Herken zakelijke websitebezoekerswww.EVENTIVE.nlwww.lubbersdejong.nlwww.marcommit.nl
2507 volgen @ICTberichten
Deel dit nu
Datum: (241 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: Clarity Benelux

Baanbrekende ontsmettingstechnologie in pilotfase om coronabesmettingen te verminderen

  • Airora Professional gebruikt hydroxylradicalen om ziekteverwekkers in de lucht zoals COVID-19 te doden
  • In het VK vinden momenteel pilots plaats in vier NHS-ziekenhuizen, maar de technologie kan wereldwijd ingezet worden
  • Airora Professional is vanaf heden ook op aanvraag beschikbaar in Nederland
Utrecht, 21 oktober 2020 -In het Verenigd Koninkrijk vinden nu de eerste pilots plaats van de revolutionaire ontsmettingstechnologie Airora, ontwikkeld door PA Consulting (PA) en Hydroxyl Technologies Ltd (HTL). Airora bestrijdt alle lucht- en oppervlaktegebonden virale en bacteriële infecties, inclusief het coronavirus, influenza, norovirus, e-coli en MRSA. PA heeft de Britse start-up HTL ondersteund door de technologie binnen zeven maanden te ontwikkelen tot een gebruiksklaar prototype.

Airora gebruikt een uniek, gepatenteerd ontsmettingsproces. In tegenstelling tot filtersystemen, die alleen de lucht reinigen die door de filters stroomt, verspreidt Airora een constante stroom van hydroxylradicalen die de hele ruimte vult. Hierdoor wordt een ruimte continu ontsmet en wordt het risico op de verspreiding van virussen en bacteriën verminderd. De hydroxylradicalen neutraliseren tot 99.9999% van de ziekteverwekkende virussen en bacteriën in de lucht en verminderen tegelijkertijd de bioburden op oppervlakten, zodat de ruimte veilig kan worden betreden.

Het apparaat kan in iedere ruimte op de muur worden bevestigd en levert daarmee betere bescherming tegen virussen. Deze technologie kan in potentie een belangrijke rol spelen in het verminderen van de besmettingsgraad van COVID-19, en kan organisaties in getroffen sectoren helpen hun normale bedrijfsvoering weer op te pakken.

De NHS-pilots, die worden ondersteund door Airoras channelpartner Althea UK & Ireland, beginnen deze week in twee toonaangevende Britse ziekenhuizen. In november volgen twee andere ziekenhuizen. De apparaten worden in deze ziekenhuizen ingezet op drie tot vier afdelingen, waaronder klinische en poliklinische chirurgie, afdeling ruggengraatletsel en wachtruimtes. De resultaten van de ziekenhuispilots worden half november verwacht.

Het eerste apparaat dat niet voor de NHS bestemd is, wordt deze week voor een regionale pilot verscheept naar de Verenigde Arabische Emiraten. Airora is met channelpartners in gesprek die zijn producten kunnen uitrollen naar onder andere verzorgingstehuizen, andere zorginstellingen, dierenklinieken, kantoren, scholen en universiteiten, restaurants en bars, openbaar vervoer en woningen. Met grote distributeurs in Duitsland, Nederland, België, Thailand, Bangladesh en India zijn gesprekken gaande over de verdere uitrol van de technologie. Vier grote Britse winkelketens hebben ook plannen om de weken en maanden na de NHS-pilots hun eigen testinstallaties te implementeren.

Airora is vanaf vandaag op aanvraag beschikbaar in Nederland.

Gideon Davenport, CEO van Hydroxyl Technologies:“Deze NHS-pilots zijn het resultaat van vijftien jaar aan technologie-ontwikkeling en zijn de eerste stappen om een Britse uitvinding op de markt te brengen die de wereld tegen ziekteverwekkers zoals COVID-19 beschermt. De expertise van PA heeft Airora Professional in slechts zeven maanden gereedgemaakt. We zijn verheugd om samen met onze channelpartner Althea UK de bescherming van de Airora producten aan zorgverleners te kunnen aanbieden.”

Wil Schoenmakers, Global Head of Consumer and Manufacturing bij PA Consulting: “Het is geweldig te zien dat Airora Professional nu wordt getest in NHS-ziekenhuizen. We verwachten dat de pilots een succes zullen zijn en de brede toepassing van deze technologie in alle sectoren zullen stimuleren. De revolutionaire technologie van HTL heeft de potentie om het gevaar van virussen en bacteriën in de lucht en op oppervlakten aanzienlijk te verminderen in tal van openbare ruimtes, waardoor het besmettingsrisico tijdens de huidige coronapandemie beperkt kan worden.”

David Rolfe, CEO van Althea UK & Ireland: “De technologie van Airora past perfect binnen het toonaangevende zorgtechnologieportfolio van Althea. Door de snelle en flexibele samenwerking met HTL en PA leveren we Airora nu aan de NHS om het besmettingsrisico voor zorgpersoneel en patiënten te verminderen, en om onze ziekenhuizen open en veilig te houden. Wij geloven dat deze unieke technologie een cruciaal onderdeel zal zijn in het vermogen van de NHS om COVID-19 en andere pathogenen in de toekomst te bestrijden.”

De Airora-technologie van HTL is uitgebreid getest door tal van geaccrediteerde laboratoria over de hele wereld, waaronder het UK Health Protection Agency (HPA) in Porton Down. Het HPA heeft de technologie getest op een moeilijk te doden laboratoriumvirus dat door microbiologen wordt gebruikt als testmodel. De technologie bleek effectief te zijn in het doden van tot wel 99.9999% van de hoog geconcentreerde virussen en bacteriën in de lucht. Wetenschappelijk onderzoek is hier in te zien.

