Herken zakelijke websitebezoekerswww.marcommit.nlwww.lubbersdejong.nlwww.EVENTIVE.nl
2519 volgen @ICTberichten
Deel dit nu
Datum: (146 dagen geleden)
Bedrijf:

Integratie QuandaGo en Anyroute vergroot productiviteit en efficiency van front- en backofficemedewerkers met Microsoft Teams

Cloudgebaseerd omnichannel contactcenter, procesautomatisering en oplossing voor PBX-vervanging vergroten de productiviteit en bevorderen de efficiency over gehele front- en backoffice

Rotterdam, 16 november 2020 – QuandaGo en Anyroute kondigen vandaag een nieuwe oplossing aan waarmee interacties met klanten beschikbaar komen voor Microsoft Teams-gebruikers waaronder backofficemedewerkers, wat bijdraagt aan de productiviteit.

Met de nieuwe integratie kunnen bedrijven hun bestaande telefooncentrale vervangen door een cloudgebaseerde oplossing die gebruik maakt van het Microsoft telefoniesysteem in combinatie met iedere telefonieprovider voor spraakdiensten, en die naadloos aansluit op een modern omnichannel contactcenterplatform voorzien van oplossingen voor procesautomatisering.

De geïntegreerde oplossing van QuandaGo en Anyroute is ideaal voor bedrijven die gebruikmaken van Microsoft Teams en die op zoek zijn naar een snelle, kostenefficiënte manier om hun traditionele oplossing voor telefonie naar de cloud te brengen, waarbij ze de efficiency van de customerservice-processen tussen contactcenter en backoffice willen verbeteren.

De integratie ondersteunt rechtstreeks contact tussen klanten en backofficemedewerkers via Microsoft Teams, waarbij medewerkers toegang hebben tot dezelfde data als de frontofficemedewerkers. Bedrijven kunnen daarnaast in de geïntegreerde oplossing handmatige taken automatiseren waarmee ze complexe customer journeys, die de medewerking van meerdere afdelingen vereisen, kunnen versnellen. Toepassingen hiervan zijn het onboarden van nieuwe klanten, goedkeuringsprocedures bij registraties en betalingen, klachtafhandeling, casemanagement, compliance-monitoring en meer.

“Samen met Anyroute brengen we de productiviteit van gebruikers van Microsoft Teams naar een hoger niveau door rechtstreeks contact met klanten te faciliteren, inclusief eenvoudiger toegang tot klantdata en automatiseringsoplossingen voor de processen die ze afwikkelen,” aldus Radboud Heinink, Business Development manager bij QuandaGo. “Deze nieuwe koppeling tussen klanten, contactcenteragents en backofficemedewerkers via Microsoft Teams biedt een enorm potentieel aan mogelijkheden voor bedrijven die hun customer experience efficiency over de volle breedte willen verbeteren.”

“Onze samenwerking met QuandaGo ligt volledig in lijn met onze grondbeginselen: waarde creëren voor klanten en partners door samen slimme integraties te ontwikkelen,” aldus Marty van de Veerdonk, Business Consultant bij Anyroute. “Deze integratie levert grote synergie op voor alle functionaliteiten en mogelijkheden van beide oplossingen.”

Over Anyroute
Anyroute is een aanbieder van cloud-native communicatieoplossingen, gericht op het leveren van slimme communicatie-integraties. Anyroute biedt serviceproviders, Microsoft-dienstverleners en hun partners de mogelijkheid om koppelingen te maken tussen Office365 platformen en publieke telefonienetwerken. Onze gehoste oplossingen maken het mogelijk om onderscheidend te zijn zonder dat complexe onsite software-implementaties nodig zijn. Voor meer informatie: kijk op www.anyroute.cloud of stuur een e-mail naar info@anyroute.cloud.

Over Quandago
QuandaGo levert met het Connected Experience Platform een cloudgebaseerd en geïntegreerd platform. Dit stelt bedrijven in staat om in zeer korte tijd van start te gaan met een contactcenter vanuit de cloud, bedrijfsbrede data te gebruiken en werkprocessen over volledige ketens te automatiseren. Het platform wordt gebruikt door toonaangevende ondernemingen in sectoren als retail, energie, (financiële) dienstverlening en telecom, zoals Blokker, Engie, Gazprom en DELA.

==== ==== ====

Noot voor de pers, niet voor publicatie bedoeld:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Arthur Nederlof, ceo QuandaGo, bereikbaar via +31 (0)6 20 414 199, of kijk op www.quandago.com.
Laatste van QuandaGo  
QuandaGo stelt Patrick van Eerden aan als Chief Financial Officer

Rene Matla, afkomstig van Air France-KLM, stapt over naar QuandaGo als Chief Product Officer

QuandaGo benoemt voormalige Genesys executives in topmanagement
Geplaatst:
Verstreken tijd: 146 dagen
QuandaGo contact  

Logo QuandaGo

  +31(0)73-62 34 097
  hello@quandago.com
  www.quandago.com
QuandaGo sociaal  


Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken. Herken zakelijke websitebezoekers
 Spotlight  
Logo Tankpas-Aanvragen.nl
Logo Medius
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo MCS B.V.
Logo Medius
Logo PQR
Logo Humanwave B.V.
Logo Techone B.V.
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo Medius
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo PlanMen
Logo Northwave
Logo PQR
Logo Schneider Electric
Logo Protime BV
Logo Pegasystems
Logo Thales
Logo Greenhouse Datacenters
Logo Unit4
Logo Extreme Networks
Logo ISBW
Logo Businesspark Nieuw-Vennep Zuid
Logo Citrix
Logo SurveyMonkey
Logo Ivanti
Logo Infoblox
Logo ROVC
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com, hét platform voor IT persberichten

In de database
- 90818 persberichten
- 5948 bedrijfsprofielen
- 60 PR-bureauprofielen
- 10070 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
Herken zakelijke websitebezoekerswww.marcommit.nlwww.lubbersdejong.nlContentbureau