www.LVTPR.comHerken zakelijke websitebezoekerswww.lubbersdejong.nlwww.marcommit.nl
2507 volgen @ICTberichten
Deel dit nu
Datum: (286 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: Zeekhoe Communicatie

Onderzoek Fortinet: operators positief over 5G-mogelijkheden mits cybersecurity op orde is

Bijna 90% van alle respondenten vindt netwerkbeveiliging van een operator van cruciaal belang

Utrecht, 20 oktober 2020 - Fortinet, wereldwijd leider in uitgebreide, geïntegreerde en geautomatiseerde oplossingen voor cyberbeveiliging, maakt de resultaten bekend van een enquête onder operators,  internetproviders en IT-leveranciers naar de mogelijkheden en omzetkansen van 5G-diensten. Cybersecurity blijkt een topprioriteiten van de respondenten te zijn, net als samenwerkingen met branchegenoten en zakelijke klanten.

5G bezit het potentieel om de zakelijke en consumentenmarkt een impuls te geven met voordelen als hogere snelheden, minder latency en meer bandbreedte. Deze vijfde generatie van mobiele communicatiestandaarden vereffent daarnaast de weg naar verbeteringen van toepassingen op het gebied van de gezondheidszorg, smart cities, zelfrijdende voertuigen enzovoort. 5G maakt ook nieuwe toepassingen mogelijk die de kwaliteit van leven verbeteren.
De nieuwe mobiele technologie zorgt tegelijkertijd voor een forse toename van het aantal verbonden apparaten. Dit biedt cybercriminelen nieuwe kansen om geld te verdienen. Met deze gedachte in het achterhoofd moeten mobiele providers en bedrijven een krachtige strategie voor cybersecurity hanteren die bescherming biedt voor hun complete infrastructuur, van de core van het mobiele netwerk tot de netwerkrand.

Aan zakelijke kansen geen gebrek
Bijna 90% van alle respondenten denkt dat hun investeringen zullen resulteren in een groei van de gemiddelde omzet per gebruiker (ARPU). Die groei zal naar verwachting evenredig worden verdeeld tussen publieke en private 5G-netwerken. De kans is echter groot dat minstens de helft van alle netwerken door operators zal worden gebouwd en beheerd. Operators kunnen zich in potentie verzekeren van maar liefst 75% van de totale omzet binnen de 5G-markt.
64% van de respondenten denkt dat dit alleen kan worden gerealiseerd door de bestaande netwerkbeveiliging op te voeren. Dat geldt zowel voor de architectuur als alle operationele processen. Daarnaast vindt bijna driekwart van alle respondenten dat het optimaal laten aansluiten van netwerkoplossingen op specifieke zakelijke toepassingen bijzonder belangrijk dan wel van cruciaal belang is. Dat geldt in het bijzonder voor toepassingen in verticale markten als transport, logistiek, productie, automatisering en gezondheidszorg.

Het achterliggende idee is dat het oude businessmodel, het leveren van niet-onderscheidende mobiele connectiviteitsdiensten, niet langer toereikend zal zijn. Om succes met 5G te boeken zullen de meeste operators samenwerkingen op basis van gedeelde verantwoordelijkheid moeten aangaan met hun branchegenoten en zakelijke klanten.

De reacties van de respondenten wezen duidelijk op de noodzaak van samenwerking met andere leveranciers binnen het ecosysteem, ook als dat concurrenten zijn. 44% ziet cloud providers als partners, of in ieder geval grotendeels. Slechts 11% ziet cloud providers als volbloed concurrenten.

Deze bevindingen sluiten goed aan op het bestaande model van gedeelde verantwoordelijkheid tussen cloud providers en hun zakelijke klanten. Hierbij dient de cloud provider zorg te dragen voor het onderhoud en de beveiliging van de infrastructuur, terwijl de zakelijke klant verantwoordelijk is voor de beveiliging van diens eigen data en applicaties.

Het belang van een sterke waardepropositie op het gebied van cybersecurity
Cybersecurity blijkt een topprioriteiten van de respondenten te zijn. Ruim 80% meent dat de ingebouwde beveiligingsfuncties van de 5G-specificaties van het 3rd Generation Partnership Project (3GPP) weinig meer zijn dan een basisniveau vertegenwoordigen voor de 5G-markt. 62% denkt bovendien dat sommige dan wel de meeste 5G-toepassingen om extra beveiligingsfuncties zullen vragen.
Het bieden van een waardepropositie die verder gaat dan connectiviteit en optimaal tegemoetkomt aan de hogere beveiligingseisen ten aanzien van 5G en de toepassingen die deze technologie ondersteunt werd door bijna 90% van alle respondenten als zeer belangrijk dan wel van cruciaal belang aangemerkt. 61% van de respondenten heeft er weinig vertrouwen in dat zij een groei van de ARPU kunnen realiseren als hun focus grotendeels of volledig beperkt blijft tot de connectiviteitslaag.

