Herken zakelijke websitebezoekerswww.marcommit.nlwww.EVENTIVE.nlwww.lubbersdejong.nl
2508 volgen @ICTberichten
Deel dit nu
Datum: (77 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: KINXX PR

Internationaal Elektrotechnisch en Telecommunicatiebedrijf DAEL Groep kiest voor Worldstream’s datacenter in Nederland

Naaldwijk/Maasdijk, Nederland, 10 december 2020 - DAEL Groep, een internationaal elektrotechnisch en telecommunicatiebedrijf met meer dan 300 medewerkers werkzaam in verschillende divisies vanuit verschillende kantoren in Europa, heeft IaaS-provider Worldstream geselecteerd om datacenterdiensten te leveren vanuit het flagship datacenter in Naaldwijk, in de regio Rotterdam/Den Haag. DAEL zal het datacenter van Worldstream gebruiken voor de opslag en back-up van beveiligingsdiensten. Meer specifiek gaat het om de opslag en back-up van duizenden AI-gebaseerde intelligente camerabewakingsoplossingen in heel Nederland.

DAEL’s nieuwste divisie DAEL Connectivity levert connectiviteitsoplossingen op maat. Als onderdeel van de DAEL Groep kan het een compleet, schaalbaar en geïntegreerd portfolio van diensten aanbieden, waaronder snelle point-to-point verbindingen, private LTE, mesh netwerken en alle verschillende soorten streaming-oplossingen die gebruikt worden voor sport-broadcasting en evenementen.

Bij de datacenterlocatie van Worldstream in Naaldwijk heeft DAEL Connectivity satellietschotels geïnstalleerd in een 60 meter hoge mast. Een speciale point-to-point 10 Gigabit radioverbinding verbindt de faciliteit met het hoofdkantoor van DAEL in het Westland, op ongeveer 6KM afstand. Door deze ultra-lage latency radiotransmissie is DAEL nu in staat om videogegevens voor zijn AI-gebaseerde intelligente camerabewakingsdienst beveiligd op te slaan. Ook kan DAEL hiermee diverse andere soorten gegevens voor zijn klanten opslaan en de back-upmogelijkheden voor het bedrijf flink uitbreiden. DAEL is van plan om geleidelijk aan een toenemend volume aan dataopslag te verplaatsen naar zijn serverracks in het Worldstream-datacenter.

AI-gebaseerde intelligente camerabewaking

Voor duizenden camerabewakingsoplossingen door heel Nederland biedt DAEL Connectivity (draadloze) AI-gebaseerde intelligente camerabewaking. Tot vorig jaar had DAEL alle intelligente camerabewakingsdata, inclusief back-ups, opgeslagen in een eigen serverruimte. Om de veiligheid van de data verder te verbeteren en tegelijkertijd de schaalbaarheid voor het beheer en de opslag van camerabewaking te vergroten, heeft DAEL Connectivity het flagship datacenter van Worldstream in Naaldwijk geselecteerd. Er is een radioverbinding van 10 Gigabit tot stand gebracht die het datacenter via een point-to-point telecommunicatieverbinding met het hoofdkantoor van DAEL verbindt.

“Het is geweldig om het datacenter van Worldstream in de buurt te hebben, enterprise-kwaliteit en op slechts 6 kilometer afstand,” zegt Jeroen van Leeuwen, Algemeen Directeur van DAEL Groep. “Maar we hadden ook datacenters in Amsterdam, Rotterdam of Delft kunnen kiezen als die andere datacenterservices beter waren geweest. Worldstream biedt ons een oplossing op maat waarmee we flexibel kunnen voldoen aan de eisen van onze klanten op het gebied van managed hosted cameratoezicht. Op dit moment zijn we bezig met het aansluiten van nieuwe intelligente camerabewakingsoplossingen door heel Nederland - met een snelheid van honderden camera-bewakingsoplossingen per jaar. Onze verdere groei wordt optimaal ondersteund door het flagship datacenter van Worldstream en hun strategische plannen om nieuwe datacenters met hoge capaciteit toe te voegen. Daarmee kunnen wij de groei van onze activiteiten waarborgen en de mogelijkheden om op veilige wijze grote volumes aan data op te slaan voor onze groeiende activiteiten.”


“Veel mensen kennen de kracht van point-to-point radiotransmissie niet. Het biedt Worldstream- en DAEL-klanten in het Westland de mogelijkheid om hun bedrijfspand eenvoudig aan te sluiten op het Worldstream-datacenter,” aldus Jeroen van Leeuwen, Algemeen Directeur van DAEL Groep.

Worldstream Elastic Network (WEN)

“Veel mensen kennen de kracht van point-to-point radiotransmissie niet,” zegt Van Leeuwen. “Als het goed wordt geïmplementeerd, dan kun je er ultra-lage latency verbindingen mee realiseren, zelfs beter dan glasvezel en ook op relatief grote afstanden. Worldstream- en DAEL-klanten in het Westland kunnen eveneens profiteren van deze 60 meter hoge mast met op radiotransmissie gebaseerde connectiviteit. Het biedt hen de mogelijkheid om hun bedrijfspand eenvoudig aan te sluiten op het Worldstream-datacenter.”

