www.marcommit.nlHerken zakelijke websitebezoekerswww.EVENTIVE.nlwww.lubbersdejong.nl
2500 volgen @ICTberichten
Deel dit nu
Datum: (13 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: Lubbers De Jong

Red Hat wil Kubernetes-native security-bedrijf StackRox overnemen

Met StackRox versterkt Red Hat het vermogen van klanten om veiligere applicaties te bouwen en implementeren in de open hybride cloud

Amsterdam, 12 januari 2021 - Red Hat, Inc., leverancier van open source oplossingen, kondigt aan StackRox, een leider en innovator op het gebied van container- en Kubernetes-beveiliging, te willen overnemen. Door de krachtige Kubernetes-native security-mogelijkheden van StackRox naar Red Hat OpenShift te brengen, geeft Red Hat invulling aan de visie om een enkel, holistisch platform te leveren waarmee gebruikers in staat zijn om bijna elke toepassing in de gehele hybride cloud te bouwen, implementeren en veilig te laten draaien.

Kubernetes is een van de snelst groeiende open source projecten en vormt de basis van cloud-native applicaties, die aan de basis staan van de digitale transformatie in verschillende industrieën. Naarmate de adoptie van Kubernetes in productieomgevingen toeneemt, blijven er uitdagingen bestaan. Volgens Gartner wordt “het gebruik van containers voor productie-implementaties in bedrijven nog steeds beperkt door zorgen over beveiliging, monitoring, databeheer en netwerken.” (1)

Om deze zorgen te verminderen, hebben organisaties oplossingen nodig die een veilige basis bieden voor moderne workloads.

Containerbeveiliging is Linux-beveiliging. Red Hat is al lang toonaangevend op het gebied van beveiliging van open source-oplossingen voor bedrijven, beginnend met Red Hat Enterprise Linux en voortdurend in ontwikkeling om nieuwe standaarden te stellen voor de beveiliging van cloud-native-omgevingen. Voortbouwend op deze basis hanteert OpenShift een gelaagde aanpak voor het beveiligen van containers, waarbij de beveiliging wordt geïntegreerd gedurende de gehele levenscyclus van de container, van de bouw tot het uitrollen van de containers in bedrijfskritische omgevingen.

Met deze acquisitie zal Red Hat zijn leiderschap op het gebied van beveiliging verder uitbreiden. Door de aanvullende mogelijkheden van StackRox toe te voegen, kan het de geïntegreerde beveiliging in zijn open hybride cloud portfolio versterken met een grotere eenvoud en consistentie. Met StackRox zal Red Hat zich richten op het transformeren van de manier waarop cloud-native workloads worden beveiligd. Dit doet het bedrijf door de Kubernetes-native controls uit te breiden en verfijnen, evenals de beveiliging te verschuiven naar de containerbouw en CI/CD-fase, om zo een samenhangende oplossing te bieden voor verbeterde beveiliging in de gehele IT-stack en gedurende de gehele levenscyclus.

StackRox is in 2014 opgericht met als doel enterprise security opnieuw uit te vinden en heeft zich de afgelopen twee jaar gespecialiseerd in de beveiliging van Kubernetes. In tegenstelling tot de eerste generatie containerbeveiligingsplatforms, wat vaak container-centrische oplossingen waren, onderscheidt StackRox zich met een Kubernetes-native security-platform. Hiermee kunnen organisaties hun beleid eenvoudiger controleren en afdwingen, gebruikmakend van dezelfde declaratieve aanpak als Kubernetes, om hun applicaties te schalen met behoud van de benodigde beveiliging.

De StackRox-software biedt inzicht in alle Kubernetes-clusters, door componenten voor handhaving en ‘deep data collection’ direct in de Kubernetes-clusterinfrastructuur in te zetten. De tijd en moeite die nodig zijn om de beveiliging te implementeren, worden hiermee gereduceerd en beveiligingsanalyse, -onderzoek en -sanering worden gestroomlijnd. De StackRox policy engine bevat honderden ingebouwde besturingselementen om best practices op het gebied van beveiliging af te dwingen, zoals industriestandaarden als CIS Benchmarks en NIST, en configuratiebeheer van containers, Kubernetes en runtime-beveiliging.

Naast Red Hat OpenShift zal StackRox meerdere Kubernetes-platforms blijven ondersteunen, waaronder Amazon Elastic Kubernetes Service (EKS), Microsoft Azure Kubernetes Service (AKS) en Google Kubernetes Engine (GKE).

StackRox helpt ook om DevSecOps te vereenvoudigen en cloud-native omgevingen meer intrinsiek veilig te maken, door direct te integreren in de applicatie-pipelines en de bestaande register-, imagescan- en CI/CD-tools van klanten. In oktober 2020 lanceerde StackRox nog KubeLinter, een open source project dat Kubernetes YAML-bestanden en Helm-diagrammen analyseert op correcte configuraties, met de nadruk op het mogelijk maken van productiegereedheid en veiligheid eerder in het ontwikkelingsproces.

In lijn met het open source erfgoed van Red Hat is het bedrijf van plan om de technologie van StackRox na de overname open source te maken. Red Hat zal zowel de KubeLinter-gemeenschap blijven ondersteunen als de nieuwe gemeenschappen die ontstaan tijdens het open source maken van de producten van StackRox.

