.

Presskit
De Razer CES 2021 presskit is hier beschikbaar.
Laatste van Razer Europe  
Razer komt met Kanagawa Wave-collectie, gemaakt van plastic uit zee

Optimaal comfort met de zeer lichte Razer Kraken V3 X

Razer behaalt omzet van 1,2 miljard dollar in boekjaar 2020
Geplaatst:
Verstreken tijd: 95 dagen
Razer Europe contact  

Logo Razer Europe

  +49 (40) 4192 99300
  www.razer.com
Razer Europe sociaal  


Razer Europe tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken. Herken zakelijke websitebezoekers
 Spotlight  
Logo Music in Brands
Logo Luminis Nederland B.V.
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo Priemo
Logo Alcadis
Logo Bergler ICT
Logo Intus Workforce Solutions BV
Logo NEXXT
Logo Stichting Brabant Onderneemt
Logo i4 Managed IT Services
Logo Cryptokopen.nl
Logo CBMK
Logo TPEX International
Logo Reflex Online BV
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo Spryng
Logo Dynatos
Logo Tankpas-Aanvragen.nl
Logo Medius
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo MCS B.V.
Logo Medius
Logo PQR
Logo Humanwave B.V.
Logo Techone B.V.
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo Medius
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo Arrow Electronics
Logo Databricks
Logo Avit Group
Logo Ctac N.V.
Logo Nextens
Logo reichelt elektronik
Logo Pure Storage
Logo Auth0
Logo Extreme Networks
Logo Rojo Consultancy
Logo Valid
Logo SurveyMonkey
Logo Schneider Electric
Logo NorthC Datacenters
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com, hét platform voor IT persberichten

In de database
- 90871 persberichten
- 5955 bedrijfsprofielen
- 60 PR-bureauprofielen
- 10109 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
www.marcommit.nlwww.LVTPR.comHerken zakelijke websitebezoekerswww.lubbersdejong.nl