www.lubbersdejong.nlwww.marcommit.nlHerken zakelijke websitebezoekerswww.LVTPR.com
2513 volgen @ICTberichten
Deel dit nu
Datum: (116 dagen geleden)
Bedrijf:

Picnic en Rabobank komen met eerste digitale betaalpas

Snel, gemakkelijk en veilig boodschappen doen bij websuper

Amsterdam, 5 november 2020 – Online supermarkt Picnic start vandaag een pilot waarbij klanten als eerste in Nederland hun vertrouwde Maestro-betaalpas kunnen gebruiken om snel, gemakkelijk en veilig online boodschappen te doen. De nieuwe betaalmethode is in samenwerking met Rabobank, Mastercard en Adyen ontwikkeld en wordt de komende weken getest onder enkele honderden klanten van de websuper. Daarna volgt de landelijke uitrol.

Door hun Maestro-betaalpas op te slaan in hun Picnic-account, kunnen klanten hun online boodschappen in slechts één klik afrekenen. Dit vereenvoudigt en versnelt het betaalproces in vergelijking met andere online betaalmethodes zoals iDEAL, waar meerdere stappen via een bank-app of paslezer nodig zijn om de betaling te voltooien. De bestelling wordt bij aflevering direct verrekend met eventueel statiegeld en vervolgens van de betaalrekening afgeschreven.

Directe betalingen
“Klanten vinden het erg fijn als ze meteen hun bonnetje kunnen vergelijken met hun afschrift en dat kan nu direct na aflevering van de boodschappen”, aldus medeoprichter van Picnic Michiel Muller. “Met deze nieuwe betaalmethode die door proefklanten al is omgedoopt tot Picnic Pay is het voor ons ook mogelijk om direct geld terug te storten. Dus mocht het een keer voorkomen dat de bananen te bruin zijn, dan heeft de klant binnen enkele seconden het aankoopbedrag terug op zijn rekening. Ook statiegeld wordt per direct verrekend. Dit is iets wat onze klanten erg waarderen”, aldus Muller.

“We zijn blij dat we onze klanten deze veilige en snelle manier van betalen kunnen aanbieden", aldus Bart Leurs, chief digital transformation officer bij Rabobank. "Dit is een mooi voorbeeld waarbij de betaling onderdeel uitmaakt van de klantreis, met voordelen voor zowel klanten van Picnic als die van Rabobank. We hopen dat klanten van andere banken ook snel gebruik kunnen maken van deze betaalmethode."

Gebruiksgemak
Jan-Willem van der Schoot, country manager van Mastercard Nederland: "Omdat er in Nederland veel Maestro-betaalpassen in omloop zijn is het potentiële bereik en het gebruiksgemak van de digitale betaalpas enorm. Naast een verbeterde online betaalervaring voor consumenten, biedt de digitale betaalpas meer omzetkansen voor winkeliers omdat er minder clicks en betaaldrempels zijn. Deze pilot met onze partners Picnic, Rabobank en Adyen is een nieuwe stap voorwaarts om het Nederlandse betaallandschap nog veiliger, sneller en gemakkelijker te maken.”

“Ons doel is om betalen zo makkelijk mogelijk te maken voor de shoppers van onze klanten. Dat is precies waar we hier samen met Picnic en Rabobank aan gewerkt hebben”, zegt Roelant Prins, CCO van Adyen. “We zijn blij om deze nieuwe manier van betalen via ons platform aan te kunnen bieden.”

Over Mastercard
Mastercard is een wereldwijd betaaltechnologiebedrijf. Het is onze missie om een inclusieve digitale economie te creëren waar iedereen, waar dan ook, profijt van heeft. Dit doet Mastercard door transacties veilig, eenvoudig, slim en toegankelijk te maken. Door middel van veilige data en netwerken, samenwerkingen en passie, helpen onze innovaties en oplossingen individuen, financiële instellingen, overheden en bedrijven bij het realiseren van hun doelen. Ons Decency Quotient vormt het vertrekpunt voor onze cultuur en alles wat we doen binnen en buiten ons bedrijf. Met activiteiten in meer dan 210 landen en gebieden bouwen we aan een duurzame wereld met onbetaalbare mogelijkheden voor iedereen.

