Herken zakelijke websitebezoekerswww.marcommit.nlwww.LVTPR.comwww.lubbersdejong.nl

2513 volgers @ICTberichten
Herken zakelijke websitebezoekersMarcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken.
Deel dit nu via
Datum: (266 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: Clarity Benelux

Veracode: 80% van de softwareapplicaties in overheid en onderwijs heeft kwetsbaarheden

Sector maakt volop gebruik van DevSecOps best practices om code veiliger te maken

Amsterdam, 5 januari 2021Veracode, de grootste internationale leverancier van oplossingen voor application security testing (AST), concludeert uit onderzoek dat overheids- en onderwijsinstellingen vaak applicaties uitrollen met een grote hoeveelheid kwetsbaarheden. Uit het onderzoek blijkt dat de meerderheid van de organisaties in deze sectoren met grotere applicaties met oudere codebases werken, in vergelijking met andere onderzochte sectoren.

Toch zijn er genoeg aanwijzingen dat ontwikkelaars in deze sectoren hun werkwijzen moderniseren om sneller kwetsbaarheden op te sporen en te verhelpen, en zo hun softwarebeveiliging te verbeteren.

In het onderzoek analyseerde Veracode duizenden applicaties binnen overheids- en onderwijsinstellingen om trends in DevSecOps te vinden. 80% van de geanalyseerde applicaties bevatte minstens één kwetsbaarheid – het hoogste percentage van alle sectoren in het onderzoek. Maar slechts 23% van de kwetsbaarheden was zeer ernstig, waarmee overheid en onderwijs (samen met financiële dienstverlening en zorginstellingen) juist weer het best presteren van alle sectoren.

Hoewel de meeste ontdekte kwetsbaarheden op zichzelf niet ernstig zijn, zorgt een opeenstapeling van kwetsbaarheden ervoor datde kansdat een applicatie kan worden misbruikt toeneemt – en overheids- en onderwijsinstellingen hebben meer dan zeven maanden nodig om slechts de helft van alle ontdekte kwetsbaarheden te verhelpen.

3 tips voor goede AppSec in overheid en onderwijs:
  1. Automatiseer het scanproces met API’s: Wanneer DevOps-werkwijzen worden toegepast en releases sneller worden uitgebracht, kunnen ontwikkelaars scans automatiseren vanuit de tools die ze reeds gebruiken. Twee zaken die direct impact hebben op hoe snel kwetsbaarheden kunnen worden verholpen – scanfrequentie en scanautomatisering via API’s – worden in toenemende mate geïmplementeerd binnen overheids- en onderwijsinstellingen. Deze sectoren zijn zelfs voorlopers in hoe vaak ze scannen en in het gebruik van API’s om scans in het ontwikkelingsproces te integreren. Een ontwikkeling om vast te blijven houden.
  2. Scan tijdens iedere fase van het ontwikkelingsproces: in overheids- en onderwijsorganisaties worden beveiligingstesten nog steeds alleen vlak voor een grote release of op ad-hoc basis gedaan. Zorg er in plaats daarvan voor dat er in elke fase van het ontwikkelingsproces consequent wordt gescand. De ontwikkelaar heeft controle over de regelmaat van de scans, wat een enorme impact kan hebben op applicatiebeveiliging.
  3. Geef prioriteit aan het verhelpen van kwetsbaarheden: wanneer applicaties vaak en met regelmaat worden gescand, kunnen kwetsbaarheden direct worden verholpen. Maar oudere kwetsbaarheden blijven vaker openstaan, en teams besteden hier vaak geen tijd aan. Hoewel de ernst van kwetsbaarheden en de impact van de applicatie op bedrijfsresultaten deels bepalen welke kwetsbaarheden het eerst worden opgelost, leidt het negeren van te veel oudere fouten tot te veel security debt.
Wat de meest voorkomende fouten betreft: SQL-injecties komen binnen overheid en onderwijs 33% vaker voor dan bij andere sectoren, en ook cross-site scripting en gebrekkige input-validatie komen vaker voor. Maar vijf van de top tien van ernstigste kwetsbaarheden komen juist minder vaak voor in overheids- en onderwijsapplicaties.Bekijk ook deze interactieve infographic voor de meest voorkomende kwetsbaarheden per programmeertaal.

“De meeste kwetsbaarheden in overheids- en onderwijsapplicaties zijn gelukkig niet catastrofaal”, zegt Chris Eng, Chief Research Officer bij Veracode. “Door meer met DevSecOps-tactieken te werken, zoals regelmatige en frequente applicatiescans en het gebruik van verschillende testmethodes, kunnen ontwikkelaars binnen deze organisaties grote stappen maken om hun code veiliger te maken.”

