Herken zakelijke websitebezoekerswww.LVTPR.comwww.marcommit.nlwww.lubbersdejong.nl
2522 volgen @ICTberichten
Deel dit nu
Datum: (149 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: Clarity Benelux

Workday biedt innovaties in datamanagement en machine learning voor de veranderende wereld van finance

Verbeteringen in het beheer van data leveren een hoger niveau van inzicht en performanceverantwoording voor wendbare organisaties

AMSTERDAM, 16 november 2020 – Workday, Inc. (NASDAQ: WDAY), toonaangevend leverancier van enterprise cloudapplicaties voor finance en human resources, kondigt vandaag de beschikbaarheid aan van Workday Accounting Center, voorspellende prognoses op basis van machine learning voor Workday Adaptive Planning en extra functionaliteit voor het gehele finance portfolio waarmee inzichten, wendbaarheid en efficiency worden versterkt. Deze innovaties veranderen de manier waarop klanten omgaan met data en bieden de afdeling van de Chief Financial Officer (CFO) een hoger zichtbaarheids- en controleniveau.

Financiële teams staan vandaag de dag voor de uitdaging om veel wendbaarder te worden in het steeds veranderende zakelijke landschap, een ontwikkeling die door de pandemie wordt aangewakkerd. Realtime data en inzichten zijn cruciaal voor die wendbaarheid. Toch hebben veel financiële afdelingen te maken met databronnen die niet zijn verbonden met hun legacy-administratiesystemen, die daardoor de veranderende wereld van vandaag niet meer kunnen bijbenen. Er gaat veel kostbare tijd verloren met het verzamelen, samenvoegen en valideren van data; tijd die besteed had kunnen worden aan het leveren van betrouwbare inzichten aan de organisatie. Juist voor deze cruciale uitdagingen blijft Workday zijn cloudoplossingen voor planning en financieel management versterken met machine learning (ML) en datamanagementfunctionaliteiten.

Meer wendbaarheid dankzij intelligent datafundament
Workday gaat verder dan traditionele ERP-systemen om het probleem op te lossen waar de industrie al decennia mee kampt – bijblijven bij de steeds grotere hoeveelheid operationele data en deze sneller en efficiënter omzetten voor boekhouding en inzicht. Workday Accounting Center biedt een fundamentele verandering in de manier waarop finance de operationele gegevens beheert, en is nu beschikbaar op de markt, met early adopters zoals CNA en Shelter Insurance die de oplossing al in gebruik hebben.

Workday Accounting Center stelt klanten in staat om operationele data in te brengen, deze te verrijken met zinvolle toevoegingen en bruikbaar te maken voor accounting. Dit stelt klanten in staat om operationele en financiële gegevens uit diverse bronnen te beheren met één enkele beheerlocatie in de hele organisatie.

Met Workday Accounting Center kan bijvoorbeeld een verzekeringsmaatschappij operationele data - zoals claims of polis gegevens - in het systeem laden, boekhoudkundige (journaal)posten voor die transacties maken en vervolgens rapporteren en analyseren over die transacties met volledige details van en inzichten in de brontransacties; hetgeen data lineage wordt genoemd. Zo zijn financiële teams hiervoor niet meer afhankelijk van informatietechnologie (IT). Dat brengt bij het uitvoeren van de boekhoudregels kostenbesparingen van naar schatting ruim 50 procent met zich mee. De combinatie van Workday Prism Analytics en Workday Financial Management zorgt voor een intelligent datafundament dat ook de transacties en processen voedt die door ML worden ondersteund.

Machine learning maakt intelligent plannen mogelijk en biedt voorspellende prognoses
Planning is nog crucialer geworden voor organisaties die de pandemie het hoofd moeten bieden, een tijd waarin de prognoseactiviteiten tot wel 30 keer toegenomen zijn, vergeleken met de tijd vóór de pandemie. Om nog nauwkeurigere prognoses te kunnen maken, blijft Workday de mogelijkheden voor intelligente planning ontwikkelen. Daardoor wordt het mogelijk zonder beperkingen te plannen en met meer nauwkeurigheid en zekerheid te anticiperen op wat er komt, dankzij ML in het hart van het systeem.

