www.lubbersdejong.nlHerken zakelijke websitebezoekerswww.LVTPR.comwww.marcommit.nl
2502 volgen @ICTberichten
Deel dit nu
Datum: (55 dagen geleden)
Bedrijf:

ECD leveranciers PinkRoccade GGZ en Code24 zetten een nieuwe trend en realiseren eerste integraties op basis van open standaarden en vloeibaarheid van zorgdata

PinkRoccade GGZ en Code24 hebben een nieuwe trend ingezet in de GGZ, door ieder hun eigen elektronisch cliëntendossier (ECD) volledig open te stellen. Hierdoor kan de zorgdata vrij stromen tussen beiden ECD’s en andere zorgsystemen. Hiermee zetten beide leveranciers nadrukkelijk het belang van de zorginstelling voorop en wordt gehoor gegeven aan de groeiende marktvraag om samenhangende zorgapplicaties op een gebruikersvriendelijke manier te koppelen. Een zorginstelling krijgt hiermee keuzevrijheid om het ECD-landschap in te richten voor een optimale ondersteuning van haar zorgprofessionals. Door deze innovatie maken beide leveranciers zich ook sterk voor het beter ondersteunen van zorg in de keten.

Als architectuur maken PinkRoccade GGZ en Code24 gebruik van nationale en internationale standaarden. Daarmee ondersteunen beiden leveranciers zowel de zorginformatiebouwstenen (ZIB’s) als native HL7-FHIR (de internationale standaard voor gegevensuitwisseling in de zorg). Hierdoor zijn geen transformaties nodig om verschillende zorgapplicaties met elkaar te laten communiceren. Zorginstellingen krijgen door deze  samenwerking keuze uit een breder pakket van zorgmodules van meerdere leveranciers, welke naadloos op elkaar aansluiten en daardoor sneller en goedkoper geïmplementeerd kunnen worden. Door de modulaire opzet kunnen zorginstellingen tijdig veranderingen doorvoeren en innoveren zonder risicovolle migraties. Behandelaren hoeven gegevens niet meer dubbel in te voeren en mutaties van gegevens in het GGZ applicatie landschap zijn real-time zichtbaar in de modules van beide leveranciers, waarbij de behandelaar niet steeds hoeft te ‘switchen’ van systeem. Deze architectuur biedt een uitstekende basis voor integratie met andere eHealth-, lab-, medicatie- en vragenlijst-systemen en tevens ondersteuning van samenwerking tussen partijen in de zorgketen.  

Er is een vergaande integratie van het behandelaarsportaal (mQ-Behandelaar) van PinkRoccade GGZ met het volledige laboratorium aanvraag en uitslagen systeem (Lab24) van Code24 in uitvoering, deze komt definitief beschikbaar in het eerste kwartaal van 2021. De mQ-Behandelaar is een nieuwe Cloud werkplek die het aantal handelingen van een behandelaar minimaliseert, waaronder nu ook direct toegang tot elektronische lab aanvragen en lab uitslagen via de Lab24 module van Code24 alles in één volledig geïntegreerde omgeving.

Code24 is de marktleider op het gebied van deeloplossingen in de GGZ, deze deeloplossingen zorgen voor een verrijking van het ECD en keuze mogelijkheid voor klanten. Als voorbeeld hebben de klanten van PinkRoccade GGZ de mogelijkheid om te kiezen uit de mQ-Kliniek opname module voor klinieken van PinkRoccade GGZ of de Opname24 module van Code24, welke zich richt op kostenbesparingen door het bieden van een sluitende registratie voor opname en ontslag. Aangezien de ‘digitale-stekkerdozen’ (API’s in HL7-FHIR formaat) onder de werkplek mQ-Kliniek ook aan haar klanten en Code24 ter beschikking worden gesteld, kunnen de Code24 modules lezen en schrijven naar het mQ platform. Hiermee koppelt Code24 tevens aan de Backoffice van mijnQuarant. Dit is een mooi voorbeeld waarbij er keuze ontstaat voor de klant door gebruik te maken van marktstandaarden.

Beide leveranciers zijn zeer enthousiast over de resultaten en het verhoogde concurrentievoordeel door de mogelijkheid om elkaars functionaliteit aan te vullen.

