Herken zakelijke websitebezoekersContentbureauwww.lubbersdejong.nlwww.marcommit.nl
2513 volgen @ICTberichten
Deel dit nu
Datum: (73 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: Lubbers De Jong

Zes netwerk kanaaltrends voor 2021 van Zyxel

Hoofddorp, 17 december 2020 - Zyxel Networks, leider in het leveren van veilige, AI- en cloud-aangedreven bedrijfs- en thuisnetwerkoplossingen, ziet zes belangrijke trends voor resellers voor het komende jaar.

“Nu er vaccins in zicht zijn om de huidige pandemie die 2020 op zijn kop zette in te tomen, is het interessant te zien welke technologische trends in 2021 invloed zullen hebben op het kanaal”, aldus Peter van der Putten, Head of Channel Zyxel Benelux. “We hebben ze hier daarom op een rijtje gezet.”   

1.   WiFi 6 voor omgevingen met een hoge dichtheid
WiFi 6 zal een drastische verbetering zijn voor het netwerk en de netwerkprestaties verbeteren door de totale capaciteit te verhogen en tegelijkertijd de netwerk-latency te verminderen. WiFi 6 zal ook helpen om snellere en meer consistente verbindingen te leveren voor elke gebruiker, zelfs in omgevingen met een hoge dichtheid waar er meer aangesloten apparaten zijn. Dit betekent dat meer gebruikers en apparaten tegelijk verbinding kunnen maken, zonder dat dit ten koste gaat van de prestaties of de reactietijd.

2.   Cloud zet door  
De cloud bracht eerder al een revolutie in de manier waarop bedrijven werken en biedt werken op afstand nieuwe niveaus van flexibiliteit en toegang. Cloud-gebaseerde netwerken kunnen bedrijven in staat stellen om IT-diensten op afstand te beheren, waardoor de efficiëntie wordt verhoogd en tegelijkertijd de kosten worden verlaagd. Het biedt ook een veiligere oplossing - hostingsystemen op externe servers beschermen informatie en voorkomen gegevensverlies. Juist nu we vanuit huis blijven werken zet de transitie naar de cloud door en dit is een uitgelezen kans voor MSP's om klanten op afstand te ondersteunen.

3.   5G en edge computing
5G zal ook een revolutie teweegbrengen in bedrijfsnetwerken en zal de ideale oplossing bieden voor dienstverleners, aangezien het hogere snelheden biedt in vergelijking met glasvezelnetwerken, met een gemiddelde snelheid van 150-200 Mbps. 5G biedt daarnaast een lagere latency, een grotere capaciteit, meer flexibiliteit, betrouwbaarheid en real-time diensten die een revolutie kunnen betekenen voor een bedrijf van elke omvang. Deze functies hebben het potentieel om bedrijven te bevorderen met 5G-netwerken die volgens GSMA tegen 2025 waarschijnlijk een derde van de wereldbevolking zullen dekken. De proliferatie van 5G-netwerken met een grotere bandbreedte zal het gemakkelijker maken om grote hoeveelheden gegevens binnen een bedrijf te verzenden, wat vervolgens mogelijkheden biedt voor edge computing. Nu we het tijdperk van 5G binnengaan, zal edge computing de manier veranderen waarop gegevens worden behandeld, verwerkt en geleverd vanaf miljoenen apparaten. Dit is met name gunstig voor bedrijven, omdat hierdoor de hoeveelheid gegevens die van en naar cloudservers wordt verzonden, wordt verminderd.

