Herken zakelijke websitebezoekerswww.LVTPR.comwww.marcommit.nlwww.lubbersdejong.nl
2502 volgen @ICTberichten
Deel dit nu
Datum: (49 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: LEWIS

AWS en BlackBerry bundelen krachten voor vernieuwing intelligent voertuig-dataplatform

BlackBerry IVY helpt autofabrikanten gepersonaliseerde rijervaringen te creëren met nieuwe BlackBerry QNX- en AWS-technologie

Amsterdam, 1 december 2020 – Amazon Web Services (AWS) en BlackBerry gaan een meerjarige, wereldwijde overeenkomst aan om het Intelligent Vehicle Data Platform (IVY) van BlackBerry te ontwikkelen en op de markt te brengen. BlackBerry IVY is een aanpasbaar, cloud-verbonden softwareplatform waarmee autofabrikanten op een consistente en veilige manier voertuigsensordata kunnen interpreteren en standaardiseren. Zo kunnen zij bruikbare inzichten creëren op basis van die data, zowel in het voertuig als in de cloud. Autofabrikanten kunnen deze informatie gebruiken om reactieve diensten in het voertuig te realiseren die de bestuurders- en passagierservaring verder verbeteren.

Snellere innovaties
BlackBerry IVY pakt een essentieel probleem in de auto-industrie aan voor datatoegang, -verzameling en -beheer. Moderne auto's en vrachtwagens bestaan uit duizenden onderdelen van verschillende leveranciers waarbij elk voertuigmodel een unieke set eigen hardware- en softwarecomponenten omvat. Deze onderdelen, waaronder steeds meer verschillende voertuigsensoren, produceren gegevens in unieke en gespecialiseerde bestandsformats. De zeer specifieke vaardigheden die nodig zijn om met deze data om te gaan, en de uitdagingen om er toegang toe te krijgen vanuit ingebouwde voertuigsubsystemen, beperken de mogelijkheden van ontwikkelaars om snel te innoveren en nieuwe oplossingen op de markt te brengen. BlackBerry IVY lost deze uitdagingen op door machine learning (ML) toe te passen op die gegevens om zo voorspellende inzichten en beslissingen te genereren. Autofabrikanten kunnen daardoor meer gepersonaliseerde rijervaringen bieden.

Prestaties verder verbeteren
Meerdere voertuigbesturingssystemen en multicloud-implementaties worden ondersteund om de compatibiliteit tussen automodellen en -merken te garanderen. BlackBerry IVY bouwt voort op de BlackBerry QNX-software om data uit auto's te verzamelen en te standaardiseren. Ook maakt IVY gebruik van het brede dienstenportfolio van AWS, inclusief mogelijkheden voor Internet of Things (IoT) en ML. BlackBerry IVY werkt in de embedded systemen van een auto, maar wordt op afstand beheerd en geconfigureerd vanuit de cloud. Het resultaat is dat autofabrikanten meer inzicht krijgen in voertuiggegevens, controle krijgen over wie er toegang toe heeft en edge computing-mogelijkheden om te optimaliseren hoe snel en efficiënt de gegevens worden verwerkt. Met de geïntegreerde mogelijkheden van BlackBerry IVY kunnen autofabrikanten nieuwe functies en prestaties leveren aan klanten gedurende de levensduur van hun met de cloud verbonden voertuigen, en nieuwe manieren ontwikkelen om meer omzet te genereren en bedrijfsmodellen te ontwikkelen, gebaseerd op voertuigdata.

Zo kan het platform bijvoorbeeld voertuigdata gebruiken om rijgedrag en gevaarlijke situaties, zoals een glad wegdek of filevorming, te herkennen. Vervolgens kan het een bestuurder aanraden om relevante voertuigveiligheidsfuncties in te schakelen, zoals tractiecontrole of cruise control. IVY geeft autofabrikanten vervolgens feedback over hoe en wanneer die veiligheidsvoorzieningen worden gebruikt zodat ze gerichte investeringen kunnen doen om de voertuigprestaties te verbeteren. Bovendien kunnen bestuurders van elektrische voertuigen ervoor kiezen om de batterij-informatie van hun auto te delen met laadnetwerken. Zo kan BlackBerry IVY proactief een laadstation reserveren en laadtijd aanpassen aan de locatie en route van de bestuurder. Het kan ook inzicht bieden aan ouders van tieners die ervoor kunnen kiezen om op maat gemaakte meldingen te ontvangen op basis van inzichten van voertuigsensoren wanneer het aantal passagiers in het voertuig verandert, wanneer de bestuurder lijkt te sms'en, afgeleid is of de snelheidslimieten niet in acht neemt. Ouders kunnen tegelijkertijd een herinnering krijgen om het kinderslot in te schakelen wanneer het voertuig een kind op de achterbank detecteert.

Verschillende modellen, één platform
BlackBerry IVY stelt autofabrikanten in staat om sneller nieuwe voertuigtoepassingen en verbonden diensten voor meerdere automerken en -modellen te bouwen, te implementeren en winstgevend te maken. In plaats van te investeren in eenmalige oplossingen die voldoen aan de specifieke techniek van verschillende automodellen, kunnen autofabrikanten die BlackBerry IVY inzetten de data gebruiken als bouwstenen voor nieuwe diensten die in ieder model werken. Autofabrikanten gebruiken de Application Programming Interfaces (API's) van het platform om data en output te delen met hun softwareontwikkelingsteams. Zo kunnen ze innoveren terwijl ze ook de privacy en veiligheid van klanten beschermen. Dit door te bepalen wie toegang heeft tot voertuig- en app-data op detailniveau.