Vincent Zeebregts, country manager Nederland bij Fortinet: “De migratie van de huidige mobiele netwerken naar 5G brengt nieuwe beveiligingseisen met zich mee ten aanzien van de infrastructuur. Dat geldt in het bijzonder voor standalone implementaties. Die vragen namelijk om veel meer dan de ingebouwde beveiligingsmogelijkheden die door het 3GPP zijn gedefinieerd. Het gevirtualiseerde, gedistribueerde en veranderlijke karakter van de 5G-core, de fors toegenomen schaalomvang, het toenemende gebruik van Multi-access Edge Computing (MEC) en de bedrijfskritische aard van 5G-toepassingen vragen om krachtige beveiliging van de onderliggende infrastructuur en zakelijke toepassingen. Fortinet bezit een in de praktijk bewezen track record in het bieden van overzicht op, en beveiliging van user en control planes voor de 4G- en 5G-netwerken van carriers. En de schaalbaarheid en optimale prijs-kwaliteitverhouding van zijn security-oplossingen bieden duidelijke voordelen voor operators die willen inspelen op de nieuwe kansen van 5G.”

Volgens Fortinet zal de opkomst van 5G en de groei van het bedreigingslandschap mobiele operators en bedrijven aanzetten om een holistische beveiligingsaanpak te hanteren, zodat ze grip op deze dynamische omgeving kunnen krijgen.

Methodiek
De enquête werd in opdracht van Fortinet uitgevoerd door TelecomTV, in samenwerking met HardenStance en ETSI . Respondenten in alle delen van de wereld werden gevraagd om hun visie te geven op de ontwikkeling van de markt voor zakelijke 5G-diensten en de beveiligingseisen en security-gerelateerde businessmodellen die nodig zijn om ondersteuning voor deze diensten te bieden.
Ruim een derde van de respondenten behoorde tot de groep van operators en internetproviders, waaronder grote wereldwijde tier one mobile operators. Nog eens een kwart was actief als leverancier van hardware- en softwareoplossingen. Het volledige rapport vind u hier.

Aanvullende informatie
Over Fortinet
Fortinet beschermt ’s werelds grootste ondernemingen, internetproviders en overheidsorganisaties. Het biedt organisaties compleet beheer van en inzicht in hun  groeiende aanvalsoppervlak en stelt hen in staat om tegemoet te komen aan de steeds hogere eisen die aan hun netwerk worden gesteld, nu en in de toekomst. Alleen het Fortinet Security Fabric-platform pak de meest kritieke beveiligingsuitdagingen aan en beschermt gegevens over de gehele digitale infrastructuur. Dit geldt voor zowel voor netwerk-, applicatie- als (multi)cloud of edge-omgevingen. Fortinet heeft wereldwijd de meeste beveiligingsappliances verkocht. Meer dan 465,000  klanten vertrouwen op Fortinet voor effectieve bescherming van hun organisatie. Fortinet is zowel een technologiebedrijf als een leerbedrijf. Fortinet Network Security Expert (NSE) Training Instituut biedt een van de grootste en breedste trainingsprogramma's voor cybersecurity in de industrie. Kom meer te weten op http://www.fortinet.com, het blog van Fortinet en FortiGuard Labs.

Noot voor de redactie [niet voor publicatie]
Meer informatie over dit bericht of over Fortinet kunt u opvragen bij:
Karianne Hoekstra
Zeekhoe Communicatie
M. +31 (0)6-460 80656
E. karianne@zeekhoe.nl
Laatste van Fortinet  
Fortinet lanceert security service FortiTrust: flexibele licentie per gebruiker

Onderzoek Fortinet: 90% van de OT-bedrijven hebben last van beveiligingsincidenten

Fortinet vereenvoudigt het netwerkbeheer met FortiMonitor en FortiAIOps
Geplaatst:
Verstreken tijd: 286 dagen
Fortinet contact  

Logo Fortinet

  030 799 1008
  www.fortinet.com
Fortinet sociaal  


Fortinet tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken. Herken zakelijke websitebezoekers
 Spotlight  
Logo VPNdiensten.nl
Logo Luminis Nederland B.V.
Logo Techtenna
Logo Priemo
Logo NPRM NV
Logo OPEN.satisfaction
Logo NEG-ITSolutions
Logo Login Consultants
Logo Giarte
Logo Tulinx
Logo Renewd
Logo Fullstaq B.V.
Logo Sortlist
Logo Data Matters BV
Logo E-mergo
Logo VPNdiensten.nl
Logo Spryng
Logo Spryng
Logo VPNdiensten.nl
Logo Facilitor
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo Medius
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo Young_Coders
Logo True (Broad Horizon)
Logo Tankpas-Aanvragen.nl
Logo Frontline Solutions
Logo MCS B.V.
Logo Personio
Logo Conscia Nederland B.V.
Logo Visma | Raet
Logo Ctac N.V.
Logo NTT DATA
Logo Barracuda Networks
Logo NetApp
Logo Lightspeed
Logo RobotWise
Logo Ivanti
Logo NetApp
Logo WorldStream
Logo GrassGreener Europe
Logo WIBU-SYSTEMS
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com, hét platform voor IT persberichten

In de database
- 91768 persberichten
- 6032 bedrijfsprofielen
- 60 PR-bureauprofielen
- 10600 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
www.LVTPR.comHerken zakelijke websitebezoekerswww.lubbersdejong.nlwww.marcommit.nl