www.LVTPR.comwww.marcommit.nlHerken zakelijke websitebezoekerswww.lubbersdejong.nl
2513 volgen @ICTberichten
Deel dit nu
Datum: (55 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: ItsaRep

Mendix: Versnelde digitalisering door pandemie zet door in 2021

Innovatieve low-code technologie wordt volwassen

  • Impact van de pandemie is tot ver in 2021 merkbaar. IT-leiders blijven vertrouwen op low-code platformen om snel bedrijfskritische oplossingen te creëren en digitale kanalen uit te breiden 
  • Platformen met geïntegreerde augmented reality, holistische multi-experiences en eenvoudige toegang tot bedrijfsdata, helpen organisaties door economische onzekere tijd
  • Low-code versnelt connectiviteit tussen edge computing en IoT-apparaten en stimuleert automatisering waarvan alle sectoren profiteren
Mendix, onderdeel van Siemens en wereldwijd leider in enterprise low-code, publiceert vandaag een overzicht van de belangrijkste technologietrends voor 2021. Analisten van Forrester schatten in dat 75 procent alle bedrijfssoftware dit jaar gebouwd zal worden met low-code technologie, waardoor sommige branche-experts 2021 al ‘The Year of Low-Code’ noemen. De visionairs binnen Mendix wijzen op acht belangrijke trends voor 2021 die worden gedreven vanuit een dringende behoefte vanuit de markt en beschrijven hoe low-code software-ontwikkeling bijdraagt aan het versneld inzetten van belangrijkrijke digitale oplossingen.

Voorspellingen voor 2021 kunnen niet worden gedaan zonder te kijken naar de buitengewone gebeurtenissen in 2020. Terwijl een pandemie de wereld overnam, stelde een modelgedreven benadering van software-ontwikkeling organisaties in staat om snel te handelen, zich aan te passen en hun activiteiten op te schalen om operationeel te blijven. Gebruikers van low-code platformen liepen voorop door de creatie en implementatie van innovatieve digitale oplossingen aanzienlijk te versnellen.

“Onder zeer uitdagende en moeilijke omstandigheden, toonde low-code zijn waarde aan. Binnen enkele dagen en soms zelfs binnen een dag leverde het nieuwe apps voor organisaties”, zegt Nick Ford, vice-president product & solutions marketing bij Mendix. "Deze succesverhalen uit de praktijk vormen een nieuwe maatstaf voor het toekomstige technologielandschap."

Dit is wat de visionairs van Mendix voorspellen voor 2021 en daarna:

1. Low-code platformen kunnen veel meer dan alleen applicatie-ontwikkeling
Naast Forrester verwacht ook Gartner dat 75% van alle applicatie-ontwikkeling binnenkort plaatsvindt via low-code platformen. Het beste marktaanbod zal komen van leveranciers die ‘all-in-one’-mogelijkheden bieden, waarbij de kernbeginselen van low-code (abstractie, automatisering en connectiviteit) ook voor aangrenzende technologieën en services geldt. “De alsmaar ontwikkelende low-code ecosystemen vormen de basis voor innovatie”, zegt Johan den Haan, CTO bij Mendix. “De technologie-stack zal horizontaal worden uitgebreid om een geïntegreerde ontwikkelervaring te creëren met de eenvoud van drag-and-drop voor data-integratie, data science inzichten, AI-oplossingen en het ontwikkelen van multi-experiences.” 