4.   Hybride netwerken die het beste van twee werelden bieden
De rol van het IT-netwerk is aan het veranderen. Traditionele netwerkmodellen moeten zich aanpassen aan de behoeften van een organisatie en de opkomende technologieën in de huidige gedigitaliseerde wereld. Met medewerkers die niet langer beperkt zijn tot een kantoor, is een hybride netwerk de ideale oplossing voor veel bedrijven. Een hybride netwerk maakt gebruik van twee verschillende netwerktechnologieën om links te creëren tussen gebruikers, apparaten en sites. Met meer verspreid personeel dan ooit tevoren, zullen bedrijven een aantal gebruikers via ethernet kunnen verbinden, sommige met behulp van Wi-Fi en degenen die thuis werken via het bekabelde internet of draadloos via WiFi of 4G/5G. Door gebruik te maken van technologie zoals Cloud Managed Networking, of SD-WAN, kunnen bedrijven eenvoudig verkeer van verschillende verbindingen naar het centrale netwerk beheren en leiden.

5.   Beveiliging en privacy van gegevens blijft prioriteit
Beveiliging moet in 2021 een topprioriteit blijven voor MSP's. Naarmate cybercriminelen geavanceerder worden en hun aanvalsmethoden complexer worden, zal er behoefte blijven bestaan aan een betere beveiliging. Dit kan ook een steeds grotere uitdaging worden met een versnipperd personeelsbestand. Als medewerkers vanaf verschillende locaties en verschillende apparaten verbinding maken met een netwerk, kan dit het netwerk vaak kwetsbaar maken en openstellen voor malware-aanvallen. In de huidige pandemie zijn de kennis, expertise en vaardigheden van MSP's van cruciaal belang. Volgens de statistieken biedt 59 procent van de managed serviceproviders meer beveiligingsaanbod dan welk ander bedrijfsmodel dan ook, en dit zal alleen maar belangrijker worden.

6.   Toekomst van het kanaal, investeren in opleiding
Volgens de statistieken van Gartner zal waarschijnlijk 41 procent van de medewerkers die nu op afstand werken, dit na de pandemie ten minste een deel van de tijd blijven doen. Bovendien blijft de meerderheid van de medewerkers thuiswerken in de 'nabije toekomst'. Hierdoor zullen de eisen aan het netwerk blijven evolueren en zullen MSP's een centrale rol blijven spelen in het behoud van de continuïteit van het netwerk in het evoluerende landschap. Netwerktechnologieën waar veel klanten vroeger geen waarde aan hechtten, zijn nu erg in trek.

Bedrijven die als gevolg van het huidige economische klimaat moeten besparen, zullen voor hun IT-expertise, die ze niet meer in huis hebben, steeds meer een beroep doen op deskundigen van derden. Om aan deze behoefte te voldoen, moeten VAR's en MSP's belang hechten aan het opleiden en bijscholen van hun teams om hun klanten in deze turbulente tijden waardevolle adviezen en expertise te kunnen bieden op het gebied van nieuwe trends en technologieën.

Over Zyxel
Zyxel Communications BV is al ruim 30 jaar ontwikkelaar en wereldwijd leverancier van een compleet netwerkportfolio voor telco’s en serviceproviders, zakelijke gebruikers en consumenten. Met een focus op innovatie en door de klant centraal te stellen, verbindt het bedrijf mensen via het internet met oplossingen die informatie-uitwisseling versnellen en de productiviteit van mensen en organisaties verhogen. Het bedrijf loopt voor met innovaties, zoals Metro Ethernet Networking (MAN. en Fibre to the X en neemt deel in het eSociety Platform Nederland. Voor alle sectoren in de zakelijke markt en het mkb biedt Zyxel onder meer veilige en betrouwbare wifi- en IP-oplossingen. Voor telecomaanbieders, zoals M7 (onder andere Online, Canal Digitaal) en T-Mobile biedt het bedrijf gespecialiseerde oplossingen terwijl steeds meer thuisgebruikers Digital Home Solutions technologieën gebruiken zodat ze bijvoorbeeld online kunnen gamen. Uitgebreide technische ondersteuning en klantenservice levert het bedrijf aan Internet Service Providers, telecomaanbieders en het IT-verkoopkanaal. In de Benelux worden de producten van Zyxel gedistribueerd door Copaco, Ingram Micro, Valadis en Tech Data en in België en Luxemburg ook door Deltalink. Voor meer informatie, zie www.Zyxel.nl

