Herken zakelijke websitebezoekerswww.lubbersdejong.nlwww.LVTPR.comwww.marcommit.nl
2519 volgen @ICTberichten
Deel dit nu
Datum: (148 dagen geleden)
Bedrijf:

Trends 2021: opwaartse lijn voor Bitcoin volgens Icoinic Capital

Amsterdam, 14 december 2020. Eén van de belangrijkste trends voor 2021 is een opwaartse lijn voor Bitcoin. Icoinic Capital, het eerste crypto asset fund van Nederland, gevestigd in het financiële hart van Amsterdam, is 2020 goed begonnen voordat COVID-19 alles veranderende. Na een initiële val van de markt, heeft de cryptomarkt ondanks COVID-19 een sneller en hoger herstel gezien dan verwacht.

In mei 2020 was er sprake van de Bitcoin halving. Deze gebeurtenis vindt eens in de vier jaar plaats en zorgt ervoor dat er 50% minder Bitcoins bij komen. Historisch gezien, is dit een reden voor stijging op de markt en ook nu staat Bitcoin dicht tegen een all time high. Icoinic Capital kijkt terug op 2020 met mooie rendementen voor de klanten. Tijd voor de belangrijkste trends voor 2021.

Cyclus van twee jaar
Bitcoin halvings komen per 210.000 blocks voor. Dit betekent zo ongeveer om de vier jaar, totdat het maximale aantal van 21 miljoen Bitcoins is aangemaakt door het netwerk. Bitcoin halvings zijn doorslaggevend voor traders, omdat ze het aantal Bitcoins dat wordt aangemaakt door het netwerk verlagen. Hierdoor wordt het aanbod aan nieuwe coins verminderd. Daardoor kan de koers stijgen als er veel vraag naar is.

Om de tien minuten wordt er een blok uitgerekend in de Bitcoin Blockchain. Bij de laatste Bitcoin halving werd 12,5 Bitcoin als beloning gehalveerd naar 6,25. Er worden ongeveer 6300 Bitcoins per week aangemaakt. In de periode eind november – begin december 2020 was de koopkracht zo’n 18.000 Bitcoins per week. De vraag is groter dan het aanbod.

Feitelijk komt het erop neer dat als iedere miljonair op aarde 1 Bitcoin zou kopen, er een tekort ontstaat van 25 miljoen Bitcoins. Omdat de Bitcoin halving in 2020 heeft plaatsgevonden, ligt een opwaartse stijging in 2021 in de lijn der verwachting. Die stijging kan twee jaar aanhouden, voordat de cyclus weer gaat veranderen.Trend 1: wettelijke kaders voor crypto
De cryptomarkt heeft een vaste plek veroverd. De markten professionaliseren aanzienlijk. Zo is er een registratieplicht voor spelers bij de Nederlandsche Bank. Er zijn wettelijke kaders voor crypto. De Europese Unie werkt aan Markets in Crypto-assets(MiCA). Natuurlijk duurt het nog even voordat MiCA geïmplementeerd wordt, maar de regels zijn in zo’n 150 pagina’s al vastgelegd. Ook in Duitsland is er nieuw regelgevend beleid voor crypto assets.

Nu zullen die regels door de commissie geloodst worden, aan alle lidstaten gepresenteerd worden en vervolgens in 2023– 2024 van kracht gaan. Kortom, waar vroeger schimmigheid bestond rondom crypto assets, wordt er nu met regulatie het kaf van het koren gescheiden en wordt de markt transparanter dan ooit.

Trend 2: traditionele financiële instellingen nemen cryptocurrency serieuzer
De traditionele financiële instellingen tonen meer interesse in Bitcoin en spreken zich positiever uit dan voorheen over allocaties. Ze nemen cryptocurrency inmiddels serieuzer en nemen vaker zelf posities in. De collectieve mindset is veranderd. Crypto assets worden steeds meer gezien als gamechanger in de markt. S&P Dow Jones Indices lanceert bijvoorbeeld crypto-indexen in 2021.

Een positief signaal uit de markt voor Bitcoin is bijvoorbeeld het feit dat van VanEck met hun Bitcoin ETN op de markt zijn gekomen. Bitcoin maakt een sprong nadat Adyen-concurrent Square van Twitter-CEO Jack Dorsey $50 miljoen in de cryptomunt steekt. Softwareleverancier MicroStrategy, verhandelbaar op de NASDAQ, stopt $250 miljoen in BitcoinPayPal wil Bitcoin als betaalmiddel gaan accepteren. En de Nederlandse vereniging van Banken (NvB) is uiterst positief over cryptocurrency en de toekomst ervan.

Ook komen de ETF’s er voor Bitcoin aan. De wettelijke kaders zullen nog gedefinieerd worden, voordat ze gelanceerd kunnen worden, maar dit zal betekenen dat er meer liquiditeit de markt in kan stromen, op een wijze die niet onbekend is bij traditionele beleggers.


Bij aanbieders van crypto asset-producten gaan steeds vaker compliance professionals aan de slag, of andere professionals uit de traditionele financiële sector, die het potentieel van de crypto-industrie zien. Er ontstaat steeds meer synergie tussen beide werelden.

Trend 3: digitalisering van de huidige financiële systemen
Er is een grote reset gaande in de financiële markten. Vrijwel iedere sector is al langer bezig met de digitale transformaties. Nu volgt eindelijk de digitalisering van de huidige financiële systemen. Dit zal een evolutie veroorzaken.

