Herken zakelijke websitebezoekerswww.marcommit.nlwww.lubbersdejong.nlwww.EVENTIVE.nl
2500 volgen @ICTberichten
Deel dit nu
Datum: (13 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: carolijn peelen bv

Newion leidt investeringsronde van € 2.8 miljoen in Filestage– met HTGF en seed+speed van Carsten Maschmeyer

AMSTERDAM / STUTTGART / BERLIJN - 12 januari 2021 - Filestage, het Online Proofing SaaS-platform, heeft € 2,8 miljoen ontvangen in een series A-investeringsronde onder leiding van Newion, met huidige investeerder HTGF en seed+speed van de Duitse (TV) bekendheid Carsten Maschmeyer.

Online proofing wordt steeds meer een kernproces. Bedrijven werken in toenemende mate remote en produceren meer content dan ooit, waarbij ze vaak te maken hebben met regelgeving. Merken als like Sharp, Sixt, Head, Lufthansa, Rabobank en Cambridge University Press maken gebruik van Filestage als efficiënte en compatibele manier om elke dag grote hoeveelheden content te delen, te beoordelen en goed te keuren. Filestage klant Braun Medical Devices zegt dat het bedrijf de review doorlooptijd met 75% heeft verkort.

Niklas Dorn, CEO en medeoprichter van Filestage: “We zijn super blij met de financiering en samenwerking en vinden dat teams overal ter wereld recht hebben op een solide beoordelingsworkflow. We zullen de kapitaalinjectie gebruiken om in ons product te investeren en bestaande en nieuwe klanten nog intelligenter te maken met AI-gestuurde beoordelingen en analyses. Ook blijven we investeren in integraties en partnerships om onze klanten naadloze workflows te kunnen garanderen."

Patrick Polak, Managing Partner van Newion: “Filestage wordt als beste beoordeeld door zijn 530.000 gebruikers, die PDF's, documenten, video's, afbeeldingen en audiobestanden delen. We kijken ernaar uit om met Filestage toe te werken naar marktleiderschap en om te zien hoe ze heel veel nieuwe klanten verwelkomen die de beste customer experience zoeken op het gebied van marketing, communicatie, verkoop, R&D en juridische zaken."

Dominik Lohle, Investment Manager bij HTGF: “Wij zijn er trots op dat we opnieuw in Filestage investeren. We denken dat online proofing de komende jaren een commodity zal worden en zien dat Filestage hard op weg is om global marktleider te worden op dit gebied."

Carsten Maschmeyer, oprichter en algemeen directeur van seed+speed: "95% van de bedrijven gebruikt nu nog e-mail en oudere reviewtools zoals Adobe Acrobat, MS Office en Dropbox om content te delen en te bespreken, maar ik ben ervan overtuigd dat succesvolle bedrijven steeds meer gaan investeren in online proofing software, om e-mailchaos te vermijden en effectiever te zijn."

Over Filestage
Filestage werd in 2015 opgericht door Niklas Dorn (CEO), Maël Frise (CPO) en Simon Kontschak (CTO). Vanuit hun ervaring in de creatieve industrie wisten ze hoe belangrijk de review en goedkeuring van digitale content is, dus gingen ze dit op een efficiënte en transparante manier organiseren. Filestage maakt online proofing mogelijk in minder dan 50% van de tijd. Het zeer bekwame team werkt remote en waar het voor de klant het beste uitkomt, in landen als Canada, Colombia, Frankrijk, Duitsland, India en Spanje. Tot nu toe hebben 530.000 gebruikers in 195 landen 5,2 miljoen bestanden via Filestage beoordeeld.

Ga naar www.filestage.io voor meer informatie.

Over Newion
Newion, gevestigd in Amsterdam, richt zich op Europese business-to-business software startups en scale-ups met een wereldwijde ambitie en behoort sinds haar oprichting in 2000 tot de best presterende fondsmanagers in haar sector.

Newion investeerde in meer dan 70 bedrijven, waaronder Collibra, Reasult, Nallian, Foleon, CustomerGauge, L1NDA, Swipeguide, DataStories, Deliverect, APICBASE en ValueBlue, en heeft onder andere Oxxio, Mirror42, Q-go en 24iMedia.geexit. Newion III wordt ondersteund door InnovFin Equity, met de financiële steun van de Europese Unie onder Horizon 2020 Financiële Instrumenten en het Europees Fonds voor strategische investeringen (EFSI), opgezet in het kader van het investeringsplan voor Europa. Het EFSI heeft als doel de financiering en de uitvoering van productieve investeringen in de Europese Unie te ondersteunen en ervoor te zorgen dat de toegang tot financiering wordt verbeterd.

Ga naar www.newion.com voor meer informatie.