Uitvinder Alan Mole, Chief Scientific Officer bij HTL, heeft de wetenschap achter deze technologie in ruim twintig jaar ontwikkeld. In april 2020 schakelde HTL PA in om de technologie snel klaar te maken voor de markt, waarna de eerste CE-gecertificeerde prototypes binnen zeven maanden klaar waren voor implementatie.

PA en HTL werken nu samen met Britse producenten om de productie op te schalen zodat kan worden voldoen aan de wereldwijde vraag. Het is een schoolvoorbeeld van hoe toonaangevende bedrijven met technologie en vindingrijkheid een positieve bijdrage aan de maatschappij leveren.

PA is een specialist in innovatie en snelle productontwikkeling. De organisatie heeft innovaties ontwikkeld zoals een nieuwe manier om longmedicijnen toe te dienen, een zelfmonitoringssysteem voor bloedsuikermetingen en een prijswinnende, op afstand bestuurbare bomdetector.


Over PA Consulting

De experts van PA Consulting bouwen samen aan een positieve toekomst. In een wereld die wordt gedreven door technologie, geloven wij dat de kracht van onze vindingrijkheid bijdraagt aan een positieve toekomst voor de mens. Waar strategie, technologie en innovatie samenkomen, zien wij kansen in complexiteit. Onze teams van experts op uiteenlopende gebieden combineren innovatief denken met baanbrekende technologie om sneller en verder vooruit te komen. Terwijl onze klanten transformeren, bereiken we samen duurzame resultaten.

PA heeft 3.200 specialisten in dienst op het gebied van financiële diensten, overheid, productie, energie- en nutsbedrijven, consumenten, defensie en beveiliging, gezondheidszorg, biowetenschappen, transport, reizen en logistiek. We werken wereldwijd vanuit kantoren in Europa, Noord-Amerika en de Golfstaten.

Bringing ingenuity to life.

Meer informatie: https://www.paconsulting.com/

Over HTL

Hydroxyl Technologies, Ltd. is het resultaat van eerdere technologische ontwikkelingen bij Tri-Air Developments Ltd. De kern van wat HTL doet is de veilige en efficiënte productie van hydroxylradicalen. De baanbrekende technologieën van HTL richten zich op enkele van de grootste uitdagingen waar we in het milieu mee te maken hebben, zoals het verwijderen van vervuiling uit de lucht en van blootgestelde oppervlakten in gebouwen, het garanderen van steriele medische faciliteiten en het verminderen van de vervuiling door alle koolwaterstofapparaten, inclusief voertuigen.

Airora – creating a cleaner future.

Meer informatie: https://www.airora.com/

Over Althea UK & Ireland

Althea is een toonaangevende, onafhankelijke leverancier van geïntegreerd healthcare technology management.

Althea werkt als technologiepartner voor ziekenhuizen en NHS Trusts, inclusief het beheer en onderhoud van alle medische apparatuur, van biomedische apparatuur tot apparatuur voor endoscopie en diagnostische beeldvorming zoals MRI, CT en nucleaire geneeskunde.

De Althea Group, ondersteund door Permira Funds, beheert ruim 1,4 miljoen medische apparaten in meer dan 2.700 zorginstellingen in 17 landen. Onze ontwikkelingscentra, workshops en gespecialiseerde laboratoria bevinden zich over de hele wereld, waar meer dan 3.000 engineers, technici, beheerders en klantenservicespecialisten werken.

Althea – Integrated Healthcare Technology Management

Meer informatie: https://www.althea-group.com

Voor meer informatie

Yellow Communications
Karin van Geelen
Tel: +31 (0)23 555 34 24
E-mail: paconsulting@yellow-communications.com
Laatste van PA Consulting  
Optimisme centraal tijdens digitale finale 3e editie Raspberry Pi competitie 2021

PA Consulting boekt recordjaar dankzij vindingrijkheid

PA Consulting, PulPac en Seismic Solutions bundelen krachten om wegwerpplastic te vervangen
Geplaatst:
Verstreken tijd: 241 dagen
PR contact  

Logo Clarity Benelux
PA Consulting contact  

Logo PA Consulting

  +31 30 28 29 791
  www.paconsulting.com
PA Consulting sociaal  


PA Consulting tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken. Herken zakelijke websitebezoekers
 Spotlight  
Logo Tesorion
Logo iSOC24
Logo NEG-ITSolutions
Logo Maunt
Logo Bergler Flex Solutions
Logo Awareways
Logo EsportsCommunity
Logo FlowWright
Logo bridgX
Logo Leadgate Europe
Logo Avinty (GGZ)
Logo mnemonic cybersecurity
Logo Mavim BV
Logo Dutch IT Cybersecurity Council
Logo Humanwave B.V.
Logo Orange Cyberdefense
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo Spryng
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo Techone B.V.
Logo True
Logo Cellnex
Logo Frontline Solutions
Logo Young_Coders
Logo CapX Nederland
Logo E-mergo
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo Spryng
Logo Schneider Electric
Logo Schneider Electric
Logo GrassGreener Europe
Logo Momentive (voorheen SurveyMonkey)
Logo ChargePoint
Logo Honeypot
Logo Arrow Electronics
Logo Infor
Logo ilionx
Logo Xerox
Logo reichelt elektronik
Logo OutSystems
Logo Moneycomb
Logo Auth0
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com, hét platform voor IT persberichten

In de database
- 91427 persberichten
- 6006 bedrijfsprofielen
- 60 PR-bureauprofielen
- 10450 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
Herken zakelijke websitebezoekerswww.EVENTIVE.nlwww.lubbersdejong.nlwww.marcommit.nl