Download het State of Software Security Volume 11 van Veracode voor meer informatie over veel voorkomende kwetsbaarheden en andere inzichten, en download hier de SOSS 11 Infosheet voor overheid en onderwijs.Over het State of Software Security rapport
Het Veracode State of Software Security rapport deel 11 is een uitgebreide beoordeling van security-testgegevens afkomstig uit de scans van meer dan 130.000 actieve applicaties, uitgevoerd door 2.500 organisaties die klant zijn bij Veracode. Dit is de meest uitgebreide reeks application security benchmarks in deze branche. Veracode werkt samen met data scientists van het Cyentia Institute om nieuwe dreigingen beter te begrijpen en inzichtelijk te maken, zodat ontwikkelaars hun applicaties beter en veiliger kunnen ontwikkelen.Over Veracode
Veracode is ’s werelds grootste onafhankelijke provider van oplossingen voor applicatiebeveiliging (AppSec). Het bedrijf is de toonaangevende AppSec-partner waarmee development teams veilige software kunnen ontwikkelen, het risico op kwetsbaarheden kunnen verminderen, security kunnen verbeteren en hun productiviteit kunnen verhogen. Met Veracode kunnen ondernemingen hun visie waarmaken. Dankzij een gecombineerde focus op automatisering, integraties, procesoptimalisatie en snelheid helpt Veracode organisaties met accurate en betrouwbare data effectiever mogelijke kwetsbaarheden te vinden én te verhelpen.

Veracode ondersteunt wereldwijd ruim 2.500 klanten in uiteenlopende branches. De oplossingen van Veracode hebben meer dan 21 biljoen regels code geëvalueerd en ondernemingen geholpen meer dan 54 miljoen kwetsbaarheden te verhelpen.

Ga voor meer informatie naar www.veracode.com, bezoek het Veracode blog en het Twitter-kanaal.

Copyright © 2021 Veracode, Inc. Alle rechten voorbehouden. Alle andere merknamen, productnamen en trademarks zijn eigendom van de respectievelijke merkhouders.

Voor meer persinformatie
Clarity
Veracode Persdesk
Sarada Sant
+31 (0)23 555 34 24
veracode@clarity.pr
Laatste van Veracode  
Softwarebugs in gezondheidszorg snel hersteld, maar sector kampt met security debt

Veracode organiseert The Hacker Games in gevecht tegen gebrek aan cybersecurity-vaardigheden

Ontwikkelaars in detailhandel en horeca verhelpen kwetsbaarheden sneller dan andere sectoren
Geplaatst:
Verstreken tijd: 266 dagen
PR contact  

Logo Clarity Benelux
Veracode contact  

Logo Veracode

Veracode sociaal  


Veracode tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken. Herken zakelijke websitebezoekers
 Spotlight  
Logo Bergler Flex Solutions
Logo NewChannel
Logo Maunt
Logo Huisabc.nl
Logo Prof-IT4all
Logo Drimpy
Logo  Fundaments, Expert in Clouds
Logo Login Consultants
Logo Elbo Technology
Logo iSOC24
Logo Vabi
Logo Brixxs
Logo SoftApp BV
Logo MatrixMind
Logo DNA Services B.V.
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo Orange Cyberdefense
Logo VPNdiensten.nl
Logo PlanMen
Logo Facilitor
Logo VPNdiensten.nl
Logo Techone B.V.
Logo Yenlo
Logo E-mergo
Logo Orange Cyberdefense
Logo Boys with Brains
Logo MCS B.V.
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo Experis
Logo Kaspersky
Logo Schneider Electric
Logo Zyxel
Logo Jamf
Logo Transitieprofs
Logo Barracuda Networks
Logo NCOI Opleidingen
Logo Telindus
Logo Extreme Networks
Logo Piwik PRO
Logo Schneider Electric
Logo Schneider Electric
Logo Last Mile eMobility
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Eenmalig publiceren
- Persbericht aanleveren

Regelmatig publiceren
- Bedrijfsabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com, hét platform voor IT persberichten

In de database
- 92134 persberichten
- 6051 bedrijfsprofielen
- 60 PR-bureauprofielen
- 10805 tags

Publicatiekenmerken
+ Behouden tekstopmaak
+ Foto/illustratie/logo
+ Downloadbare bijlages
+ Profiel met socials
 
Herken zakelijke websitebezoekerswww.marcommit.nlwww.LVTPR.comwww.lubbersdejong.nl