Over HTGF (High Tech Gründerfonds)
High-Tech Gründerfonds (HTGF) is een seed-investeerder die high-potential, tech-gedreven start-ups financiert. Met een totaal investeringsvolume van circa 900 miljoen euro, verdeeld over drie fondsen en een internationaal partnernetwerk, heeft HTGF sinds 2005 al bijna 600 start-ups op weg geholpen. Gedreven door expertise, ondernemersgeest en passie, begeleidt het team van ervaren investeringsmanagers en start-up experts de ontwikkeling van jonge bedrijven. HTGF richt zich op hightech start-ups op het gebied van digitale technologie, industriële technologie, biowetenschappen, chemie en aanverwante sectoren. Tot op heden hebben externe investeerders via meer dan 1.600 vervolgfinancieringsrondes meer dan 2,8 miljard euro in de HTGF-portefeuille geïnjecteerd. HTGF heeft ook met succes belangen in meer dan 100 bedrijven verkocht. Investeerders in deze publiek-private samenwerking zijn onder meer het federale ministerie van Economische Zaken en Energie, KfW Capital en Fraunhofer-Gesellschaft eV, evenals de bedrijven ALTANA, BASF, BAYER, B.Braun, Boehringer Ingelheim, Robert Bosch, BÜFA, CEWE, Deutsche Post, DHL, Dräger, Drillisch AG, EVONIK, EWE AG, FOND OF, Haniel, Hettich, Knauf, Körber, LANXESS, media + more venture Beteiligungs GmbH & Co. KG, PHOENIX CONTACT, Postbank, QIAGEN, RWE Generation SE, SAP, Schufa, Schwarz Gruppe, STIHL, Thüga, Vector Informatik, WACKER en Wilh Werhahn KG.

www.htgf.de/en

Over seed+speed Ventures
seed + speed Ventures is een ervaren seed-investeerder die zich richt op B2B-software startups in Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk. Als lead- of co-investeerder investeren we in eerste instantie tot € 500k in onze portefeuillebedrijven en ondersteunen we de ontwikkeling van duurzame, succesvolle verkoopstructuren via verkoopcoaching op maat door onze in-house verkooptrainers. Zo voegen we actief waarde toe aan de operationele activiteiten van onze portefeuillebedrijven om snellere groei mogelijk te maken. Als single LP-fonds combineert seed + speed het voordeel van de flexibiliteit van een family office met de professionaliteit van een institutionele VC-investeerder.

www.seedandspeed.com

Beeld


Van rechts naar links: Niklas Dorn (CEO), Simon Kontschak (CTO) en Maël Frize (CPO)


Patrick Polak, Managing Partner Newion


Dominik Lohle, Investment Manager HTGF


Carsten Maschmeyer, Oprichter & Managing Director seed+speedLaatste van Newion  
Newion leidt investeringsronde van € 2.8 miljoen in Filestage– met HTGF en seed+speed van Carsten Maschmeyer

Newion heeft investeringsronde afgerond van € 2 miljoen in Objective Platform

Newion leidt investeringsronde van €2,5 miljoen in Mediatool - met J12 Ventures, Almi Invest enTwig
Geplaatst:
Verstreken tijd: 13 dagen
PR contact  

Logo carolijn peelen bv
Newion contact  

Logo Newion

  +31 (0)20 8006742
  info@newion.com
  www.newion.com
Newion sociaal  


Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken. Herken zakelijke websitebezoekers
 Spotlight  
Logo Alleeninkt.nl
Logo Intus Workforce Solutions BV
Logo Offorte
Logo AtMost
Logo SoftApp BV
Logo QuandaGo
Logo DATPROF
Logo Avaap
Logo Fastbyte
Logo Leadgate Europe
Logo Xdroid
Logo Qualogy
Logo NewChannel
Logo QuandaGo
Logo Boys with Brains
Logo CONTACTCENTER4ALL
Logo Techone B.V.
Logo Unexus B.V.
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo Spryng
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo MCS B.V.
Logo DNA Services B.V.
Logo Techone B.V.
Logo Orange Cyberdefense
Logo Orange Cyberdefense
Logo Orange Cyberdefense
Logo Broad Horizon
Logo Schneider Electric
Logo Thales
Logo myBrand
Logo Pegasystems
Logo Ivanti
Logo ChargePoint
Logo Schneider Electric
Logo myBrand
Logo Thinkwise
Logo Dutchitchannel.nl
Logo NTT Ltd.
Logo Citrix
Logo Barracuda Networks
Logo Clarity Benelux
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com, hét platform voor IT persberichten

In de database
- 90191 persberichten
- 5882 bedrijfsprofielen
- 61 PR-bureauprofielen
- 9527 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
Herken zakelijke websitebezoekerswww.marcommit.nlwww.lubbersdejong.nlwww.EVENTIVE.nl