www.LVTPR.comwww.marcommit.nlHerken zakelijke websitebezoekerswww.lubbersdejong.nl
2521 volgen @ICTberichten
Deel dit nu
Datum: (173 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: Clarity Benelux

VSL opent eerste kalibratie- en testfaciliteit voor vloeibaar aardgas in de wereld

Liquefied Natural Gas (LNG) onmisbare schakel in energietransitie

Delft, 22 oktober - VSL, ook bekend als het Nationaal Metrologisch Instituut van Nederland, heeft de allereerste kalibratie- en testinstallatie voor vloeibaar aardgas in de wereld geopend. Met deze installatie en de bijbehorende meetstandaard helpt VSL vloeibaar aardgas op een verantwoorde manier in te zetten voor een duurzame maatschappij. Bijvoorbeeld in de transportsector, waar LNG steeds vaker wordt gebruikt ter vervanging van vervuilende brandstoffen zoals diesel of bunkerolie.

Vloeibaar aardgas, ofwel Liquefied Natural Gas (LNG), speelt een cruciale rol bij de energietransitie. Het terugdringen van het gebruik van vervuilende brandstoffen is een vereiste om de klimaatdoelstellingen te behalen. LNG biedt een schoner alternatief, met name voor notoire vervuilers in de transportsector zoals vrachtwagens, binnenvaart- en zeevaartschepen. In potentie zorgt de overstap op LNG, afhankelijk van de toepassing, voor significant lagere emissies van CO2, stikstofoxide en fijnstof.

Voordat LNG wijdverspreid kan worden ingezet, moeten praktische problemen worden opgelost. Eén van die problemen is de uitdaging om LNG exact en consistent te meten. Aardgas wordt pas vloeibaar bij een temperatuur van -162°C. Het is een grote technische uitdaging om meetapparatuur bij die extreme temperatuur correct te laten werken. Toch is de nauwkeurige werking van die meetapparatuur cruciaal. Gezien de volumes en massa waarin LNG wordt getransporteerd kan zelfs een kleine meetfout honderdduizenden euro’s kosten.

Als oplossing voor dit meetprobleem heeft VSL een installatie ontwikkeld waarmee LNG-flowmeters met LNG kunnen worden gekalibreerd, samen met het ministerie van Economische Zaken en Klimaat, Yokogawa, Endress+Hauser, Krohne, Emerson, Enagas, EffecTech, het Nationaal LNG Platform, Oil & Gas Systems, TTAC en andere partners. Hierdoor kunnen deze meters tot op de druppel nauwkeurig meten hoeveel LNG werkelijk wordt afgenomen. Dit schept meer vertrouwen in het gekochte product en stimuleert de wereldwijde handel in LNG.

Behalve de hoeveelheden kan met deze faciliteit ook veel kennis worden opgedaan over de samenstelling van LNG. Deze kennis is belangrijk, zodat de verhandelde hoeveelheid energie kan worden berekend. Alleen het meten van het volume en de massa is hiervoor niet voldoende. Daarom biedt VSL met deze faciliteit ook meet- en testmogelijkheden voor de betreffende bemonstering en analyseapparatuur.

Naast flowmeter-kalibraties wordt de installatie van VSL ook ingezet voor wetenschappelijk onderzoek, bijvoorbeeld naar de eigenschappen van LNG, het effect van LNG en het effect van de zeer koude omstandigheden op verschillende meetinstrumenten.

Fabienne van Booma, Managing Director VSL: “Voor de ontwikkeling van nieuwe technologie met grote potentie, zoals het gebruik van LNG als brandstof, is vertrouwen in het product en in de af te rekenen hoeveelheid cruciaal. Zowel consumenten als de industrie hebben standaarden nodig, waardoor ze erop kunnen vertrouwen dat ‘een kg of m3 LNG’ overal ter wereld exact hetzelfde betekent. Ik ben er trots op dat VSL als eerste metrologisch instituut ter wereld deze standaard heeft ontwikkeld.”Zie ook de video van de lancering van de installatie: https://youtu.be/tp-xL0RQOsoVSL is het Nationaal Metrologisch Instituut van Nederland en is wereldwijd erkend om haar deskundigheid op het gebied van metrologie. Naast het beheren en ontwikkelen van de nationale primaire meetstandaarden, leveren de experts van VSL kennis en diensten op maat en kalibreren zij meetmiddelen in opdracht van klanten. Meer informatie is te vinden op https://www.vsl.nl/.

Voor meer persinformatie:
Yellow Communications
Marloes Derks
+31 (0)23 555 34 24
VSL@yellow-communications.com
Laatste van VSL  
Senior scientist VSL aangesteld als deeltijdhoogleraar Universiteit Twente

VSL opent eerste kalibratie- en testfaciliteit voor vloeibaar aardgas in de wereld

Wereld Metrologie Dag: geen anderhalvemetersamenleving zonder Metrologie
Geplaatst:
Verstreken tijd: 173 dagen
PR contact  

Logo Clarity Benelux
VSL contact  

Logo VSL

  015 - 269 15 00
  info@vsl.nl
  www.vsl.nl
VSL sociaal  


Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken. Herken zakelijke websitebezoekers
 Spotlight  
Logo Luminis Nederland B.V.
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo Priemo
Logo Alcadis
Logo Bergler ICT
Logo Intus Workforce Solutions BV
Logo NEXXT
Logo Stichting Brabant Onderneemt
Logo i4 Managed IT Services
Logo Cryptokopen.nl
Logo CBMK
Logo TPEX International
Logo Reflex Online BV
Logo Blue Dragon
Logo Tankpas-Aanvragen.nl
Logo Medius
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo MCS B.V.
Logo Medius
Logo PQR
Logo Humanwave B.V.
Logo Techone B.V.
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo Medius
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo PlanMen
Logo Northwave
Logo PQR
Logo NorthC Datacenters
Logo XpertHR
Logo Zyxel
Logo Shypple
Logo Schneider Electric
Logo Protime BV
Logo Pegasystems
Logo Thales
Logo Greenhouse Datacenters
Logo Unit4
Logo Extreme Networks
Logo ISBW
Logo Businesspark Nieuw-Vennep Zuid
Logo Citrix
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com, hét platform voor IT persberichten

In de database
- 90835 persberichten
- 5950 bedrijfsprofielen
- 60 PR-bureauprofielen
- 10089 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
www.LVTPR.comwww.marcommit.nlHerken zakelijke websitebezoekerswww.lubbersdejong.nl