De transactie zal naar verwachting in het eerste kwartaal van 2021 worden afgerond, onder voorbehoud van de gebruikelijke sluitingsvoorwaarden.

(1) Gartner, Best Practices for Running Containers and Kubernetes in Production, 4 augustus 2020.

Quotes

Paul Cormier, president en CEO, Red Hat
"Het beveiligen van Kubernetes-workloads en -infrastructuur kan niet op een fragmentarische manier worden gedaan. Beveiliging moet een geïntegreerd onderdeel zijn van elke implementatie, niet een bijkomstigheid. Red Hat voegt StackRox's Kubernetes-native mogelijkheden toe aan de gelaagde beveiligingsaanpak van OpenShift en bevordert daarmee onze missie om productklare open innovatie te leveren aan elke organisatie voor de hele open hybride cloud.”

Kamal Shah, CEO, StackRox.
"We zijn verheugd om onze krachten Red Hat te bundelen met het eerste Kubernetes-native beveiligingsplatform in de industrie te koppelen aan het toonaangevende Kubernetes-platform voor hybride cloud, multicloud en edge-implementaties. Dit is een geweldige bevestiging van onze innovatieve benadering van container- en Kubernetes-beveiliging. Red Hat is een ideale partner om onze visie sneller te realiseren om organisaties in staat te stellen hun cloud-native applicaties veilig te bouwen, uit te rollen en overal te laten draaien.”

###

Volg Red Hat
Over Red Hat, Inc.
Red Hat is 's werelds toonaangevende leverancier van opensourcesoftwareoplossingen voor bedrijven. Het gebruikt een community-gedreven benadering om betrouwbare en hoogwaardige Linux-, hybride cloud-, container- en Kubernetes-technologieën te leveren. Red Hat helpt klanten nieuwe en bestaande IT-toepassingen te integreren, cloud-native applicaties te ontwikkelen, te standaardiseren op hun toonaangevende besturingssysteem en complexe omgevingen te automatiseren, beveiligen en beheren. De bekroonde support-, training- en consultingdiensten maken van Red Hat een vertrouwde adviseur van de Fortune 500. Als een strategische partner voor cloudleveranciers, systeemintegrators, applicatie-leveranciers, klanten en opensourcecommunity's, helpt Red Hat organisaties zich voor te bereiden op de digitale toekomst.

Forward-Looking Statements
Certain statements contained in this press release may constitute "forward-looking statements" within the meaning of the Private Securities Litigation Reform Act of 1995. Forward-looking statements provide current expectations of future events based on certain assumptions and include any statement that does not directly relate to any historical or current fact. Actual results may differ materially from those indicated by such forward-looking statements. The forward-looking statements included in this press release represent the Company's views as of the date of this press release and these views could change. However, while the Company or its parent International Business Machines Corporation (NYSE:IBM) may elect to update these forward-looking statements at some point in the future, the Company specifically disclaims any obligation to do so. These forward-looking statements should not be relied upon as representing the Company's views as of any date subsequent to the date of this press release.

###

Red Hat, Red Hat Enterprise Linux, the Red Hat logo, JBoss, Ansible, Ceph, CloudForms, Gluster and OpenShift are trademarks or registered trademarks of Red Hat, Inc. or its subsidiaries in the U.S. and other countries. Linux® is the registered trademark of Linus Torvalds in the U.S. and other countries. The OpenStack Word Mark is either a registered trademark/service mark or trademark/service mark of the OpenStack Foundation, in the United States and other countries, and is used with the OpenStack Foundation's permission. Red Hat is not affiliated with, endorsed or sponsored by the OpenStack Foundation, or the OpenStack community.
Laatste van Red Hat, Inc.  
Geplaatst:
Verstreken tijd: 13 dagen
PR contact  

Logo Lubbers De Jong
Red Hat, Inc. contact  

Logo Red Hat, Inc.

  +31 334503000
  benelux@redhat.com
  www.redhat.com
Red Hat, Inc. sociaal  


Red Hat, Inc. tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken. Herken zakelijke websitebezoekers
 Spotlight  
Logo Alleeninkt.nl
Logo Intus Workforce Solutions BV
Logo Offorte
Logo AtMost
Logo SoftApp BV
Logo QuandaGo
Logo DATPROF
Logo Avaap
Logo Fastbyte
Logo Leadgate Europe
Logo Xdroid
Logo Qualogy
Logo NewChannel
Logo QuandaGo
Logo Boys with Brains
Logo CONTACTCENTER4ALL
Logo Techone B.V.
Logo Unexus B.V.
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo Spryng
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo MCS B.V.
Logo DNA Services B.V.
Logo Techone B.V.
Logo Orange Cyberdefense
Logo Orange Cyberdefense
Logo Orange Cyberdefense
Logo Broad Horizon
Logo Schneider Electric
Logo Thales
Logo myBrand
Logo Pegasystems
Logo Ivanti
Logo ChargePoint
Logo Schneider Electric
Logo myBrand
Logo Thinkwise
Logo Dutchitchannel.nl
Logo NTT Ltd.
Logo Citrix
Logo Barracuda Networks
Logo Clarity Benelux
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com, hét platform voor IT persberichten

In de database
- 90191 persberichten
- 5882 bedrijfsprofielen
- 61 PR-bureauprofielen
- 9527 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
www.marcommit.nlHerken zakelijke websitebezoekerswww.EVENTIVE.nlwww.lubbersdejong.nl