www.lubbersdejong.nlwww.marcommit.nlHerken zakelijke websitebezoekerswww.LVTPR.com
2505 volgen @ICTberichten
Deel dit nu
Datum: (254 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: Lubbers De Jong

DarwinAI en Red Hat werken samen om ziekenhuizen te voorzien van op AI-gebaseerde COVID-Net radiografiescreening

Screening tool gebaseerd op deep learning-technologie van Boston Children’s hospital helpt bij het detecteren van COVID-19

Amsterdam, 16 november 2020 – DarwinAI, het bedrijf dat gespecialiseerd is in explainable artificial intelligence (XAI), en Red Hat, leverancier van open sourceoplossingen, kondigen een samenwerking aan om de implementatie van COVID-Net bij ziekenhuizen en andere zorginstellingen te versnellen. Deze suite van deep neural networks kan ziekenhuizen en andere zorginstellingen helpen om via radiografie van de borstkas COVID-19 te detecteren en risico’s te lokaliseren. DarwinAI en Red Hat maken daarnaast ook gebruik van de expertise van een computation research group, het Fetal Neonatal Neuroimaging and Developmental Science Center (FNNDSC) in het Boston Children’s Hospital, om de software beter geschikt te maken voor klinische en onderzoeksdoeleinden. Sinds DarwinAI en het Vision and Imaging Processing (VIP) lab van de Universiteit van Waterloo COVID-Net lanceerden, is het project verder ontwikkeld dankzij de hulp, deelname en samenwerking van onderzoekers en clinici over de hele wereld. Het initiatief heeft uiteindelijk geleid tot een samenwerking tussen DarwinAI en Red Hat, waarbij gebruik wordt gemaakt van de onderliggende technologie van Boston Children's Hospital, het nummer één kinderziekenhuis in de Verenigde Staten.

Het doel van deze samenwerking is om het voor clinici makkelijker te maken om COVID-Net in ziekenhuizen te gebruiken door middel van een webgebaseerde grafische gebruikersinterface (GUI). Deze wordt met behulp van Red Hat OpenShift - een enterprise Kubernetes-platform dat implementaties binnen complexe hybride en multicloudinfrastructuren ondersteunt - bovenop het Boston Children's ChRIS-framework aangeboden.

“Het verbeteren van de klinische zorg en resultaten door middel van geavanceerd onderzoek is de kern van de missie van Boston Children's FNNDSC. Ons open source ChRIS-platform maakt een snelle ontwikkeling en implementatie van nieuwe AI-oplossingen in vrijwel elke omgeving mogelijk," aldus Rudolph Pienaar, Ph.D., hoofdtechnisch architect van ChRIS en assistent-professor radiologie aan de Harvard Medical School. "We zijn verheugd om te helpen COVID-Net samen met DarwinAI op het ChRIS-platfrom in te zetten en hierbij gebruik te maken van Red Hat OpenShift. Wij geloven dat dit ervoor kan zorgen dat dat er op zeer grote schaal screenings op COVID-19 gedaan kunnen worden, en daarnaast kan de gezondheidszorg zich beter en sneller richten op waar de zorg het meest nodig is."

"Onze missie is om mensen te helpen om AI-systemen te ontwikkelen die ze kunnen vertrouwen, en de ontwikkeling van COVID-Net is een recente en passende weerspiegeling van dat doel," zegt Sheldon Fernandez, DarwinAI's CEO. "Het COVID-Net systeem is een veelbelovende tool, maar moet worden gekoppeld aan een overtuigende GUI om effectief te zijn. Het Boston Children's ChRIS framework en Red Hat OpenShift platform bieden een effectieve manier om COVID-Net in handen te krijgen van gezondheidszorgprofessionals in de frontlinie."

"Bij Red Hat vinden we het bijzonder dat onze open technologieën in de hybride cloud worden gebruikt voor zo’n goed initiatief," zegt Chris Wright, senior vice president en chief technology officer bij Red Hat. "COVID-19 heeft invloed op ons allemaal en we zijn er daarom trots op dat Red Hat OpenShift een onderliggende technologie is van COVID-Net, een platform dat gezondheidswerkers in de frontlinie helpt om dit complexe virus beter te begrijpen.”