Martin van der Meer, directeur en mede-eigenaar van Code24, geeft aan: “Het is een utopie om te denken dat één leverancier alle componenten van een totaal EPD landschap kan leveren voor een zorginstelling en dat elk component van die leverancier het beste hierbij aansluit. We zijn gedreven om de zorg beter en goedkoper te maken door te zorgen dat zorgdata vloeibaar en veilig via open standaarden kan stromen door de verschillende zorgsystemen van onze klanten. Dit zorgt ervoor dat applicaties naar elkaar kunnen lezen en schrijven, maar nog belangrijker dat de gegevens in alle applicaties hetzelfde betekenen. Code24 plukt nu de vruchten van het maximaal toepassen van standaarden in de architectuur van haar modulair opgezette EPD. Nu PinkRoccade GGZ ook standaarden toepast is de integratie eenvoudig.”

Michiel Walsteijn, Managing Director PinkRoccade GGZ, zegt: “In april 2019 hebben wij besloten om mijnQuarant volledig naar de Cloud te brengen. De meest recente Cloud werkplek is de mQ-Behandelaar, die we op 24 juli 2020 hebben opgeleverd. Ons doel is om vanuit gebruikersperspectief een 8+ waardering te krijgen. Deze beweging gaat gepaard met het gelijktijdig volledig openmaken van mijnQuarant, gebaseerd op een nieuwe architectuur. In deze architectuur worden de Nederlandse en internationale standaarden voor de zorg geadopteerd. Ons doel hierbij is om koppelbaarheid te realiseren binnen het ECD landschap van de GGZ instelling, om ketenzorg te ondersteunen en de instellingen en behandelaren een grotere keuze te bieden in de modules die zij willen gebruiken. Voor ons is de samenwerking met Code24 strategisch om onze nieuwe architectuur in de praktijk te bewijzen.”Noot voor de redactie (niet ter publicatie)

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
• PinkRoccade GGZ
• Code24Over PinkRoccade GGZ

Met meer dan dertig duizend gebruikers is het ECD van PinkRoccade het grootste branche specifieke ECD in de Nederlandse GGZ. Ons ECD voor de GGZ, mijnQuarant, is ontwikkeld door de business unit PinkRoccade GGZ. Het wordt gebruikt bij diverse grote GGZ-instellingen die jaarlijks gezamenlijk ruim 2,5 miljard omzet hebben, verspreid over alle financieringsvormen in de GGZ.

Om zo goed mogelijk aan te sluiten bij de moderne wensen van de eindgebruikers ontwikkelt PinkRoccade GGZ de werkplekken van haar volledig nieuwe Cloud versie (merknaam mQ) samen met behandelaren, waarbij de focus ligt op eindgebruikerstevredenheid. We ontwikkelen elke module net zo lang door totdat de behandelaar de werkplek met minimaal een 8+ waardeert. Om aansluiting te vinden bij andere applicaties en innovaties die beschikbaar zijn/komen heeft PinkRoccade GGZ ingezet op het volledig open maken van het ECD, gebruikmakend van nationale en internationale standaarden voor gegevensuitwisseling. Hiermee wordt ingespeeld op de behoefte om naadloos te kunnen integreren met andere applicaties en voor ondersteuning van keten- en netwerkzorg.Contact:
Michiel Walsteijn
Managing Director PinkRoccade GGZ
Telefoon: 055 599 92 00Over Code24

Code24 de marktleider op het gebied van deeloplossingen in de GGZ,  die zich vanaf 2010 onderscheidt door het als enige aanbieden van een compleet open én modulair elektronisch patiëntendossier. De innovatieve oplossingen van Code24 kunnen optimaal naadloos geïntegreerd worden op basis van standaarden met bestaande zorgsystemen. Door de eenvoudige integratie kunnen kosten worden bespaard en noodzakelijk innovaties tijdig ingevoerd worden.

Code24 gelooft in een architectuur waarbij de patiënt informatie door de verschillende systemen gebruikt kan worden zonder aparte silo’s te creëren. Klanten van Code24 beschikken daardoor over één overzichtelijk en compleet beeld van alle medische gegevens van patiënten en cliënten, zelfs als deze informatie afkomstig is uit verschillende systemen.

