www.lubbersdejong.nlwww.LVTPR.comHerken zakelijke websitebezoekerswww.marcommit.nl
2503 volgen @ICTberichten
Deel dit nu
Datum: (56 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: Clarity Benelux

Eaton werkt samen met de Universiteit van Zagreb om meer waarde te halen uit de IT-infrastructuur van kleine datacenters

In nauwe samenwerking met klanten en channelpartners van Eaton wordt met het IDEAS-project (Immersive Datacentre ExplorAtion and Supervision) een vereenvoudigde en substantieel goedkopere oplossing ontwikkeld voor het beheer van datacenterinfrastructuur.

Zaltbommel, 24 november 2020 – Powermanagementbedrijf Eaton en de faculteit Elektrotechniek en Informatica (FER) van de Universiteit van Zagreb kondigen vandaag de details aan van het IDEAS-project (Immersive Datacentre ExplorAtion and Supervision). In het project, dat financieel gesteund wordt door de Europese Unie, werkt de faculteit samen met een panel van Eaton-partners en -klanten aan oplossingen voor kleine datacenters. De bedoeling is datacenters met één tot tien racks meer waarde uit hun IT-infrastructuur te laten halen, tegen aanzienlijk lagere kosten en zonder de complexiteit van traditionele oplossingen.

Kleine datacenters hebben in de afgelopen negen maanden forse uitdagingen gekend bij het beheer van hun IT-infrastructuur. In de consultatiefase van het IDEAS-project is vastgesteld dat Augmented Reality (AR) datacenterbeheerders in potentie goed zou kunnen helpen om hun IT-infrastructuur snel en op afstand te beheren, op momenten dat gekwalificeerd personeel de infrastructuur fysiek niet of moeilijk kan bereiken. Een technicus die niet zomaar aan boord van een vrachtschip kan komen om onderhoud te verrichten, zou bijvoorbeeld IDEAS kunnen gebruiken om de werkzaamheden op afstand uit te (laten) voeren.

Een eerste proefproject dat gebruikmaakt van een door de Universiteit van Zagreb gebouwd AR-prototype, wordt nu getest met enkele belangrijke klanten, waarbij verdere doorontwikkeling is gepland. Het prototype maakt gebruik van IT- en energieoplossingen zoals gedefinieerd in de Eaton Intelligent Power Manager (IPM) software om statische informatie (servermodel) of dynamische informatie (stroomverbruik) over het beeld te projecteren dat door een telefoon of tablet wordt vastgelegd, waardoor eenvoudig onderhoud op afstand mogelijk is.

"Het IDEAS-project biedt een innovatieve en concurrerende oplossing in een tijd waarin het aantal datacenters in Europa snel toeneemt als gevolg van de 'cloudification' van enterprise IT. Door opkomende technologieën zoals het IoT en 5G zal het aantal zeer kleine datacenters, ook wel bekend als Edge IT, alleen maar verder toenemen", zegt Eric Rueda, Software and Connectivity commercial leader bij Eaton.

"Nieuwe en bestaande datacenters moeten worden gecontroleerd en beheerd om de bedrijfscontinuïteit te waarborgen. Het IDEAS-project ontwikkelt met onze klanten en partners oplossingen voor echte pijnpunten in de markt, door datacenterteams eenvoudig toegang te geven tot infrastructuurbeheertools en -functies via een op services gebaseerd bedrijfsmodel." 

Tijdens de eerste fase van het IDEAS-project heeft het consortium een concurrentieanalyse uitgevoerd. In fase twee werden interactieve focusgroepen opgezet met lokale IT-channelpartners van Eaton in Nederland, België, Frankrijk, Denemarken, Italië en Marokko.

In interactieve virtuele sessies kregen de deelnemers de levenscyclus te zien van Eaton’s datacenterdiensten en innovatieprojecten zoals AR, die gebruikmaken van IPM-software om de infrastructuur te controleren. Ook was er aandacht voor grootschalige inbedrijfstellingstools voor Power Distribution Units (PDU's) en Machine Learning technologie voor uitschakelbeleid - een mooie aanvulling op de mogelijkheden van IPM om bedrijfscontinuïteit te garanderen. Eaton heeft vervolgens feedback verzameld over de belangstelling voor en de levensvatbaarheid van deze oplossingen.

Deze aanpak leidde tot samenwerking tussen divisieleden en verkooporganisaties van meerdere landen (CSO's). Door partners en eindklanten te betrekken bij toekomstgerichte verkenningen werd de relatie met partners versterkt en de loyaliteit van de klanten verhoogd. Het gaf Eaton eveneens relevante input voor innovatieprojecten en input vanuit de klanten op nieuwe producten en diensten.

"Het onderzoekscentrum voor HPC Architectuur en Applicaties van de FER richt zich op de ontwikkeling van geavanceerde processor- en acceleratortechnologie met een low-power design benadering voor zowel algemene als gespecialiseerde verwerking, samen met een efficiënt applicatieontwerp dat toekomstige High-Performance Computing (HPC) systemen duurzaam moet maken.”

"Door Augmented Reality te integreren met de IPM-software van Eaton, hebben we een oplossing gecreëerd voor de efficiënte werking van datacenters die goed aansluit bij ons portfolio van HPC-oplossingen. We zijn blij dat de gezamenlijke inspanningen van Eaton en het onderzoekscentrum voor HPC Architectuur en Applicaties van de FER met succes in gebruik zijn genomen. De complementaire expertise heeft de aanzet gegeven tot nog meer ideeën die in de nabije toekomst moeten worden geïmplementeerd", aldus prof. dr. Mario Kovac, directeur van het HPC Architectures and Applications Research Centre van de Faculteit Elektrotechniek en Informatica van de Universiteit van Zagreb.