2. Rekenkracht gaat naar de ‘edge’
Edge computing, dat rekenwerk zo dicht mogelijk bij het punt van dataverzameling brengt, zal in 2021 doorbreken. Al meer dan 50% van de nieuwe IT-infrastructuur voor enterprises zal gebruik (gaan) maken van edge computing als alternatief voor massaal gecentraliseerde datacenters. Dit kan voor bedrijfseigen data of in situaties (zoals in de logistiek of bij defensie) waarin beslissingen real-time moeten worden genomen en waarbij vertragingen veroorzaakt door een ‘retourtje naar de cloud’ veel geld kosten. Daarnaast is 34% van de wereldwijde fabrikanten van plan om dit jaar iIoT-technologie in te zetten en IoT in hun producten te integreren. “Low-code software-ontwikkeling maakt gebruik van dit ecosysteem om de complexiteit te verminderen”, aldus den Haan. “Apps die ‘actionable’ data en inzichten aan IoT-data kunnen onttrekken, stellen industriële organisaties in het bijzonder, maar ook andere bedrijven met connected fysieke activa, in staat hun processen te optimaliseren en nieuwe mogelijkheden voor innovatie te ontdekken.”  

3. Multi-experience gaat verder dan web en mobiel 
In de volgende fase van multi-experience zullen ontwikkelaars ook data vanuit back-end systemen inzetten om op alle apparaten en via alle touchpoints een uniforme ervaring te leveren. Of dit nu via een mobiele app, web app, contact met een live-persoon of een chatbot is. “In 2021 wordt ‘multi-experience’ vervangen door ‘total experience’, waarbij informatie, integratie en efficiëntie cruciaal zijn om klantenbinding en loyaliteit te genereren”, zegt Gordon Van Huizen, vice-president platform strategy bij Mendix. “Om te zorgen voor een optimale ‘user experience’ voor zowel de klant als de werknemer zullen organisaties silo’s moeten doorbreken, over verschillende functies heen moeten automatiseren en zorgen voor goede communicatie tussen alle afdelingen op elk apparaat. Organisaties worden gedwongen op een holistische manier na te denken over de automatisering die aan de basis ligt van de workflow van elke werknemer en welke invloed dit heeft op een uitstekende klantervaring.” 

4. Augmented reality stimuleert bedrijfssucces in het nieuwe normaal
Augmented Reality (AR) wordt vaak in één adem genoemd met de zoektocht naar lichtgewicht, gebruiksvriendelijke apparaten met voldoende rekenkracht om een unieke ervaring te bieden. Van simulaties door de NASA in de jaren zestig tot 'wearable technology', zoals Google Glass, Microsoft HoloLens en Oculus Quest. In 2021 zal AR gebruikt worden om informatie te visualiseren, training en advies mogelijk te maken en op afstand te werken aan ‘digital twin’-modellen. 

5.  AI zonder de zijwieltjes 
Verwacht dit jaar veel ‘use cases’ van toegepaste AI. Neem bijvoorbeeld het San Francisco OpenAI- consortium dat zijn nieuwe API  GTP-3 (‘Generative Pre-trained Transformer 3’) algemeen beschikbaar stelt. Het krachtige taalmodel maakt het overbodig om AI-algoritmes te trainen op enorme trainingsdatasets met dure reken-hardware. Het non-profit consortium maakt hierbij gebruik van een kernprincipe van low-code platformen: het zet abstractie en automatisering in om AI neural netwerktraining te versnellen. Den Haan: “We kunnen verwachten dat R&D-teams en software-ingenieurs dit jaar nieuwe toepassingen van AI onderzoeken die kunnen worden aangepast met veel kleinere hoeveelheden data. Hierdoor is de drempel een stuk lager om ook in te stappen, de kosten zijn minder en innovatie wordt gestimuleerd.” 

AI-technologie wordt al op grote schaal toegepast in economische gebieden en sectoren als  financiën, gezondheidszorg, defensie, transport, strafrecht, slimme steden en stadsplanning. “We zullen een exponentiële groei zien in embedded AI-tooling voor productiviteitswinst, voor analyse en aanbevelingen. Het publiek realiseert zich misschien niet dat AI-gebaseerde besluitvorming plaatsvindt in fysieke omgevingen, of het nu gaat om het aanvragen van een lening, het krijgen van een boete voor een snelheidsovertreding of omgeleid worden door andere straten in de stad om plaats te maken voor hulpvoertuigen, ”aldus den Haan. 

