www.marcommit.nlwww.lubbersdejong.nlHerken zakelijke websitebezoekerswww.EVENTIVE.nl
2505 volgen @ICTberichten
Deel dit nu
Datum: (93 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: CheckTwice

De toekomst is flexibel: medewerkers willen meer autonomie en keuzevrijheid in de nieuwe wereld van het werk

Onderzoek Cisco: slechts 7% van de Nederlandse werknemers wil nog het overgrote deel van de tijd op kantoor werken

SAMENVATTING (percentages hebben betrekking op Nederland)
  • 87% van de kantoorwerkers wil de keuzevrijheid hebben om vanuit huis of op kantoor te werken en hun eigen uren in te delen, zelfs als de kantoren weer opengaan
  • 64% van de ondervraagde werknemers wil de flexibiliteit en autonomie behouden die ze tijdens de corona-lockdown hebben ervaren
  • Vanwege een betere privé-werkbalans was 58% in staat om meer lichaamsbeweging in hun dagelijkse routine in te passen
  • Als aan hen de keuze was, zou 73% prioriteit geven een effectiever samenwerken en effectieve communicatie
Amsterdam, 14 oktober, 2020 – Thuiswerken mag dan de nodige aanpassingen hebben gevergd aan het begin van de corona-lockdown, maar volgens Cisco's Workforce of the Future-onderzoek willen medewerkers vasthouden aan de positieve zaken als gevolg van de nieuwe manier van werken. Toegenomen autonomie (64%) en de goede ervaringen met verspreid werken in teams (62%) zijn de twee voornaamste voordelen. Daarnaast wil 59% vasthouden aan de snellere besluitvorming.

Voor Workforce of the Future, een onderzoek dat Cisco onlangs heeft laten uitvoeren onder 10.000 respondenten in 12 landen in Europa, waaronder Nederland, het Midden-Oosten en Rusland, is aan kantoorwerkers gevraagd wat zij vanaf 2021 verwachten van hun werkgevers. De resultaten laten zien dat werknemers dit als een keerpunt zien; de culturele normen rond de werkplek staan onder druk.

Hoewel voor de lockdown slechts 3% van de ondervraagden het grootste deel van de tijd thuis werkte, hoopt een overweldigende meerderheid deze toegenomen autonomie te behouden. Dit is niet voor iedereen hetzelfde, 87% wil meer zeggenschap over hoe en wanneer zij van kantoor gebruikmaken en hoe zij hun tijd verdelen tussen werken vanuit huis en werken op kantoor.

De afgelopen zes maanden heeft bijna tweederde (63%) meer waardering gekregen voor de voordelen en uitdagingen van thuiswerken. Er zijn positieve veranderingen in gang gezet, managers hebben er meer vertrouwen in dat hun teams het werk goed doen (40%). Werknemers konden hun werk en privé beter in balans brengen, waarbij 58% meer lichaamsbeweging in hun dagelijkse kon verwerken. Bovendien wil 63% minder reizen en die tijd productiever gebruiken.

Edwin Prinsen, Managing Director Cisco Nederland: “We zien in Nederland dat nog maar een klein percentage van de kantoorwerkers de volledige werktijd op kantoor wil zijn. Het onderzoek geeft duidelijk aan dat zij willen vasthouden aan de voordelen van thuiswerken, ook als de corona-maatregelen achter ons liggen. Tegelijk blijkt dat er nog wel wat verbeterd kan worden. Het overgrote deel van de werknemers vindt dat hun organisatie met voorrang zou moeten investeren in technologie, niet alleen om beter vanuit huis te kunnen werken maar ook om het, gezien corona, op kantoor veiliger te maken.”

Wendy Mars, President Cisco voor Europa, het Midden-Oosten, Afrika en Rusland: "De pandemie en de snelle invoering van digitale technologieën verandert de aard van het werk fundamenteel. We zien nieuwe patronen ontstaan. Mensen willen keuze en flexibiliteit, teams zijn meer verspreid en de bedrijfscultuur is belangrijker dan ooit. Samenwerkingstechnologie die gebruik maakt van AI, omgevingssensoren en geavanceerde analyses zijn allemaal essentieel om werknemers hun werk te laten doen, om teams ongeacht waar ze zich bevinden, verbonden en productief te houden en om meer veiligheid op de werkplek te brengen.”

Samenwerkingstechnologieën en digitale vaardigheden - een solide basis voor veerkracht en groei
Als medewerkers de kans krijgen om een dag lang CEO te zijn, zouden ze boven alles prioriteit geven aan effectieve communicatie en samenwerking.