Over Adyen
Adyen is het favoriete betaalplatform van de meest toonaangevende bedrijven ter wereld. Het systeem biedt een end-to-end infrastructuur dat rechtstreeks verbonden is met Visa, Mastercard, iDEAL en andere betaalmethoden waar consumenten wereldwijd voorkeur aan geven. Adyen zorgt voor probleemloze, snelle betalingen via alle kanalen: online, mobiel en in de winkel. Het bedrijf heeft wereldwijd kantoren en tot hun klantenkring behoren onder andere Uber, Spotify, eBay, Rituals, VanMoof en Rijksmuseum.

Over Rabobank Groep
Rabobank Groep levert in verschillende landen over de hele wereld diensten op het gebied van retailbanking, wholesalebanking, leasing en vastgoed. Rabobank Groep stelt het gezamenlijke belang van mensen en gemeenschappen voorop en in de dienstverlening staat het leveren van waarde voor de klant centraal. In Nederland ligt de nadruk op breed marktleiderschap, internationaal ligt de focus op het uitbreiden van de leidende positie als food- en agribank. Rabobank Groep is actief in 39 landen en had 43.822 fte op 30 juni 2019.

Over Picnic
Voor de lancering eind 2015 heeft Picnic drie jaar lang in stilte met een team van 30 specialisten gewerkt aan het thuisbezorgen van boodschappen zonder onnodige tussenschakels. De klant kiest welke rit het beste uitkomt en weet via de Picnic boodschappenradar tot op de minuut precies hoe laat de bezorging zal plaatsvinden. De kosten van deze nieuwe manier van distributie zijn zo laag, dat de bezorging gratis is en de boodschappen daarnaast de laagste prijs hebben.

Picnic is een initiatief van Nederlandse ondernemers: internetondernemers Joris Beckers en Frederik Nieuwenhuys waren de eigenaren van Fredhopper, de ontwikkelaar van personalisatiesoftware voor webwinkels. Serie-ondernemer Michiel Muller stond eerder aan de wieg van de onbemande tankstations Tango en ANWB-concurrent Route Mobiel, en ondernemer Bouke van der Wal is eigenaar van supermarktketen Boni. Later is ook retailondernemer Gerard Scheij aan boord gekomen.
Laatste van Picnic B.V.  
Picnic en Rabobank komen met eerste digitale betaalpas

Websuper Picnic levert eerste boodschappen in Heerlen

Online supermarkt Picnic komt deze week met nieuwe app
Geplaatst:
Verstreken tijd: 116 dagen
Picnic B.V. contact  

Logo Picnic B.V.

  06-45742642
  service@picnic.nl
  www.picnic.app
Picnic B.V. sociaal  


Picnic B.V. tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken. Herken zakelijke websitebezoekers
 Spotlight  
Logo umlaut
Logo Sam Media
Logo Alleeninkt.nl
Logo Tesorion
Logo Marco Bouman
Logo Viqtor Davis
Logo Bitcare
Logo TechSoup Nederland
Logo Ossewold.net
Logo NewChannel
Logo Luminis Nederland B.V.
Logo VR-SPACES
Logo Synobsys
Logo Bluace
Logo CrowdStrike
Logo Nextview
Logo Uniserver
Logo RobotWise
Logo Quinyx
Logo Zyxel
Logo Red Hat, Inc.
Logo Nextens
Logo Citrix
Logo Dutchitchannel.nl
Logo Red Hat, Inc.
Logo Pegasystems
Logo Vertiv
Logo Techleap.nl
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com, hét platform voor IT persberichten

In de database
- 90480 persberichten
- 5910 bedrijfsprofielen
- 61 PR-bureauprofielen
- 9770 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
www.lubbersdejong.nlwww.marcommit.nlHerken zakelijke websitebezoekerswww.LVTPR.com