Met behulp van tijdreeksvoorspellingen - het proces waarin gebeurtenissen in een bepaalde periode worden gemodelleerd om nauwkeurigere prognoses te maken – zet Workday de kracht van ML in om voorspellende analyses mogelijk te maken met Workday Adaptive Planning. De ML-algoritmen gebruiken historische en actuele gegevens om waarschijnlijke uitkomsten te genereren voor omzet, uitgaven en andere kritische bedrijfsvariabelen waardoor een voorspellende prognose ontstaat. Voorspellende prognoses worden gecreëerd op basis van duizenden of zelfs honderdduizenden datapunten die uit de hele onderneming afkomstig zijn, waaronder data uit sales, HR, marketing en productie. Met behulp van anomaliedetectie worden in Workday Adaptive Planning onregelmatigheden geïdentificeerd en krijgt een planner automatisch een signaal over een potentieel probleem. Nieuwe rapportagemogelijkheden maken het eenvoudig om een prognose op basis van ML te vergelijken met de prognose van een planner. Zo worden potentiële problemen opgespoord voordat een van beide prognose wordt uitgevoerd. Dat stelt organisaties in staat om met vertrouwen betere beslissingen te nemen.

Met de voorspellende prognoses die ingebed zijn in de analytics engine van Workday Adaptive Planning, zal het systeem blijven leren. Hoe meer data wordt toegevoegd, des te beter de inzichten die worden verkregen. De functionaliteit voor voorspellende prognoses is nu beschikbaar voor alle klanten van Workday Adaptive Planning.

Continue innovatie voor de finance-afdeling
De nieuwste release van Workday biedt ook belangrijke verbeteringen voor klanten op de afdeling van de CFO, die zijn gericht op het verkrijgen van dieper inzicht in en verantwoording van de performance. Belangrijke verbeteringen zijn onder andere:
  • Geïntegreerde ad hoc-analyse voor realtime data. De beschikbaarheid van Discovery Boards laat Workday’s voortdurende focus zien op het inbedden van analytics in de belangrijkste financiële applicaties. Dankzij Discovery Boards kunnen de boekhoudkundige en financiële teams gemakkelijk data van live Workday-transacties in realtime zien en analyseren - alles in één systeem. Klanten hebben toegang tot bijna 200 gegevensbronnen in de kern van het financiële management en uitgaven management en kunnen eenvoudig en veilig ad hoc-analyses uitvoeren met een geïntegreerde drag & drop visualisatietool.
  • Eenduidige planning en uitvoering. Workday-klanten kunnen nu hun planningen van Workday Adaptive Planning rechtstreeks publiceren naar Workday Financial Management en vice versa. Daardoor wordt het eenvoudig om in hetzelfde systeem de actuals te vergelijken met de planning en zo financiële processen verder te stroomlijnen. Dit maakt realtime analyse makkelijker en verkleint de planning- en uitvoeringscyclus en leidt tot meer wendbaarheid.
Reacties op het nieuws
"We blijven onze visie op de veranderende wereld van finance waarmaken door datamanagement, self-service analyses en machine learning-processen uit te breiden. Zo helpen we financiële leiders beter te sturen in tijden van continue disruptie en verandering," zegt Barbara Larson, general manager Workday Financial Management. "Deze innovaties ontsluiten op nieuwe manieren de kracht van data en geven klanten verhelderende inzichten die voorheen moeilijk - zo niet onmogelijk - te verkrijgen waren. Samen met onze klanten creëren we uiterst soepele financiële processen en best practices die meer waarde voor de organisatie opleveren."

