www.lubbersdejong.nlHerken zakelijke websitebezoekerswww.marcommit.nlwww.LVTPR.com
2519 volgen @ICTberichten
Deel dit nu
Datum: (117 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: LEWIS

Industrie 4.0: hoe vergroot je weerbaarheid in tijden van crisis?

Digitale tools bieden de maakindustrie een blik op de toekomst, om hen sterker uit de huidige crisis te laten komen

Binnen veel bedrijven zorgde de coronacrisis ervoor dat de productie afnam, deels stopte, of nog erger: compleet stil kwam te liggen. Hoewel de machines weer beginnen te draaien, zijn de gevolgen van de crisis nog altijd duidelijk voelbaar. Volgens het CBS lag de productie van de industrie in september 7 procent lager dan een jaar eerder. Managers verloren enig vertrouwen in de toekomst en dat alles is een direct gevolg van de klap die de maakindustrie al in maart 2020 kreeg te verduren. Het hervatten van productie is slechts één uitdaging waar organisaties voor staan. De andere is het ontwikkelen van meer veerkracht in de organisatie voor verdere gevolgen van de pandemie. Of van een andere crisis in de toekomst, dat maakt niet uit. Als we in de toekomst thuis blijven werken, of nog meer thuis gaan werken, moet werk op afstand geoptimaliseerd worden.

Rohit Gupta, VP en Head of Products & Resources bij Cognizant, geeft zes tips die de weerbaarheid van industriële organisaties kunnen vergroten.

1. Maak méér gebruik van IoT-sensoren en -apparaten
Het Internet of Things (IoT) maakt van elk apparaat, elk onderdeel, een potentiële datagenerator. Het omarmen van deze techniek maakt het mogelijk een volledig overzicht van de werkvloer te hebben. Management- of visualisatiesystemen maken alle processen in je organisatie, die ook op afstand bestuurd en gemonitord kunnen worden, inzichtelijk. Er zijn natuurlijk verschillende voordelen: data vanuit de sensoren kan bijvoorbeeld voorspellingen maken (voor preventief onderhoud) of bottlenecks in je productieproces in kaart brengen die – tot nu toe – onzichtbaar waren binnen de organisatie.

2. Breid productienetwerken uit: blockchain is er klaar voor
Organisaties moeten nieuwe technologieën in de bedrijfsvoering durven omarmen. Blockchain is simpel gezegd een manier waarop je een deel van een productieketen (proces, product, logistiek, wat dan ook) op een volledig veilige manier traceerbaar en transparant maakt. Het is één van de innovaties van de afgelopen jaren die nu echt klaar is voor massale implementatie. Met blockchain beheer je jouw netwerk van leveranciers efficiënter en veiliger. Bovendien maakt de techniek uitbreiding van je supply chain eenvoudiger, zodat je een grotere diversiteit in leveranciers (en dus mogelijke grondstoffen) krijgt. Ook dát maakt je meer weerbaar in tijden van crisis; het voorhanden hebben van alternatieve productiebronnen. Blockchain helpt daarbij.

3. Maak gebruik van de virtuele werkplek
Productiebedrijven zijn tegenwoordig al behoorlijk gedigitaliseerd, met uitgebreide controlesystemen voor apparaten en processen, IT-systemen en meer. Fabrieken hebben daarom vaak al de infrastructuur die nodig is om virtuele werkplekken te kunnen ontwerpen. Een overkoepelend platform kan de data uit de voorgenoemde systemen bundelen, waarmee procesleiders real-time overzichten kunnen genereren en inzien van hun business, ongeacht hun locatie. Data kan met alle betrokkenen in de supply chain gedeeld worden, om zo samen trends te constateren in de keten. Dit leidt tot snellere, betere besluitvorming als het gaat om gebruiken van grondstoffen en andere productiefactoren. Zo kunnen organisaties veel sneller werkzaamheden verplaatsen als in fabriek 1 een deel van het personeel corona blijkt te hebben. Doordat het probleem snel bekend is, ook in fabriek 2, zou die tweede locatie een deel van het productiewerk over kunnen nemen, om op die manier zo weinig mogelijk tijd en geld te verliezen.