Het project IDEAS wordt deels gefinancierd door het onderzoeks- en innovatieprogramma Horizon 2020 van de Europese Unie, in het kader van subsidieovereenkomst nr. 851835, die Eaton in 2019 heeft ontvangen voor onderzoek naar cloud versus on-premises datacenters voor het midden- en kleinbedrijf. Het project ontsluit het aanzienlijke potentieel van de commerciële toepassing van R&D-resultaten voor nieuwe monitoringsoftware voor datacenters, dat eerder is ontwikkeld in het succesvolle project MANGO, een Horizon 2020 Future and Emerging technologies (FET) project van de EU. Project MANGO werd opgezet om optimaal rendement te bereiken in toekomstige HPC-toepassingen die om hoogkwalitatieve dienstverlening vragen, dankzij een ambitieuze grensoverschrijdende verkenning van de architectuur. In lijn met de bedrijfsvisie is Eaton trots op deze investering in kritische, toekomstgerichte technologieën die innovatie en verandering stimuleren.


Noot voor de redactie

Over Eaton
Eaton's powermanagement-divisie is wereldwijd toonaangevend, met diepgaande expertise van regionale toepassingen op het gebied van stroomdistributie en circuitbescherming, stroomkwaliteit, back-up en energieopslag, beheer en automatisering, persoonlijke veiligheid en beveiliging, structurele oplossingen en omgevingsoplossingen voor gecompliceerde of gevaarlijke omgevingen. Eaton levert diensten binnen het gehele proces, via verschillende kanalen en een geïntegreerd digitaal platform voor inzichten. Op die manier levert Eaton de energie voor wat er echt toe doet in industrieën over de hele wereld, en helpt het bedrijf klanten bij het oplossen van hun grootste uitdagingen op het gebied van power management.

Eaton's missie is om de kwaliteit van leven en het milieu te verbeteren door gebruik te maken van technologieën en diensten voor energiebeheer. Eaton biedt duurzame oplossingen die klanten helpen om hun elektrische, hydraulische en mechanische energie veiliger, efficiënter en betrouwbaarder te beheren. De omzet van Eaton in 2019 bedroeg $21,4 miljard en de producten van het bedrijf worden in meer dan 175 landen verkocht. Eaton heeft ongeveer 92.000 medewerkers. Meer informatie is te vinden op Eaton.com.

Over de Universiteit van Zagreb
De Universiteit van Zagreb in Kroatië (1669) bestaat uit 29 faculteiten en drie kunstacademies en is de oudste en grootste universiteit van Zuidoost-Europa. Met haar uitgebreide programma's en meer dan 50.000 fulltime undergraduate en postgraduate studenten is de universiteit de belangrijkste onderzoeks- en onderwijsinstelling in de regio. De faculteit Elektrotechniek en Informatica (FER) van de Universiteit van Zagreb is de belangrijkste academische en R&D instelling op het gebied van elektrotechniek en ICT in Kroatië. De faculteit bestaat uit 12 departementen met onderzoeks- en onderwijspersoneel, met meer dan 150 professoren, 250 onderwijs- en onderzoeksassistenten en ongeveer 3.000 studenten op bachelor-niveau, 1.300 studenten op master-niveau en 500 promovendi. De faculteit richt zich op state-of-the-art onderzoek en internationale samenwerking in de kerndomeinen ICT en elektrotechniek en ondersteunt alle andere onderzoeksdomeinen met haar uitgebreide expertise.

De missie van de FER is het opleiden van studenten die in staat zijn uitvoering te geven aan technologische en maatschappelijke ontwikkelingen door middel van onderwijs en onderzoek op het gebied van elektrotechniek, informatica en informatie- en communicatietechnologie, waarbij de wetenschappelijke achtergrond van toegepaste wiskunde en toegepaste natuurkunde wordt gebruikt om nieuwe kennis te creëren door internationaal erkend onderzoek en de ontwikkeling van nieuwe interdisciplinaire gebieden, om op innovatieve wijze de economie en de openbare diensten te ontwikkelen en zo bij te dragen aan de algehele ontwikkeling van de samenleving.

Voor meer persinformatie:
Eaton Persdesk
Tijs Manniën
+31 (0)23 555 34 24
eaton@clarity.pr
Geplaatst:
Verstreken tijd: 56 dagen
PR contact  

Logo Clarity Benelux
Eaton contact  

Logo Eaton

Eaton sociaal  


Eaton tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken. Herken zakelijke websitebezoekers
 Spotlight  
Logo QuandaGo
Logo DATPROF
Logo Avaap
Logo Fastbyte
Logo Leadgate Europe
Logo Xdroid
Logo Qualogy
Logo NewChannel
Logo QuandaGo
Logo Salure
Logo ICT-Partners
Logo DNA Services B.V.
Logo Open.nl Software Group
Logo Codelogic
Logo Unexus B.V.
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo Spryng
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo MCS B.V.
Logo DNA Services B.V.
Logo Techone B.V.
Logo Orange Cyberdefense
Logo Orange Cyberdefense
Logo Orange Cyberdefense
Logo Broad Horizon
Logo Humanwave B.V.
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo Young_Coders
Logo Ctac N.V.
Logo Diamanti
Logo Dean One
Logo Hogeschool Tio
Logo Shippeo
Logo NTT Ltd.
Logo GTT Communications
Logo Visma | Onguard
Logo ChargePoint
Logo RobotWise
Logo Zoom
Logo Avit Group
Logo WIBU-SYSTEMS
Logo GNX
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com, hét platform voor IT persberichten

In de database
- 90134 persberichten
- 5875 bedrijfsprofielen
- 61 PR-bureauprofielen
- 9473 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
www.lubbersdejong.nlwww.LVTPR.comHerken zakelijke websitebezoekerswww.marcommit.nl