Ook komt de digitale euro eraan. Met de digitale euro kan geld geprogrammeerd worden. Afspraken en contracten kunnen direct vastgelegd worden. Onderpanden kunnen worden toegeschreven aan leningen en is er vooral sprake van belastingoptimalisatie.

Trend 4: financiële nieuws hangt samen met Bitcoin-koers
Het is belangrijk om de macro-economische ontwikkelingen, oftewel het financiële nieuws, in de gaten te houden. Het financiële nieuws hangt namelijk samen met de Bitcoin-koers. Denk aan de obligatiemarkt, aandelenmarkt, huizenmarkt en de rentestanden van de spaarrekeningen. Wanneer deze markten minder aantrekkelijk zijn, wordt er al snel gegrepen naar het rendement van Bitcoin als alternatief.

Trend 5: Central Bank Digital Currency
Steeds meer centrale banken werken aan Central Bank Digital Currency (CBDC), ofwel een nationale cryptomunt. China zal mogelijk de eerste zijn die de munt zal klaarhebben. De adoptie van CBDC's zorgt ervoor dat er meer aandacht is voor Blockchain en Bitcoin. Op het moment dat de Chinese president Xi gezegd heeft dat Blockchain potentie heeft, is de Bitcoin-koers met 40% gestegen. Het is nu wachten op een reactie vanuit de Verenigde Staten en Europa, waarbij de eerste proeven al succesvol zijn gelanceerd.

Trend 6: innovatie
In Nederland zijn de financiële markten vooruitstrevend. Innovatie en handel zitten eeuwenlang al in het DNA van ons land. Staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat, Mona Keijzer, maakt zich hard voor innovatie voor het toekomstige economische systeem. Ook de AI Blockchain tentoonstelling is een voorbeeld van innovatie op eigen bodem.

“Natuurlijk zouden we iedereen gelijk van dienst willen zijn, dus ook mensen die met een vermogen van onder de ton bij ons zouden willen komen. Tegelijkertijd zijn we te spreken over de AIFMD-richtlijn, omdat het voor stabiliteit, veiligheid en balans zorgt. Toegegeven is de hele cryptowereld behoorlijk een mannenwereld, zowel vanuit de professionals als vanuit de klanten. Diversiteit en inclusiviteit zijn zaken waar we in 2021 best eens naar zouden mogen kijken als sector. Voor ons zijn goede professionals mensen die hun school hebben afgemaakt, wat blijk geeft van discipline, professionals die mathematisch onderlegd zijn en niet alleen tussen negen en vijf willen werken. Je moet je voorstellen dat alles wat we doen nieuw is. Zaken veranderen doorlopend. We zijn constant aan het pionieren. Dat maakt wat we dagelijks doen natuurlijk fascinerend en altijd plezierig,” zegt Arthur Stolk,Founder van Icoinic Capital.Over Icoinic Capital
Icoinic Capital is het eerste crypto asset fund van Nederland, gevestigd in het financiële hart van Amsterdam, namelijk Beursplein 5. Icoinic werd in 2017 opgericht door Arthur Stolk, nadat hij jaren ervaring had opgedaan in cryptocurrency. In 2019 nam Icoinic, Synnofin over; het oudste cryptofonds van Nederland. In 2020 fuseerde Icoinic met Cyber Capital. Het bedrijf slaagt erin om professionele en traditionele handelaren samen te brengen met jonge cryptospecialisten en ontwikkelaars, die kennis hebben van investeren in en verhandelen van crypto-activa. De uitzonderlijke combinatie van experts uit diverse vakgebieden en de ligging midden in het financiële hart van Nederland, zorgen ervoor dat Icoinic Capital ijzersterke concurrentievoordelen heeft in deze jonge en bruisende markt. Meer via www.icoinic.org.
Laatste van Icoinic Capital  
Egbert Krop is CFO Icoinic Capital

Trends 2021: opwaartse lijn voor Bitcoin volgens Icoinic Capital
Geplaatst:
Verstreken tijd: 148 dagen
Icoinic Capita.. contact  

Logo Icoinic Capital

Icoinic Capita.. sociaal  


Icoinic Capita.. tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken. Herken zakelijke websitebezoekers
 Spotlight  
Logo ESTG
Logo Adwise
Logo Webton
Logo Mulder-Hardenberg
Logo ValidSign
Logo eV-ict
Logo Klantcontact Partnership Studie (KPS)
Logo BIM4Production
Logo 123zakelijk
Logo Music in Brands
Logo Luminis Nederland B.V.
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo Priemo
Logo Alcadis
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo Cellnex
Logo Frontline Solutions
Logo Spryng
Logo Spryng
Logo BarTrack
Logo Techone B.V.
Logo PQR
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo Medius
Logo Cellnex
Logo PayIBAN BV
Logo MCS B.V.
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo Clarity Benelux
Logo ISBW
Logo Techniekopleiding.nl
Logo GNX
Logo Visma | Raet
Logo Poly
Logo Citython
Logo Visma | Onguard
Logo ManpowerGroup
Logo Auth0
Logo Cegeka
Logo Extreme Networks
Logo ISBW
Logo Infor
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com, hét platform voor IT persberichten

In de database
- 91086 persberichten
- 5974 bedrijfsprofielen
- 60 PR-bureauprofielen
- 10260 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
Herken zakelijke websitebezoekerswww.lubbersdejong.nlwww.LVTPR.comwww.marcommit.nl