6. Composable enterprise stelt industrieën in staat om innovatie op te schalen
Vorig jaar voorspelde Gartner de groei van kant-en-klare digitale zakelijke oplossingen. Dit jaar zorgen nieuwe marktplaatsen met de beste digitale componenten die branchespecifieke data en inzichten benutten, voor een brede adoptie bij organisaties die digitale functionaliteit willen hergebruiken, opnieuw samenstellen of combineren. "De economische noodzaak die het digitale transformatieproject van elke organisatie drijft, is te groot en te dringend om vanuit niets compleet nieuwe oplossingen te bouwen", aldus Van Huizen. “Het potentieel van de ‘composable enterprise’ is afhankelijk van het vermogen van organisaties om geautomatiseerde, bewezen functionaliteit te hergebruiken om kosten te verlagen en sneller waarde te halen uit oplossingen.”    

7. Integratie en ontwikkeling worden steeds meer synoniem
De groei van gedemocratiseerde, cognitieve diensten en digitale hubs waardoor ontwikkelaars hun talent voor het ontdekken en gebruiken van data voor speciale toepassingen kunnen benutten, zal leiden tot de samenvoeging van aPaaS (Application Platform as a Service) en iPaaS (integration Platform as a Service). "De mogelijkheid om bedrijfsdata te ontdekken en te gebruiken vormt de basis van elk succesvol software-initiatief", vindt Van Huizen. “Door bedrijfsdata beschikbaar te stellen aan niet-technische experts, kunnen deze citizen developers snel slimme verbeteringen realiseren in de domeinen die ze het beste kennen. Door deze tools te combineren in één omgeving waar ontwikkelaars samenwerken, kan de onderneming de zeldzame kwaliteit van innovatie opschalen."

8. Low-code maakt de belofte van workflow automatisering waar
Experts op het gebied van bedrijfsprocessen zullen dit jaar een actieve rol spelen bij het ontwikkelen van procesoplossingen door gebruik te maken van workflow editors en drag-and-drop integratie om automatisering en operationele efficiëntie te stimuleren. "De noodzaak om een reeks taken in een bepaalde volgorde te automatiseren is altijd gedreven geweest door de behoeften van afdelingen", aldus Nick Ford. “Deze functionaliteit mag niet buiten het portfolio van bedrijfssoftware vallen. Dit jaar zullen we steeds vaker workflow-enablement ingebed zien worden in elke op maat gemaakte applicatie die is gebouwd door low-code-ontwikkelaars. "

Bonus: terugkeer van de menselijke verbinding
Na 2020 als annus horribilis wordt 2021 een annus mirabilis. “We voorspellen dat 2021 de rust na de storm zal zijn”, besluit den Haan. “Technologie heeft ons geholpen deze lange maanden van verwijdering en afzondering door de pandemie te doorstaan. Dit jaar kijken we uit naar de nabijheid van vrienden, een stevige handdruk en het delen van een biertje of koffie met collega's. "

Lees meer over het Mendix-platform en over prijzen en beschikbaarheid.Over Mendix
Mendix, onderdeel van Siemens en wereldleider in low-code en no-code applicatie-ontwikkeling, transformeert de manier waarop applicaties in digitale organisaties worden gebouwd. Met het Mendix-platform kunnen bedrijven met meer professionals applicaties ontwikkelen en daarmee de bottleneck van software-ontwikkeling wegnemen (Make with More), slimme apps bouwen met een rijke, slimme. contextuele en proactieve gebruikservaring (Make it Smart) en systemen moderniseren en meer applicaties bouwen die groei faciliteren (Make it Scale). Het Mendix-platform is gebouwd om intensieve samenwerking tussen IT en business teams mogelijk te maken en applicatie-ontwikkeling te versnellen waarbij tegelijkertijd de veiligheid, kwaliteit en governance wordt gegarandeerd. Kortom om organisaties te helpen de stap te maken naar de digitale toekomst. Het ‘Go Make It’ platform van Mendix wordt wereldwijd gebruikt door meer dan 4.000 organisaties.
Laatste van Mendix  
Appronto breidt team flink uit