Voor meer informatie voor de pers:
Lubbers De Jong
Margreet Poolman
T0031(0)624754174
E: margreet@lubbersdejong.nl
Laatste van Zyxel  
Zyxel roept mkb op een effectieve cyberbeveiligingsstrategie op te bouwen

Zes netwerk kanaaltrends voor 2021 van Zyxel

Zyxel ondersteunt mkb’ers in zwaar weer met verbeterde security firewall portfolio
Rose Mensink treedt toe tot Fullstaq als CMO

Uniserver levert de nieuwe ‘cloudmotor’ van Soluno BC

RobotWise organiseert tijdens de voorjaarsvakantie gratis dag voor leerlingen van Amstelveense basisschool

Loopbaansector heeft last van lage werkloosheid
T-Mobile bekroond door umlaut met “Best in Test” wereldwijd

Nederlandse digitale innovator Sam Media wint Meffy Award met VR-streamingdienst Mobio360

ALLEENINKT.NL GAAT 8 RETAILONDERNEMERS HELPEN

Gedateerde roostersoftware zorgt voor stevige omzetverliezen

Zyxel roept mkb op een effectieve cyberbeveiligingsstrategie op te bouwen

Red Hat verbetert Kubernetes voor traditionele en cloud-native applicaties met nieuwste versie Red Hat OpenShift

Ruim kwart ondernemers vertrouwt extraverte fiscaal-professional niet

Vijf mogelijke vormen van autolease

Citrix-onderzoek: Bedrijven lopen toptalent mis als werken op afstand niet permanent wordt omarmd

Logistiek dienstverlener De Rijke Group maakt orders verwerken volledig digitaal met low-code platform van Mendix

Advocatenkantoor NautaDutilh kiest voor Sentia als managed service partner

Panasonic Toughbook: de ultieme personalisatie

Europese consumenten zijn teleurgesteld in digitale vernieuwing

Onderzoeksrapport van FortiGuard Labs: cybercriminelen volgen de online activiteiten van werknemers op de voet

Previder levert vernieuwde digitale werkplek voor de zorg

Appian uitgeroepen tot 2021 Gartner Peer Insights Customers' Choice voor Enterprise Low-Code Applicatie Platforms

TIE Kinetix introduceert real-time disaster recovery dienstverlening voor bedrijfskritische data
Geplaatst:
Verstreken tijd: 73 dagen
PR contact  

Logo Lubbers De Jong
Zyxel contact  

Logo Zyxel

  023 555 36 89
  sales@zyxel.nl
  www.zyxel.com/nl/nl
Zyxel sociaal  


Zyxel tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken. Herken zakelijke websitebezoekers
 Spotlight  
Logo umlaut
Logo Sam Media
Logo Alleeninkt.nl
Logo Tesorion
Logo Marco Bouman
Logo Viqtor Davis
Logo Bitcare
Logo TechSoup Nederland
Logo Ossewold.net
Logo NewChannel
Logo Luminis Nederland B.V.
Logo VR-SPACES
Logo Synobsys
Logo Bluace
Logo RobotWise
Logo Quinyx
Logo Zyxel
Logo Red Hat, Inc.
Logo Nextens
Logo Citrix
Logo Dutchitchannel.nl
Logo Red Hat, Inc.
Logo Pegasystems
Logo Vertiv
Logo Techleap.nl
Logo Avit Group
Logo Poly
Logo Techniekopleiding.nl
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com, hét platform voor IT persberichten

In de database
- 90474 persberichten
- 5909 bedrijfsprofielen
- 61 PR-bureauprofielen
- 9765 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
Herken zakelijke websitebezoekersContentbureauwww.lubbersdejong.nlwww.marcommit.nl