Om dit voor elkaar te krijgen vindt 73% van de werknemers dat bedrijven hun personeel thuis van dezelfde technologie moeten voorzien als op kantoor. In feite is 61% het ermee eens dat een van de grote pluspunten van de lockdown is dat het bewijs is geleverd dat werknemers niet in dezelfde ruimte hoeven te zijn om effectief samen te werken.

Werknemers zijn van mening dat voor 2021 de budgettaire prioriteiten voor hun bedrijf moeten liggen bij het investeren in de technologieën die nodig zijn voor werken vanuit huis, en bij het inzetten van technologie om het kantoor vanuit gezondheidsperspectief veiliger te maken.

Werknemers van alle leeftijden vragen ook om bijscholing: 69% denkt dat meer opleiding op het gebied van technologie en digitale vaardigheden van fundamenteel belang zal zijn voor het succes van het bedrijf in 2021.

Over het onderzoek Workforce of the Future
Het onderzoek is in opdracht van Cisco door Censuswide uitgevoerd onder 10,095 mensen die sinds het begin van de lockdown 10 of meer opeenvolgende dagen thuis hebben gewerkt, in Nederland, België, Luxemburg, Duitsland, Frankrijk Spanje, Italië, Polen, Rusland, Verenigde Arabische Emiraten, Verenigd Koninkrijk en Zwitserland. De ondervraagden waren werkzaam in bedrijven met 2 tot meer dan 500 werknemers in een aantal sectoren. Het onderzoek vond plaats tussen 11 en 25 augustus 2020.

-------------

Over Cisco
Cisco (NASDAQ: CSCO) is wereldwijd leider in IT en helpt organisaties optimaal gebruik te maken van de kansen van morgen, door te laten zien wat er mogelijk is door zaken te verbinden die voorheen niet verbonden waren. Kijk voor het laatste nieuws op thenetwork.cisco.com. Meer informatie over Cisco is beschikbaar via www.cisco.com, www.cisco.nl en voor mobiele gebruikers via m.cisco.nl. Nieuws, achtergronden en foto’s vindt u op de EMEAR Network: ciscoemearnetwork.com of in de Cisco Newsroom: newsroom.cisco.com.

Voor meer informatie:
Cisco
Michelle Fresco
PR Manager
Tel: +31 6 291 828 90
E-mail: mfresco@cisco.com

Of

Check Twice
Cisco Persdesk
Tel: 023 562 8208
E-mail: cisco@checktwice.nl
Laatste van Cisco  
Cisco-onderzoek: constante verandering is essentieel in cybersecurity

Cisco kondigt groot aantal Webex-innovaties aan voor slimme en naadloze hybride samenwerking

Cisco levert nieuwe platformoplossingen voor flexibele workloads in public en private clouds
Geplaatst:
Verstreken tijd: 93 dagen
PR contact  

Logo CheckTwice
Cisco contact  

Logo Cisco

  0800 0200 791
  www.cisco.com
Cisco sociaal  


Cisco tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken. Herken zakelijke websitebezoekers
 Spotlight  
Logo Avaap
Logo Fastbyte
Logo Leadgate Europe
Logo Xdroid
Logo Qualogy
Logo NewChannel
Logo QuandaGo
Logo Salure
Logo ICT-Partners
Logo DNA Services B.V.
Logo Open.nl Software Group
Logo Codelogic
Logo SORSIT
Logo Intus Workforce Solutions BV
Logo Unexus B.V.
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo Spryng
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo MCS B.V.
Logo DNA Services B.V.
Logo Techone B.V.
Logo Orange Cyberdefense
Logo Orange Cyberdefense
Logo Orange Cyberdefense
Logo Broad Horizon
Logo Humanwave B.V.
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo Young_Coders
Logo Diamanti
Logo Dean One
Logo Hogeschool Tio
Logo Shippeo
Logo NTT Ltd.
Logo GTT Communications
Logo Visma | Onguard
Logo ChargePoint
Logo RobotWise
Logo Zoom
Logo Avit Group
Logo WIBU-SYSTEMS
Logo GNX
Logo Boertien Vergouwen Overduin
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com, hét platform voor IT persberichten

In de database
- 90122 persberichten
- 5873 bedrijfsprofielen
- 61 PR-bureauprofielen
- 9458 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
www.marcommit.nlwww.lubbersdejong.nlHerken zakelijke websitebezoekerswww.EVENTIVE.nl