###

Over COVID-Net
Toen de eerste golf van de COVID-19-pandemie zich voltrok, meldde medici dat de schaarste en omlooptijd van de standaard RT-PCR-virustest één van de grootste knelpunten was bij de opsporing en diagnose. Als reactie daarop werkte DarwinAI samen met onderzoekers van het Vision and Imaging Processing (VIP) lab van de Universiteit van Waterloo om COVID-Net te ontwikkelen als een aanvullend instrument om clinici te helpen bij de snelle screening op COVID-19, het beoordelen van de voortgang en de ernst van de ziekte.

DarwinAI’s Generative Synthesis platform stelde het team in staat om COVID-Net in minder dan een week tijd te ontwikkelen en op 22 maart werd het open source en publiekelijk beschikbaar gesteld aan de onderzoekswereld en internationale klinische gemeenschap. Het COVID-Net initiatief heeft wereldwijde steun en bijdrage ontvangen van ongeveer 20 klinische instituten en zorgverleners over de hele wereld waaronder Canada, de VS, Spanje, India en Maleisië.

Over DarwinAI
DarwinAI, het bedrijf dat gespecialiseerd is in explainable artificial intelligence (XAI), stelt bedrijven in staat om AI op te bouwen waarop ze kunnen vertrouwen. Opgericht door gerenommeerde academici aan de Universiteit van Waterloo, maakt de Generative Synthesis technologie van DarwinAI’s uitlegbaarheid een realiteit. Hierdoor kunnen ontwikkelaars de onderliggende werking van een diep neuraal netwerk beter begrijpen, interpreteren en kwantificeren. De gepatenteerde explainability technologie van het bedrijf, die gebaseerd is op een jarenlange gerenommeerde studie, versnelt het geavanceerde deep learning design en ontsluit nieuwe mogelijkheden voor het commerciële gebruik van deep learning. Kijk voor meer informatie op www.darwinai.com.

Over Boston Children’s Hospital
Het Boston Children's Hospital is door U.S. News & World Report uitgeroepen als de nummer één kinderziekenhuis in de Verenigde Staten en is de primaire, pediatrische onderwijslocatie van de Harvard Medical School. Het is de thuisbasis van 's werelds grootste onderzoeksonderneming en de ontdekkingen zijn sinds 1869 zowel voor kinderen als voor volwassenen van groot belang geweest. Vandaag de dag zijn 3.000 onderzoekers en wetenschappelijke medewerkers, waaronder 9 leden van de National Academy of Sciences, 21 leden van de National Academy of Medicine en 12 Howard Hughes Medical Investigators, vertegenwoordigd in de onderzoeksgemeenschap van Boston Children’s Hospital. Dit kinderziekenhuis is opgericht met 20 bedden voor kinderen en is nu een uitgebreid centrum voor kinder- en jeugdgezondheidszorg met 415 bedden. Ga voor meer informatie naar de Discoveries blog en of volg Boston Children’s Hospital op social media.

Over Red Hat, Inc.
Red Hat is 's werelds toonaangevende leverancier vanopensourcesoftwareoplossingenvoor bedrijven. Het gebruikt eencommunity-gedrevenbenadering om betrouwbare en hoogwaardige Linux-, hybridecloud-, container- enKubernetes-technologieën te leveren. Red Hat helpt klanten nieuwe en bestaande IT-toepassingen te integreren,cloud-native applicaties te ontwikkelen, te standaardiseren op hun toonaangevende besturingssysteem en complexe omgevingen te automatiseren, beveiligen en beheren. Debekroondesupport-, training- enconsultingdienstenmaken van Red Hat eenvertrouwde adviseur van deFortune500. Als een strategische partner voorcloudleveranciers, systeemintegrators, applicatie-leveranciers, klanten enopensourcecommunity's, helpt Red Hat organisaties zich voor te bereiden op de digitale toekomst.

