Herken zakelijke websitebezoekerswww.LVTPR.comwww.marcommit.nlwww.lubbersdejong.nl
2505 volgen @ICTberichten
Deel dit nu
Datum: (222 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: Clarity Benelux

Ga je gourmetten, of ruim 1.500 keer de wereld rond in een elektrische auto?

Een Nissan Leaf kan met de stroom die Nederland tijdens de feestdagen gebruikt voor gourmetten meer dan 100.000 keer heen en weer tussen Groningen en Maastricht.

Amsterdam, 17 december 2020 - Gourmettende Nederlanders verbruiken tijdens de feestdagen evenveel stroom als een elektrische auto nodig heeft om meer dan 1.500 keer de wereld rond te rijden.

ChargePoint Inc, het bedrijf dat de rekensommen deed, zag de Nederlandse voorkeur voor gourmetten en vroeg zich af hoe het stroomverbruik zich vertaalde naar rijafstanden in een elektrische auto. En dat is niet mals: de miljoenen gourmettende Nederlanders zouden met hun stroomverbruik een auto 1.756 keer de wereld rond kunnen sturen. Wil je dichter bij huis blijven, dan kun je ook 104.306 keer heen en weer rijden tussen Groningen en Maastricht. Ook kun je hier 5.498 Nissan Leafs een heel jaar mee laten rijden of 1.852.105 Nederlanders van en naar hun werkplek brengen.

Chris Burghardt, Managing Director Europa bij ChargePoint: "Tijdens de feestdagen komen huishoudens samen rond de eettafel. Maar wat veel mensen zich niet realiseren is dat de hoeveelheid energie die mensen gebruiken om hun feestmaaltijd te koken, hen in feite meermaals de wereld rond zou kunnen brengen. Dat klinkt onrealistisch, maar het onderstreept een belangrijk punt. De laatste tijd is er meer en meer bezorgdheid over de mate waarop het Nederlandse elektriciteitsnet is voorbereid op de elektrificatie van transport. We hebben allemaal onze eigen dagelijkse en feestelijke rituelen en die kosten ontzettend veel stroom. Wanneer iedereen tijdens het gourmetten ook nog hun elektrische auto aan de oplader hangt, resulteert dit in een zeer grote belasting van het energienet."

“De feestdagen terzijde levert de elektrificatie van transport gelijksoortige uitdagingen op voor de infrastructuur. Het gros van de bestuurders laadt hun auto op dezelfde tijden op - wanneer ze aankomen op kantoor en wanneer ze thuiskomen van hun werk. Het is goed om te weten dat de infrastructuur een grote belasting aankan, zoals wanneer we massaal gourmetten, maar de energievraag van elektrische auto’s aan het einde van een werkdag zal een stuk hoger zijn."

“We moeten ervoor zorgen dat we nú het juiste werk aan de infrastructuur verrichten om voor te bereiden op deze vraag, door bijvoorbeeld slimme laadoplossingen met charging management-functionaliteiten te implementeren,zodat de vraag over een langere periode kan worden uitgespreid. Dit soort oplossingen zijn essentieel voor een elektrische toekomst. Gelukkig is dit niet een probleem dat we deze feestdagen moeten oplossen. Maar wanneer je de komende tijd gezellig zit te gourmetten, bedenk dan ook dat je met die stroom een heel eind kunt komen in een elektrische auto!”

ChargePoint zet zich in om het bestuurders en bedrijven gemakkelijk te maken om elektrisch te rijden en heeft het grootste oplaadnetwerk voor elektrische voertuigen ter wereld, en het meest complete aanbod van oplaadoplossingen op de markt.Noot voor de redactie
Gebruikte rekensommen:

Ruim een derde (34% in 2018) van de Nederlanders heeft de afgelopen jaren het gourmetstel uit de kast getrokken. Gemiddeld ben je al snel zo’n 3 uur kwijt aan een avondje gourmetten.

Een gemiddeld gourmetstel heeft een vermogen van zo’n 1.500W, wat betekent dat één avondje gourmetten zo’n 4,5 kWh kost. Wanneer van de 8 miljoen huishoudens 34% gaat gourmetten, kost dit dus 12.240.000 kWh aan stroom, oftewel 12,24 GwH.