"Dankzij Workday Accounting Center konden we onze centrale legacy-boekhoudoplossing met pensioen sturen en hebben we onze technologieomgeving kunnen vereenvoudigen, de flexibiliteit en schaalbaarheid verbeterd en onze boekhoud- en finance-teams meer business-eigenaarschap en betere regie over de software gegeven,” aldus Bharat Shahdadpuri, AVP Workday Finance & Data Management bij CNA, een van de grootste Amerikaanse commerciële vastgoed- en ongevallenverzekeraars. "Nu worden de financiële gegevens aan accountants verstrekt in zakelijke taal, zonder dat er een technische interpretatie nodig is. De financiële rapportages worden in Workday gedaan en we hebben de systemen kunnen verbeteren die we gebruiken voor financiële analyse, data lineage en foutcorrectie. En, we zijn blij dat we onze ‘cost of ownership’ al hebben verlaagd, terwijl we tegelijk in staat zijn om nieuwe functionaliteiten sneller te introduceren."

"CFO's en CIO's zien dat ze nieuwe digitale technologieën moeten omarmen om het steeds groeiende volume aan data en databronnen te beheren,” zegt R. "Ray" Wang, oprichter en hoofdanalist van Constellation Research, Inc. "En omdat het vaak zo’n klus is om van legacy-systemen af te stappen, erkennen toonaangevende bedrijven dat ze een oplossing nodig hebben die in de komende tien jaar en daarna kan blijven schalen en evolueren. Slimme data, machine learning en een solide ecosysteem zijn voor bedrijven cruciale factoren bij de keuze voor hun volgende partner voor financiële managementsystemen."

Aanvullende informatie


Noot voor de redactie
Alle recente Nederlandstalige persberichten zijn ook beschikbaar via  https://www.workday.com/nl-nl/company/latest/newsroom.html.Over Workday
Workday is een toonaangevende leverancier van enterprise cloud applicaties voor  finance en human resources. Workday is opgericht in 2005 en levert applicaties op het gebied van financial management, human capital management en analytics die zijn ontworpen voor de grootste ondernemingen, onderwijsinstellingen en overheidsinstanties wereldwijd. Honderden ondernemingen, variërend van medium enterprises tot Fortune 50 companies, hebben inmiddels voor Workday gekozen. Meer informatie op  www.workday.com en  www.workday.nl.   
Toekomstgerichte verklaringen
Dit persbericht bevat toekomstgerichte verklaringen, onder andere verklaringen omtrent de verwachte prestaties en voordelen van de producten van Workday. De woorden "geloven", “kunnen”, “zullen”, “plannen”, “verwachten” en soortgelijke termen zijn bedoeld om aan te geven dat het om toekomstgerichte verklaringen gaat. Deze toekomstgerichte verklaringen zijn onderhevig aan risicofactoren, onzekerheden en aannames. Indien de risicofactoren concreet worden of aannames onjuist blijken, kunnen resultaten aanzienlijk afwijken van de resultaten die in deze toekomstgerichte verklaringen zijn genoemd. Risicofactoren houden onder meer in, maar beperken zich niet tot, de risicofactoren zoals beschreven in de bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) gedeponeerde stukken, waaronder ons Formulier 10-Q voor het fiscale jaar dat op 31 juli 2019 eindigde, en onze toekomstige verslagen die wij van tijd tot tijd aan de SEC zullen overleggen, waarin de feitelijke resultaten kunnen afwijken van de verwachte resultaten. Workday aanvaardt geen enkele verplichting en heeft op dit moment niet de intentie om eventuele toekomstgerichte verklaringen na publicatie te actualiseren.

Niet op de markt gebrachte diensten, kenmerken of functies die in dit document, op onze website of in andere persberichten of publieke verklaringen zijn genoemd en op dit moment niet beschikbaar zijn, kunnen naar goeddunken door Workday worden gewijzigd en kunnen niet als gepland of in het geheel niet worden geleverd. Klanten die diensten van Workday, Inc. aanschaffen, dienen hun aankoopbeslissing te maken op basis van de op dit moment beschikbare diensten, kenmerken en functies.