Het EPD van Code24 bestaat uit ruim 19 verschillende zorgmodulen met een rijkheid aan functionaliteiten, waarmee de zorgprofessionals efficiënt kunnen werken aan dossiervoering.Contact:
Martin van der Meer
Directeur Code24
Telefoon: 072 20 40 301
Laatste van Code24 B.V.  
ECD leveranciers PinkRoccade GGZ en Code24 zetten een nieuwe trend en realiseren eerste integraties op basis van open standaarden en vloeibaarheid van zorgdata

Code24 officieel ISO 27001 en NEN 7510 gecertificeerd

Medische data verzamelen met Oculus Rift-bril
Technische innovatie in de bouw: Begin met het juiste team

Voorkom het verspreiden van desinformatie met Easyscreen

Red Hat introduceert data resilience voor Enterprise Kubernetes-applicaties

Techone versterkt positie op gebied van hosting door overname Qweb

Gedoe rondom werkgeversverklaring avondklok verleden tijd voor iedere werkgever dankzij Visma | Raet

Heinen & Hopman kiest Medius voor geautomatiseerde factuurverwerking

Nederlander ziet geen plek voor zichzelf op kansrijke technische arbeidsmarkt

Haal meer plezier uit je PS5® en Xbox®: optimaliseer je online verbinding

Ivanti erkend als leider in de IDC MarketScape voor Worldwide UEM Software 2020-2021

Loogisch en MCS slaan handen ineen voor intensieve samenwerking op het gebied van Private LTE en Managed IoT

DataCore Software neemt Caringo over en voegt object storage toe aan zijn software-defined portfolio

Webfleet Solutions en Lytx bieden samen geïntegreerde videotelematica-oplossing

Kaspersky’s IT-beveiligingsaanbevelingen voor bedrijven in 2021

Western Digital en Qumulo ondersteunen Institute for Health Metrics and Evaluation met 2 petabyte

Diverzio en Local2Local slaan handen ineen

Zorgverzekeraar Zilveren Kruis bespaart 600.000 euro aan operationele kosten per jaar dankzij Mendix low-code platform
QuandaGo stelt Patrick van Eerden aan als Chief Financial Officer

Belastingdienst gunt BPSOLUTIONS aanbesteding voor Managed SAP HANA-infrastructuur

Schneider Electric uitgeroepen tot meest duurzame bedrijf ter wereld door Corporate Knights

NAVO kiest Thales voor levering eerste defence-cloud voor strijdkrachten

Johan Looijmans start als SAP Business Architect bij myBrand

Holland Capital investeert in cards PLM Solutions

CaptureTech gaat samenwerking aan met gitaargigant Gibson Europe

Rabobank komt getroffen mkb tegemoet met aangepaste pintarieven

Twee unieke IT-bedrijven creëren samen een complete IT-infrastructuur

Doculayer.ai maakt 5 belangrijkste trends op het gebied van intelligente documentverwerking bekend

Sogeti benoemt Miranda van Putten tot nieuwe HR-directeur

JADS onderzoekt data science en ondermijnende criminaliteit in nieuw Centrum voor de studie van Ondermijning

Celonis stelt nieuwe Chief Marketing Officer en Chief Design Officer aan

Fraudehelpdesk: meer dan 41 miljoen aan fraude gemeld in 2020

TIE Kinetix benoemt nieuwe Managing Director TIE Kinetix France SAS
Geplaatst:
Verstreken tijd: 55 dagen
Code24 B.V. contact  

Logo Code24 B.V.

  +31 72 303 0008
  info@code24.nl
  www.code24.nl
Code24 B.V. sociaal  


Code24 B.V. tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken. Herken zakelijke websitebezoekers
 Spotlight  
Logo QuandaGo
Logo Alleeninkt.nl
Logo Intus Workforce Solutions BV
Logo Offorte
Logo AtMost
Logo SoftApp BV
Logo QuandaGo
Logo DATPROF
Logo Avaap
Logo Fastbyte
Logo Leadgate Europe
Logo Xdroid
Logo Qualogy
Logo NewChannel
Logo Techone B.V.
Logo Medius
Logo MCS B.V.
Logo Tankpas-Aanvragen.nl
Logo Boys with Brains
Logo CONTACTCENTER4ALL
Logo Techone B.V.
Logo Unexus B.V.
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo Spryng
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo MCS B.V.
Logo DNA Services B.V.
Logo Techone B.V.
Logo Visma | Raet
Logo Medius
Logo Techniekopleiding.nl
Logo devolo
Logo Ivanti
Logo BPSOLUTIONS
Logo Schneider Electric
Logo Thales
Logo myBrand
Logo Pegasystems
Logo Ivanti
Logo ChargePoint
Logo Schneider Electric
Logo myBrand
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com, hét platform voor IT persberichten

In de database
- 90207 persberichten
- 5886 bedrijfsprofielen
- 61 PR-bureauprofielen
- 9542 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
www.lubbersdejong.nlHerken zakelijke websitebezoekerswww.LVTPR.comwww.marcommit.nl