www.marcommit.nlContentbureauHerken zakelijke websitebezoekerswww.lubbersdejong.nl
2505 volgen @ICTberichten
Deel dit nu
Datum: (94 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: Zeekhoe Communicatie

Justdiggit en Webfleet Solutions lanceren Green Your Fleet-platform dat wagenparkklanten ondersteunt om CO2-uitstoot te compenseren

Het Green Your Fleet-platform stelt bedrijven in staat om de CO2-uitstoot van hun vloot in te schatten via de CO2-calculator van Webfleet Solutions

Amsterdam, 13 oktober 2020 – Samen met Justdiggit lanceert Webfleet Solutions, Europa's nummer één op het gebied van telematica-oplossingen, Green Your Fleet, een nieuwe tool die wagenparkklanten helpt om een positieve invloed op het klimaat uit te oefenen. Het initiatief bouwt voort op een langetermijnpartnerschap tussen Webfleet Solutions, een dochteronderneming van Bridgestone en de internationale ngo Justdiggit die zich richt op landschapsherstelprojecten in Afrika. Daarbij streeft Webfleet Solutions ook naar de compensatie van de CO2-uitstoot van zijn eigen toeleveringsketen en faciliteiten.

Met het Green Your Fleet-platform kunnen klanten een inschatting maken van hun jaarlijkse CO2-uitstoot op basis van de omvang van hun wagenpark en hun type voertuigen. De calculator is gebouwd met gegevens van Webfleet Solutions’ fleet management software WEBFLEET dat rekening houdt met het gemiddelde brandstofverbruik en de kilometerstand. In een tweede stap genereert de tool de hoeveelheid die nodig is om de CO2-uitstoot van het wagenpark te compenseren. Dit is gebaseerd op de berekeningen van Justdiggit van de indicatieve gemiddelde kosten om één ton CO2 te compenseren door droge gebieden in Tanzania te vergroenen.

Op basis van die informatie kunnen klanten ervoor kiezen om deel te nemen aan het vergroeningsprogramma door Justdiggit te ondersteunen. Zo hebben ze een echte impact op het klimaat, de natuur en de mensen. Het Green Your Fleet-platform laat ook zien hoeveel vierkante meter wordt vergroend, hoeveel bomen worden heraangeplant, hoeveel water wordt bespaard en hoeveel mensen in de buurt worden empowered, wat allemaal mogelijk is door dezelfde bijdrage.

Het Green Your Fleet-platform is een onderdeel van Webfleet Solutions' Green Mission om een duurzamere toekomst op te bouwen door de eigen CO2-voetafdruk te verlagen en ook klanten te helpen hun CO2-uitstoot te verlagen. Via Justdiggit heeft Webfleet Solutions tot nu toe al geïnvesteerd in het opnieuw vergroenen van een gebied in Tanzania dat vier keer groter is dan het centrum van Amsterdam. Concreet resulteert dat in 51.800 ton CO2 die is opgevangen door het heraanplanten van meer dan 130.000 bomen. Dit vergroeningsprogramma haalt niet alleen koolstof uit de lucht, maar heeft ook een positief effect op het levensonderhoud van meer dan 18.000 mensen, bespaart 700 miljoen liter water per jaar en herstelt de biodiversiteit.

"We zijn erg enthousiast om Green Your Fleet te lanceren met onze partner Webfleet Solutions. Dit platform is een unieke klantgerichte benadering die bedrijven inspireert en betrekt bij de inspanning die nodig is om onze planeet af te koelen", vertelt Wessel Koning, Business Development and Partnerships Director van Justdiggit. "Met deze nieuwe eenvoudige tool kunnen bedrijven in één minuut zien wat er nodig is om hun CO2-uitstoot te compenseren en de natuur en de mensen in Tanzania te ondersteunen.”

Thomas Schmidt, Managing Director van Bridgestone Mobility Solutions en CEO van Webfleet Solutions voegt hieraan toe: "Duurzaamheid is een topprioriteit voor veel van onze klanten en ook voor onszelf. Onze fleetmanagement-oplossing WEBFLEET helpt nu al om brandstofverbruik en CO2-uitstoot met wel 25% te verminderen. Het Green Your Fleet-platform biedt de mogelijkheid om nog verder te gaan en deel uit te maken van ons vergroeningsprogramma in samenwerking met onze trouwe partner Justdiggit. Als dochteronderneming van Bridgestone delen we de wereldwijde inzet om een duurzamere toekomst van mobiliteit vorm te geven. De diepgaande samenwerking met Justdiggit is een bijkomende belangrijke stap in het in de praktijk brengen van onze Green Mission."