© 2020. Workday, Inc. Alle rechten voorbehouden. Workday en het logo van Workday zijn geregistreerde merken van Workday, Inc.
Laatste van Workday  
Internationaal onderzoek van Workday voorspelt groei in digitale omzet

Workday erkend als Leader in het Gartner Magic Quadrant voor Cloud HCM-suites voor ondernemingen met 1.000+ werknemers

Finance krijgt prominentere positie in veranderende wereld
SAP benoemt Rojo Consultancy als exclusieve OEM-partner voor de levering van cloud adapters en content

FUJIFILM en Valid Managed Services hernieuwen hun samenwerking

SurveyMonkey lanceert AI-oplossingen voor merk- en branchemonitoring voor flexibeler marktonderzoek

De kracht van SMS voor het IJsselland Ziekenhuis

Schneider Electric lanceert de meest compacte driefase-UPS in zijn categorie: Galaxy VL

NorthC Datacenters breidt uit in Zuid-Holland

Mendix: de volgende stap in procesautomatisering is ‘hyperautomatisering’

Sentia nieuwe cloudpartner SURF voor IaaS-diensten

RS Components kiest Orange Business Services als exclusieve managed service provider om de zakelijke flexibiliteit wereldwijd te verbeteren

Robots, cloud en dienstverlening op afstand: echte waarde ligt in de totaalervaring

KnowBe4 Research presenteert onderzoeksrapport over Security Culture

Info Support behaalt Kubernetes on Microsoft Azure advanced specialization

Celonis lanceert nieuwe Execution Management innovaties

CyberArk introduceert aanvalstool om container-omgevingen te testen

De Clickdrive-app wil de ‘Independer’ worden in de rijschoolmarkt
Algoritme van MusicInBrands verkocht aan Private investeerder

Driekwart jongeren vindt werkgever verantwoordelijk voor de gezondheid van medewerkers

Zyxel Nebula lanceert meest uitgebreide cloud-netwerkoplossing met firewall voor mkb

Digitale Binnenhof Academy van start!

Oracle helpt organisaties de werknemerservaring te verbeteren met Oracle Journeys

easyJet start online pilotenschool voor kinderen

ARAG integreert M-Files en Salesforce voor 360-graden klantbeeld

Marc Lelijveld als enige Nederlander door Microsoft erkend als ‘FastTrack Recognized Solution Architect’ voor Power BI

Visio en Zivver maken veilig mailen toegankelijk voor blinden en slechtzienden

Avaya benoemt Michiel Noordermeer tot Regional Sales Leader Benelux

Onderzoek: Marktleider Albert Heijn verliest rap aan reputatie door te zelfverzekerde houding

Forse stijging fraudemeldingen online shoppen
Geplaatst:
Verstreken tijd: 149 dagen
PR contact  

Logo Clarity Benelux
Workday contact  

Logo Workday

  +31 (0) 20 808 1836
  media@workday.com
  www.workday.com/nl-nl
Workday sociaal  


Workday tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken. Herken zakelijke websitebezoekers
 Spotlight  
Logo Luminis Nederland B.V.
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo Priemo
Logo Alcadis
Logo Bergler ICT
Logo Intus Workforce Solutions BV
Logo NEXXT
Logo Stichting Brabant Onderneemt
Logo i4 Managed IT Services
Logo Cryptokopen.nl
Logo CBMK
Logo TPEX International
Logo Reflex Online BV
Logo Blue Dragon
Logo Dynatos
Logo Tankpas-Aanvragen.nl
Logo Medius
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo MCS B.V.
Logo Medius
Logo PQR
Logo Humanwave B.V.
Logo Techone B.V.
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo Medius
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo PlanMen
Logo Northwave
Logo Valid
Logo SurveyMonkey
Logo Schneider Electric
Logo NorthC Datacenters
Logo XpertHR
Logo Zyxel
Logo Shypple
Logo Schneider Electric
Logo Protime BV
Logo Pegasystems
Logo Thales
Logo Greenhouse Datacenters
Logo Unit4
Logo Extreme Networks
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com, hét platform voor IT persberichten

In de database
- 90845 persberichten
- 5952 bedrijfsprofielen
- 60 PR-bureauprofielen
- 10094 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
Herken zakelijke websitebezoekerswww.LVTPR.comwww.marcommit.nlwww.lubbersdejong.nl