www.lubbersdejong.nlwww.marcommit.nlHerken zakelijke websitebezoekerswww.LVTPR.com
2507 volgen @ICTberichten
Deel dit nu
Datum: (280 dagen geleden)
Bedrijf:

AI-race op komst in de financiële dienstverlening

Kunstmatige intelligentie heeft zich razendsnel ontwikkeld. Niet zo lang geleden was het nog een experimentele technologie die slechts mondjesmaat werd ingezet binnen de financiële dienstverlening. In de afgelopen jaren is kunstmatige intelligentie echter uitgegroeid van een ‘technologie om in de gaten te houden’ tot een ‘technologie om te omarmen’.

In samenwerking met een aantal leidende financiële dienstverleners heeft Hyarchis onderzoek gedaan naar de stand van AI adoptie binnen de sector. Hieruit blijkt dat op dit moment reeds een derde van de  financiële dienstverleners op functioneel niveau gebruik maakt van AI toepassingen. Mocht dit veel lijken, schrik dan niet van wat er in de komende jaren staat te gebeuren. Over drie jaar verwacht namelijk 95% van de markt gebruik te maken van AI binnen hun dagelijkse operatie. Kortom, niets lijkt minder waar dan dat zich een AI-race zal ontketenen binnen de financiële dienstverlening.

Concurrentiedynamiek
Waar de urgentie van AI adoptie voorheen vooral werd gedreven door veranderende wet- en regelgeving, laat het onderzoek zien dat financiële dienstverleners in de komende tijd op zoek zullen gaan naar de concurrentievoordelen die AI kan bieden in een competitieve markt. Waar organisaties eerder nog in de wachtstand zaten tot  kunstmatige intelligentie vrij was van kinderziekten, is er inmiddels een geleidelijke paradigmaverschuiving waar te nemen. Binnen de financiële dienstverlening rijpt het idee dat kunstmatige intelligentie de concurrentiedynamiek op een fundamentele manier zal veranderen. Met dit in het achterhoofd wordt de adoptie van kunstmatige intelligentie niet langer gezien als een ongewis avontuur, maar een noodzakelijkheid om niet achterop te raken bij de concurrentie.

Prioritering op Board level
Dat AI-technologie een belangrijke rol speelt in de financiële dienstverlening blijkt vooral uit het organisatieniveau waarop dit onderwerp wordt belegd. Ruim meer dan de helft van alle geïnterviewde bedrijven heeft de coördinatie van de AI-strategie namelijk tot Board level geprioriteerd. Waar de AI-strategie voorheen een onderdeel vormde van het takenpakket van een CTO of COO, wordt de C-suite steeds vaker verrijkt met een toegewijd directlied zoals de Chief Information Officer of de Chief Digital Officer. Dit lid van de C-suite heeft als primaire focus de digitale transformatie waarin AI-technologie steeds vaker een centrale rol speelt.

Superieure technologie
Een logische vraag is waarom technologie op zo’n hoog niveau in de organisatie wordt belegd terwijl dit doorgaans een lijnverantwoordelijkheid is. Het antwoord hierop is volgens de geïnterviewde bedrijven vooral de impact van AI-technologie op de algehele waardeketen binnen de financiële dienstverlening. Er bestaat brede consensus over het feit dat AI-technologie de drijfveer kan vormen voor nieuwe producten, nieuwe diensten en zelfs geheel nieuwe bedrijfsmodellen. Dit laatste krijgt vooral gestalte in de nog altijd snel groeiende Fintech markt. Niet minder dan driekwart van de geïnterviewde bedrijven verwacht bijvoorbeeld dat de opkomst van kunstmatige intelligentie ervoor zal zorgen dat nieuwkomers de markt succesvol kunnen betreden op basis van superieure technologie die niet wordt afgeremd door zogenaamde legacy software.

Het gehele onderzoek “Adoptie van AI” kan je downloaden via https://hyarchisconnect.nl/adoptie-van-ai-rapport/. De uitkomsten van het rapport worden door Hyarchis samen met Deloitte en Quion besproken op 5 november tijdens het online lunch event Hyarchis Connect (https://hyarchisconnect.nl/).

--

Meer informatie
Hyarchis
Marlijn Nelissen
m.nelissen@hyarchis.com
+31 (0)88 007 8500
Laatste van Hyarchis  
De noodzaak van een multi-cloudstrategie

Gouden tijden voor buy-to-let belegger, verdere groei in het vooruitzicht

De AI-race binnen de financiële dienstverlening
Geplaatst:
Verstreken tijd: 280 dagen
Hyarchis contact  

Logo Hyarchis

  +31 (0) 88 007 85 00
  info@hyarchis.com
  www.hyarchis.nl
Hyarchis sociaal  


Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken. Herken zakelijke websitebezoekers
 Spotlight  
Logo VPNdiensten.nl
Logo Luminis Nederland B.V.
Logo Techtenna
Logo Priemo
Logo NPRM NV
Logo OPEN.satisfaction
Logo NEG-ITSolutions
Logo Login Consultants
Logo Giarte
Logo Tulinx
Logo Renewd
Logo Fullstaq B.V.
Logo Sortlist
Logo Data Matters BV
Logo Conscia Nederland B.V.
Logo Visma | Raet
Logo Ctac N.V.
Logo NTT DATA
Logo Barracuda Networks
Logo NetApp
Logo Lightspeed
Logo RobotWise
Logo Ivanti
Logo NetApp
Logo WorldStream
Logo GrassGreener Europe
Logo WIBU-SYSTEMS
Logo Intel
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com, hét platform voor IT persberichten

In de database
- 91766 persberichten
- 6032 bedrijfsprofielen
- 60 PR-bureauprofielen
- 10599 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
www.lubbersdejong.nlwww.marcommit.nlHerken zakelijke websitebezoekersContentbureau