Over Justdiggit
Justdiggit is een ngo die droge gebieden opnieuw groen maakt door boeren in Afrika te inspireren en te stimuleren, wat een positieve invloed heeft op het klimaat, de natuur en de mensen. Aangetaste landschappen worden hersteld door de combinatie van traditionele technieken, data, technologie en een sterke communicatie-aanpak. Justdiggit nodigt de wereld uit om zich aan te sluiten bij de Regreen Revolution en samen de planeet af te koelen. Voor meer informatie: zie https://justdiggit.org.

Over Webfleet Solutions - een dochteronderneming van Bridgestone
Webfleet Solutions is een van 's werelds toonaangevende aanbieders van telematica-oplossingen, gewijd aan wagenparkbeheer, voertuigtelematica en aangesloten autodiensten. Zijn belangrijkste Software-as-a-Service oplossing WEBFLEET wordt door bedrijven van elke omvang gebruikt om de prestaties van voertuigen te verbeteren, brandstof te besparen, bestuurders te ondersteunen en de algehele efficiëntie van het wagenpark te verhogen. Daarnaast biedt Webfleet Solutions diensten voor de verzekerings-, verhuur- en lease-industrie, auto-importeurs en bedrijven die tegemoetkomen aan de behoeften van zowel bedrijven als consumenten. Webfleet Solutions heeft wereldwijd meer dan 50.000 klanten en levert diensten aan automobilisten in meer dan 100 landen, waardoor zij het sterkste lokale ondersteuningsnetwerk in de sector hebben net zoals een breed scala aan sectorspecifieke toepassingen en integraties van derden. Zijn klanten profiteren elke dag van de hoge normen op het gebied van betrouwbaarheid, integriteit en beschikbaarheid van zijn ISO/IEC 27001:2013-gecertificeerde service, die in november 2018 opnieuw met goed gevolg werd geaudit.

Webfleet Solutions is onderdeel van Bridgestone Europe NV/SA ("Bridgestone"), een dochteronderneming van Bridgestone Corporation, een leider in geavanceerde oplossingen en duurzame mobiliteit.

Ga voor meer informatie naar webfleet.com. Volg Webfleet Solutions op Twitter @WebfleetNews. Meer informatie over Bridgestone in de regio EMIA is te vinden op www.bridgestone-emia.com en in de perskamer van Bridgestone.

[Noot voor de redactie, niet voor publicatie]
Meer informatie over dit bericht kunt u opvragen bij:
Karianne Hoekstra
Zeekhoe Communicatie
M. +31 (0)6-460 80656
E. karianne@zeekhoe.nl
Laatste van Webfleet Solutions  
Webfleet Solutions breidt zijn OEM.connect programma uit met BMW en MINI CarData

Ambulance Amsterdam zorgt voor veilige toegang voertuigen met Webfleet Solutions

Justdiggit en Webfleet Solutions lanceren Green Your Fleet-platform dat wagenparkklanten ondersteunt om CO2-uitstoot te compenseren
Geplaatst:
Verstreken tijd: 94 dagen
Webfleet Solut.. contact  

Logo Webfleet Solutions

Webfleet Solut.. sociaal  


Webfleet Solut.. tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken. Herken zakelijke websitebezoekers
 Spotlight  
Logo Avaap
Logo Fastbyte
Logo Leadgate Europe
Logo Xdroid
Logo Qualogy
Logo NewChannel
Logo QuandaGo
Logo Salure
Logo ICT-Partners
Logo DNA Services B.V.
Logo Open.nl Software Group
Logo Codelogic
Logo SORSIT
Logo Intus Workforce Solutions BV
Logo Unexus B.V.
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo Spryng
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo MCS B.V.
Logo DNA Services B.V.
Logo Techone B.V.
Logo Orange Cyberdefense
Logo Orange Cyberdefense
Logo Orange Cyberdefense
Logo Broad Horizon
Logo Humanwave B.V.
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo Young_Coders
Logo Diamanti
Logo Dean One
Logo Hogeschool Tio
Logo Shippeo
Logo NTT Ltd.
Logo GTT Communications
Logo Visma | Onguard
Logo ChargePoint
Logo RobotWise
Logo Zoom
Logo Avit Group
Logo WIBU-SYSTEMS
Logo GNX
Logo Boertien Vergouwen Overduin
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com, hét platform voor IT persberichten

In de database
- 90122 persberichten
- 5873 bedrijfsprofielen
- 61 PR-bureauprofielen
- 9458 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
www.marcommit.nlContentbureauHerken zakelijke websitebezoekerswww.lubbersdejong.nl