De satellietschotels die DAEL Connectivity in de mast heeft geïnstalleerd, direct naast het Worldstream-datacenter, stellen ook andere MKB en enterprise organisaties in de regio in staat om 10 Gigabit-radioverbindingen op te zetten tussen het datacenter en hun gebouwen. Het opent nieuwe mogelijkheden voor deze organisaties in het Westland en de regio Rotterdam/Den Haag. Het biedt hen laagdrempelige toegang tot de streng beveiligde en compliant ingerichte datacenteromgeving van Worldstream, voor het uitbesteden van IT-infrastructuren of het opzetten van back-up datacenter locaties.

“Het leggen van glasvezelkabels in de grond kan vrij duur, tijdrovend en soms zelfs onmogelijk zijn,” zegt Dirk Vromans, CTO en mede-oprichter van Worldstream. “DAEL’s ultra-lage latency connectiviteit door de lucht geeft organisaties in het Westland fantastische nieuwe mogelijkheden. Vooral omdat we onlangs het Worldstream Elastic Network hebben gelanceerd, een software defined netwerk met uitgebreide IT-infrastructuurfunctionaliteit die bovenop onze 10Tbit/s wereldwijde backbone is gebouwd en beschikbaar is vanuit ons flagship datacenter.”

“Het Worldstream Elastic Network biedt voor MKB-bedrijven gemakkelijke en goedkope toegang tot zeer flexibele en enterpriseniveau IT-functies, waaronder bare metal servers, hypervisors, VM’s, firewalls, opslag, private cloud, noem maar op,” zegt Vromans. “Evenals naadloze toegang tot meerdere top cloud providers. Ik denk dat dit partnerschip tussen Worldstream en DAEL immense mogelijkheden biedt voor bedrijven in de regio en daarbuiten. Hiermee worden barrières weggenomen die digital transformation doelstellingen en hybride cloud adoptie in de weg staan. Niet in de laatste plaats omdat DAEL Connectivity in staat is hun radiotransmissiebereik door heel Nederland uit te breiden middels het gebruik van hun vaste en mobiele zendmastoplossingen.”


De satellietschotels die DAEL Connectivity in de mast heeft geïnstalleerd, direct naast het Worldstream-datacenter, stellen ook andere MKB en enterprise organisaties in de regio in staat om 10 Gigabit-radioverbindingen op te zetten tussen het datacenter en hun gebouwen.


Door de ultra-lage latency radiotransmissie is DAEL nu in staat om videogegevens voor zijn AI-gebaseerde intelligente camerabewakingsdienst beveiligd op te slaan in het flagship datacenter van Worldstream.

-----------------------------
Over Worldstream

Worldstream is opgericht in 2006 en heeft zijn hoofdkantoor in Naaldwijk. Het bedrijf heeft momenteel meer dan 15.000 dedicated servers geïnstalleerd in zijn datacenters. De security gefocuste Infrastructure-as-a-Service (IaaS)-aanbieder levert maatwerk dedicated servers, evenals colocatiediensten en denial-of-service (DDoS) protectie voor klanten over de hele wereld. Het klantenbestand omvat cloud-dienstverleners (CSP’s), managed service providers (MSP’s), ssystem integrators (SI’s), broadcasters, internet service providers (ISP’s), onafhankelijke softwareleveranciers (ISV’s), MKB-bedrijven en enterprises.

Worldstream beschikt over een wereldwijd netwerk met een totale capaciteit van momenteel 10Tbit/s, met een maximale netwerkbenutting van 45 procent om klanten te voorzien van hoge schaalbaarheid en de mogelijkheid om DDoS-aanvallen eenvoudig af te slaan. De servers van Worldstream zijn ondergebracht in datacenters van Worldstream's zusterbedrijf Greenhouse Datacenters, dat twee zeer energiezuinige datacenters in Naaldwijk exploiteert.

Voor meer informatie over Worldstream, ga naar https://www.worldstream.com/nl/

-----------------------------
Over DAEL Groep

DAEL Groep levert al jaren diensten aan (mobiele) telecomaanbieders om hun netwerken uit te breiden en te onderhouden. Zowel de zendlocaties op masten en daken, maar ook in datacenters. Ook helpen zij bedrijven met advies, installatie en beheer van glasvezel en draadloze netwerken middels radioverbindingen.

DAEL Groep heeft kantoren in Nederland, Groot-Brittannië en Schotland en levert services op wereldwijde schaal. De activiteiten bestaan uit zes onafhankelijk opererende dochterondernemingen: DAEL Data & Electro, DAEL Telecom, DAEL Telecom UK, DAEL Power, DAEL Security en DAEL Connectivity. Deze bedrijven opereren op het snijvlak van technologie en innovatie, elk binnen hun eigen vakgebied.