Red Hat’s Forward-Looking Statements
Certain statements contained in this press release may constitute "forward-looking statements" within the meaning of the Private Securities Litigation Reform Act of 1995. Forward-looking statements provide current expectations of future events based on certain assumptions and include any statement that does not directly relate to any historical or current fact. Actual results may differ materially from those indicated by such forward-looking statements. The forward-looking statements included in this press release represent the Red Hat’s views as of the date of this press release and these views could change. However, while Red Hat or its parent International Business Machines Corporation (NYSE:IBM) may elect to update these forward-looking statements at some point in the future, Red Hat specifically disclaims any obligation to do so. These forward-looking statements should not be relied upon as representing Red Hat's views as of any date subsequent to the date of this press release.

###

Red Hat, Red Hat Enterprise Linux and OpenShift are trademarks or registered trademarks of Red Hat, Inc. or its subsidiaries in the U.S. and other countries. Linux® is the registered trademark of Linus Torvalds in the U.S. and other countries.

image


image

image
Laatste van Red Hat  
Ivanti breidt het Ivanti Neurons Platform uit met automatiseringsmogelijkheden voor HR en Facility Managers

De uitdagingen van een gegevensgerichte wereld

Avanade viert Pride Week met nieuw beleid voor transitie en verandering van geslachtsexpressie

Worldstream lanceert software-defined portfolio met 12 IT-oplossingen ‘as-a-service’

Voergroep Zuid vindt juiste bestuurders met GrassGreener

Licentieadapter verbindt CodeMeter met oudere licentiëringssystemen

Rapid Circle versterkt positie door erkenning drie categorieën Microsoft Partner of the Year Awards

Arrestaties 24-jarige software engineer en 15-jarige jongen onderstrepen mondiale karakter van phishing

Kwart werknemers: “Ik zou gelukkiger zijn als ik minder tijd hoefde te besteden aan administratie”

Cybercriminelen gebruiken exotische programmeertalen

Intel versnelt proces- en verpakkingsinnovaties

Beyond Identity waarschuwt: kans op gelekte wachtwoorden neemt snel toe

Joker haalt opnieuw grappen uit in Google Play Store

PinkRoccade Care kiest samenwerking Enovation en Open HealthHub als DVZA

Vijf jaar No More Ransom: initiatief voorkwam dat meer dan 700 miljoen euro in de zakken van cybercriminelen verdween

HMD Global introduceert levensbestendige Nokia smartphone met 4-3-3-1 duurzaamheidsbelofte

LANCOM breidt firewall-portfolio voor mkb-bedrijven uit met nieuw rackmount-model UF-360

Thuiswerken vermindert grip op personeelsbeleid en bedrijfscultuur
Luminis bereikt nieuwe mijlpaal in AWS Partnership

Rockwell Automation finalist voor de Microsoft Internet of Things Partner of the Year Award 2021
Geplaatst:
Verstreken tijd: 254 dagen
PR contact  

Logo Lubbers De Jong
Red Hat contact  

Logo Red Hat

  +31 20 5651200
  www.redhat.com
Red Hat sociaal  


Red Hat tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken. Herken zakelijke websitebezoekers
 Spotlight  
Logo Techtenna
Logo Priemo
Logo NPRM NV
Logo OPEN.satisfaction
Logo NEG-ITSolutions
Logo Login Consultants
Logo Giarte
Logo Tulinx
Logo Renewd
Logo Fullstaq B.V.
Logo Sortlist
Logo Data Matters BV
Logo XIXO
Logo L
Logo NetApp
Logo WorldStream
Logo GrassGreener Europe
Logo WIBU-SYSTEMS
Logo Intel
Logo devolo
Logo Banking Circle
Logo Unisys
Logo People First Group
Logo Arrow Electronics
Logo Schneider Electric
Logo Momentive (voorheen SurveyMonkey)
Logo Zoom
Logo Ivanti
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com, hét platform voor IT persberichten

In de database
- 91740 persberichten
- 6030 bedrijfsprofielen
- 60 PR-bureauprofielen
- 10579 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
www.lubbersdejong.nlwww.marcommit.nlHerken zakelijke websitebezoekerswww.LVTPR.com