TP Vision bevestigt: Philips TV eerste grote Europese tv-aanbieder met Mimi Sound Personalisation

KnowBe4-onderzoek: in organisaties met een goede security-cultuur vertonen medewerkers veiliger gedrag

Lightspeed introduceert ‘Winkelen op afspraak’ en biedt retailers zekerheid rondom heropening

'Nieuw' kabinet toont vertrouwen techkampioenen

Uniserver Group en CloudNation bundelen krachten om dé cloudspecialist van Nederland te worden

Micro Focus Universe 2021, High Tech – Low Drama evenement voor 40.000 klanten

Macaw wil Duitse markt verder veroveren en neemt digital agency netzkern over

Caspar Visch nieuwe CFO Global Talk
Studie: Marketing voor MKB in 2021 – Budgetten, Trends en toekomstige investeringen

Cisco Webex-innovatie doorbreekt taalbarrières met real-time vertaling

Enrise ontwikkelt bakplatform Bakken.nl voor Dr. Oetker

NavInfo zet AIRI in voor AI-ontwikkelingen en -diensten voor autonoom rijden en smart cities

Bakkerij Amstelveld gebruikt AI van Pegamento voor controle op kwaliteit brood

VRR kiest voor Thinkwise enterprise low-code platform om eigen ERP te realiseren

Twee derde van (thuis)werkend Nederland staat weer te popelen om naar kantoor te gaan

Superfood retailer KoRo in zee met Descartes om aan hoge ordervolumes te voldoen

Ictivity behaalt Gold-status bij F-Secure

Citrix® voltooit overname van Wrike

Razer organiseert allereerste Razer DevCon

Leica Geosystems ontwikkelt 3D scanoplossing met Spot-robot

Ruim helft tech-vrouwen zag afgelopen twee jaar gendergelijkheid verbeteren, maar de reis naar gelijkheid is nog niet voorbij

KnowBe4 stelt Jan van Vliet aan als Vice President Rest of Europe

O’Neill beschermt volledige IT-omgeving met SentinelOne

Lexmark voegt nieuwe mfp’s met ondersteuning voor cloud fax toe aan de Lexmark Go Line-serie

CM.com Acquires Dutch Fintech Company PayPlaza

Corporate Finance International ziet fusies, overnames en deelnemingen in de ICT-markt in 2020 een weg vinden
Geplaatst:
Verstreken tijd: 55 dagen
Mendix contact  

Logo Mendix

  +31 10 276 0434
  info@mendix.com
  www.mendix.com
Mendix sociaal  


Mendix tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken. Herken zakelijke websitebezoekers
 Spotlight  
Logo Fullstaq B.V.
Logo umlaut
Logo Sam Media
Logo Alleeninkt.nl
Logo Tesorion
Logo Marco Bouman
Logo Viqtor Davis
Logo Bitcare
Logo TechSoup Nederland
Logo Ossewold.net
Logo NewChannel
Logo Luminis Nederland B.V.
Logo VR-SPACES
Logo Synobsys
Logo Techleap.nl
Logo Uniserver
Logo Cisco
Logo Enrise BV
Logo Pure Storage
Logo Pegamento
Logo Thinkwise
Logo Visma | Raet
Logo Descartes
Logo Ictivity
Logo Citrix
Logo Poly
Logo Roche Diabetes Care
Logo ChargePoint
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com, hét platform voor IT persberichten

In de database
- 90517 persberichten
- 5913 bedrijfsprofielen
- 61 PR-bureauprofielen
- 9807 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
Contentbureauwww.marcommit.nlHerken zakelijke websitebezoekerswww.lubbersdejong.nl