Voor meer informatie over DAEL Groep, ga naar https://www.dael.com/nl-----------------------------
Media contact

Worldstream
Marketing & Communications
Christan van Prehn
press@worldstream.com

DAEL Groep
Marketing & Communications
Iris Stolk
+31 (0)174 - 52 39 21
marketing@dael.com
Laatste van WorldStream  
Dutch IT-channel Awards Virtuele show 25 maart 2021

Northwave en q.beyond gaan strategische samenwerking aan in Duitsland

Siemens, IBM en Red Hat lanceren hybrid cloud-initiatief om sneller waarde te halen uit industriële IoT-data

Het belang van OTP en 2FA (ook voor thuiswerkers)

Pega komt met verbeteringen voor low-code ontwikkeling van mobiele apps

BOYS WITH BRAINS BREIDT UIT IN BENELUX

Deze bedrijven maken succesvol gebruik van digitaal machtigen

Shoppen en inloggen zonder wachtwoord? Met iDIN kan het.

KONE versterkt zijn partnerschap met Orange Business Services en migreert zijn contact center infrastructuur naar de cloud

BlackBerry 2021 Threat Report onthult massale COVID-19-uitbuiting

Veeam brengt V11 uit, met meer dan 200 verbeteringen, dat ransomware en dataverlies elimineert en tegelijkertijd één platform biedt voor moderne databescherming

Post-corona: Studenten willen mix van online en live colleges, docenten moeten werken aan hun digitale skills

Gemeente Amsterdam verlengt elektronische facturatie overeenkomst met TIE Kinetix
Techone breidt verder uit met overname IT-bedrijf Lancom

Duurzaamheid moet dringende prioriteit worden voor telecombedrijven

Met het online programma ‘HR de Baas’ krijgt elk mkb-bedrijf zijn HR-administratie op orde

Talent hard nodig voor economisch herstel van Nederland

Avit Group ondersteunt Houthoff in professionaliseringsslag van telefonie- en videoconference-omgeving

Poly’s DECT-headsets bieden ultieme betrouwbaarheid en helderheid in alle gesprekken

NL Leert Door stelt 4 miljoen euro subsidie beschikbaar voor technische opleiders

CmCloudContainer: softwarelicenties direct online beschikbaar door koppeling aan ERP of e-commerce systeem

Industriesector is meer bij de tijd op het gebied van ICT dan andere sectoren

Barracuda Email Threat Scanner detecteert miljoenen aanvallen die worden gemist door de bestaande beveiligingsoplossingen

Unisys ondersteunt Lenovo bij Internet of Things-oplossingen

Razer Kiyo Pro brengt professionele beeldkwaliteit naar videomeetings en streaming

SentinelOne officiële cyberbeveiligingspartner van Aston Martin Cognizant Formula One-team

Gedetecteerde cyberdreigingen stijgen met 20% tot meer dan 62,6 miljard in 2020

Online Payment Platform voegt Mike Palm en Victor Menger toe aan management team

EDB sluit succesvol jaar van hypergroei af

Ruim 4 op de tien vindt het tijd om thuiswerkplek cyberveilig in te richten; ook rol voor werkgever weggelegd
Geplaatst:
Verstreken tijd: 77 dagen
PR contact  

Logo KINXX PR
WorldStream contact  

Logo WorldStream

  +31 (0) 174 - 712 117
  info@worldstream.nl
  www.worldstream.com/nl
WorldStream sociaal  


WorldStream tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken. Herken zakelijke websitebezoekers
 Spotlight  
Logo Marco Bouman
Logo Viqtor Davis
Logo Bitcare
Logo TechSoup Nederland
Logo Ossewold.net
Logo NewChannel
Logo Luminis Nederland B.V.
Logo VR-SPACES
Logo Synobsys
Logo Bluace
Logo Cloud ÉÉN
Logo BarTrack
Logo Maunt
Logo  Fundaments, Expert in Clouds
Logo Spryng
Logo Boys with Brains
Logo PayIBAN BV
Logo PayIBAN BV
Logo Techone B.V.
Logo Humanwave B.V.
Logo SCOS Software bv
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo Tankpas-Aanvragen.nl
Logo Northwave
Logo MCS B.V.
Logo RoSecure
Logo PQR B.V.
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo Red Hat, Inc.
Logo Pegasystems
Logo Vertiv
Logo Techleap.nl
Logo Avit Group
Logo Poly
Logo Techniekopleiding.nl
Logo WIBU-SYSTEMS
Logo Ictivity
Logo Barracuda Networks
Logo Unisys
Logo Arrow Electronics
Logo Shippeo
Logo adesso Nederland
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com, hét platform voor IT persberichten

In de database
- 90453 persberichten
- 5909 bedrijfsprofielen
- 61 PR-bureauprofielen
- 9751 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
Herken zakelijke websitebezoekerswww.marcommit.nlwww.LVTPR.comwww.lubbersdejong.nl