4. Video monitoring op afstand met 5G
Heb je specialisten in dienst met zeer specifieke kennis van bepaalde delen in je productielijnen? Bij calamiteiten kun je hen, op afstand, helpen met een zo goed mogelijke videoanalyse van het probleem. Met goede video en IoT-data kan de expert helpen met een diagnose van het probleem, of reparaties op afstand aansturen. Dit kan alleen als de video zo scherp mogelijk is, en daarom moet 5G de nieuwe standaard worden in je bedrijf. Met zijn hoge capaciteit en minimale vertraging is het veel beter geschikt dan oudere, tragere netwerken.

5. Versnel de adoptie van VR en AR
‘Social distancing’ zorgt ervoor dat er meestal minder mensen op de fabriekswerkvloer aanwezig zijn. Om toch optimaal te kunnen blijven produceren, zijn nieuwe oplossingen nodig, zoals virtual reality (VR) en augmented reality (AR). Stel je voor dat je gewoon op 100 procent van je capaciteit kunt blijven produceren, maar dat slechts één derde van het personeel aanwezig hoeft te zijn. Twee derde zou dan op afstand werken, geholpen door VR en AR. Met enige scholing en oefening kunnen zelfs taken als boren of frezen op afstand gedaan worden met een AR-headset.

6. Blijf vooruitkijken
Maatregelen zoals hierboven beschreven kunnen de veerkracht van je organisatie enorm vergroten, in de huidige crisis maar ook in andere crisissituaties. Om ze te kunnen realiseren, is een sterke visie, gericht op digitalisatie, noodzakelijk. Een groot deel van deze visie bestaat uit de voorbereidingen die nodig zijn om mensen thuis te laten werken als dat nodig is. Veiligheid voor werknemers en partners zijn altijd het belangrijkst, daarnaast wil je zoveel mogelijk je werkcapaciteit behouden. Technologieën in een Industrie 4.0-omgeving geven je handvaten om deze doelen te bereiken en maken je bedrijf tegelijkertijd sterker, geven het méér veerkracht en zorgen voor méér flexibiliteit.


Voor meer persinformatie kunt u contact opnemen met Ingrid van den Nieuwenhof of Iskander de Lange van LEWIS:
Tel:+31 40 235 46 00
E-mail:cognizantNL@teamlewis.com
Tags  
Laatste van Cognizant  
De toekomst van IT innovaties in vijf opvallende steden

Cognizant to Acquire Linium

Cognizant neemt Servian over
Geplaatst:
Verstreken tijd: 117 dagen
Cognizant contact  

Logo Cognizant

Cognizant sociaal  


Cognizant tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken. Herken zakelijke websitebezoekers
 Spotlight  
Logo Tankpas-Aanvragen.nl
Logo Medius
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo MCS B.V.
Logo Medius
Logo PQR
Logo Humanwave B.V.
Logo Techone B.V.
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo Medius
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo PlanMen
Logo Northwave
Logo PQR
Logo Schneider Electric
Logo Protime BV
Logo Pegasystems
Logo Thales
Logo Greenhouse Datacenters
Logo Unit4
Logo Extreme Networks
Logo ISBW
Logo Businesspark Nieuw-Vennep Zuid
Logo Citrix
Logo SurveyMonkey
Logo Ivanti
Logo Infoblox
Logo ROVC
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com, hét platform voor IT persberichten

In de database
- 90818 persberichten
- 5948 bedrijfsprofielen
- 60 PR-bureauprofielen
- 10070 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
www.lubbersdejong.nlHerken zakelijke websitebezoekerswww.marcommit.nlContentbureau