Vervolgens nemen we de Nissan Leaf, een relatief betaalbare en één van de meest voorkomende elektrische auto’s in Nederland. Deze heeft een batterij van 40 kWh en een actieradius van zo’n 230 km per laadsessie.
  • 4,5 kwh x 2.720.000 = 12.240.000 kwh (12,24 GWh – 12.240 MW) aan stroomverbruik om te gourmetten
  • 12.240.000 kwh / 40 kwh = 306.000 volle batterijen
  • 306.000 volle batterijen x 230 km = 70.380.000 km
  • 70.380.000 / 40.075 km = 1.756 keer de wereld rond
  • (70.380.000 / 337,37 km) / 2 = 104.306 retourtochten van Groningen naar Maastricht
  • 70.380.000 / 12.800 km (gemiddelde jaarlijkse rijafstand personenauto’s) = 5.498 Nissan Leafs per jaar
  • 70.380.000 / 38 km (gemiddelde retourafstand woon-werkverkeer) = 1.852.105 ritjes naar kantoor


Over ChargePoint
Sinds de oprichting in 2007 zet ChargePoint zich in voor bedrijven en bestuurders om de overstap naar elektrisch rijden makkelijk te maken. Het bedrijf heeft een van de grootste EV-oplaadnetwerken opgezet en heeft het meest uitgebreide portfolio met oplaadoplossingen die vandaag de dag beschikbaar zijn. Het cloudabonnementsplatform en de softwaregestuurde oplaadapparatuur van ChargePoint zijn ontworpen om ieder oplaadscenario mogelijk te maken: van thuis tot op de werkplek, bij parkeergelegenheden, horeca en retail en voor wagenparken van ieder formaat. Een ChargePoint-account biedt momenteel toegang tot honderdduizenden oplaadpunten in Noord-Amerika en Europa. Vandaag de dag hebben bestuurders samen meer dan 84 miljoen laadacties gelogd: dat betekent dat er gemiddeld iedere 2 seconden iemand van het netwerk gebruikmaakt. ChargePoint bouwt het laadnetwerk van de toekomst waarmee alle mensen en goederen vervoerd kunnen worden. Ga voor meer informatie naar de perskamer van ChargePoint of neem contact op met het kantoor in Europa.

Voor meer persinformatie:
Clarity
Sarada Sant
+31 (0)23 555 34 24
chargepointbenelux@clarity.pr
Laatste van ChargePoint  
ChargePoint kondigt overeenkomst aan voor overname has·to·be, Europese leverancier van e-mobiliteitstechnologie

ChargePoint lanceert geïntegreerd dienstenaanbod voor elektrische wagenparken

ChargePoint integreert met Android Auto om ervaring van elektrisch rijden te verbeteren
Geplaatst:
Verstreken tijd: 222 dagen
PR contact  

Logo Clarity Benelux
ChargePoint contact  

Logo ChargePoint

ChargePoint sociaal  


ChargePoint tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken. Herken zakelijke websitebezoekers
 Spotlight  
Logo Techtenna
Logo Priemo
Logo NPRM NV
Logo OPEN.satisfaction
Logo NEG-ITSolutions
Logo Login Consultants
Logo Giarte
Logo Tulinx
Logo Renewd
Logo Fullstaq B.V.
Logo Sortlist
Logo Data Matters BV
Logo XIXO
Logo L
Logo Banking Circle
Logo Unisys
Logo People First Group
Logo Arrow Electronics
Logo Schneider Electric
Logo Momentive (voorheen SurveyMonkey)
Logo Zoom
Logo Ivanti
Logo ChargePoint
Logo Pure Storage
Logo Schneider Electric
Logo SHARP Electronics Benelux
Logo ITvisors
Logo TJIP
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com, hét platform voor IT persberichten

In de database
- 91722 persberichten
- 6030 bedrijfsprofielen
- 60 PR-bureauprofielen
- 10578 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
Herken zakelijke websitebezoekersContentbureauwww.marcommit.nlwww.lubbersdejong.nl