Bovendien maakt BlackBerry IVY het voor autofabrikanten eenvoudiger om samen te werken met meer ontwikkelaars om de creatie van diensten te versnellen die betere voertuigprestaties, lagere onderhouds- en reparatiekosten en meer gemak bieden. Door real-time prestatiegegevens te analyseren, konden autofabrikanten bijvoorbeeld de eerste tekenen van mogelijk defecte onderdelen herkennen, code implementeren om getroffen voertuigen te identificeren, getroffen bestuurders op de hoogte stellen en gerichte terugroepacties uitvoeren. Autofabrikanten kunnen de software op afstand implementeren en bijwerken via de Cloud Console van het platform (een webinterface voor het beheer van BlackBerry IVY) om de functionaliteit van het systeem continu te verbeteren.

"Data en connectiviteit bieden nieuwe mogelijkheden voor innovatie in de auto-industrie, en BlackBerry en AWS delen een gemeenschappelijke visie om autofabrikanten en ontwikkelaars betere inzichten te bieden. Zo kunnen ze nieuwe diensten aan consumenten blijven leveren", aldus John Chen, Executive Chairman en CEO van BlackBerry. “Dit softwareplatform belooft een tijdperk van uitvinding voor voertuigen te brengen en helpt bij het creëren van nieuwe toepassingen, diensten en mogelijkheden. Dit alles zonder de veiligheid of privacy van de klant in gevaar te brengen."

"AWS en BlackBerry maken het voor elke autofabrikant mogelijk om de klantervaring continu opnieuw uit te vinden en voertuigen om te zetten van stukjes technologie in systemen die kunnen groeien en zich kunnen aanpassen aan de behoeften en voorkeuren van de gebruiker", aldus Andy Jassy, CEO van Amazon Web Services. “Door deze gezamenlijke inspanning met BlackBerry zullen we autofabrikanten de inzichten, mogelijkheden, behendigheid en snelheid bieden die ze nodig hebben om bij te blijven in een verbonden wereld. Aangezien autofabrikanten snel vooruit willen in hun digitale transformaties, stelt BlackBerry IVY hen in staat om hun merken op te bouwen en de standaard te worden voor connected autodiensten in de auto-industrie."

Ga naar https://blackberry.qnx.com/en/aws voor meer informatie over BlackBerry IVY en de algemene beschikbaarheid.Over BlackBerry
BlackBerry (NYSE: BB; TSX: BB) levert betrouwbare beveiligingssoftware en -diensten aan organisaties en overheidsinstellingen wereldwijd, die ze nodig hebben om het Internet of Things te beveiligen. Het bedrijf beveiligt meer dan 500 miljoen eindpunten, waaronder 175 miljoen auto's op de weg. Gevestigd in Waterloo, Ontario, zet het bedrijf AI en machine learning in om innovatieve oplossingen te bieden op het gebied van veiligheid, cybersecurity en dataprivacy. Daarnaast is BlackBerry voorloper op belangrijke gebieden zoals endpointsecurity-management, encryptie en geïntegreerde systemen.Voor meer informatie, bezoek BlackBerry.com en volg het bedrijf via @BlackBerry.Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Ingrid van den Nieuwenhof, Marjolein van Aarle of Evi van Lieshoud van LEWIS:
Tel:+31 40 235 46 00
E-mail: blackberryNL@teamlewis.com
Laatste van BlackBerry  
Cybersecurity Trends 2021: zekerheid in een onzekere tijd

AWS en BlackBerry bundelen krachten voor vernieuwing intelligent voertuig-dataplatform

Computer Security Day 2020: waar moeten bedrijven meer aandacht aan besteden?
Geplaatst:
Verstreken tijd: 49 dagen
BlackBerry contact  

Logo BlackBerry

BlackBerry sociaal  


BlackBerry tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken. Herken zakelijke websitebezoekers
 Spotlight  
Logo QuandaGo
Logo DATPROF
Logo Avaap
Logo Fastbyte
Logo Leadgate Europe
Logo Xdroid
Logo Qualogy
Logo NewChannel
Logo QuandaGo
Logo Salure
Logo ICT-Partners
Logo DNA Services B.V.
Logo Open.nl Software Group
Logo Codelogic
Logo Unexus B.V.
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo Spryng
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo MCS B.V.
Logo DNA Services B.V.
Logo Techone B.V.
Logo Orange Cyberdefense
Logo Orange Cyberdefense
Logo Orange Cyberdefense
Logo Broad Horizon
Logo Humanwave B.V.
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo Young_Coders
Logo Diamanti
Logo Dean One
Logo Hogeschool Tio
Logo Shippeo
Logo NTT Ltd.
Logo GTT Communications
Logo Visma | Onguard
Logo ChargePoint
Logo RobotWise
Logo Zoom
Logo Avit Group
Logo WIBU-SYSTEMS
Logo GNX
Logo Boertien Vergouwen Overduin
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com, hét platform voor IT persberichten

In de database
- 90129 persberichten
- 5875 bedrijfsprofielen
- 61 PR-bureauprofielen
- 9463 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
Herken zakelijke websitebezoekerswww.LVTPR.comwww.marcommit.nlwww.lubbersdejong.nl