www.lubbersdejong.nlwww.marcommit.nlwww.LVTPR.comHerken zakelijke websitebezoekers

2514 volgers @ICTberichten
Herken zakelijke websitebezoekersMarcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken.
Deel dit nu via
Datum: (10 jaar en 87 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: KINXX PR

Datacenter leverancier Minkels ontwerpt kabelbakken als alternatief voor kabelgoten

Introductie van kabelbakken omwille van installatiegemak, flexibiliteit en esthetiek

Veghel, 28 juni 2011 – De R&D afdeling van Minkels, Europees leverancier van geïntegreerde datacenter oplossingen voor monitoring, koeling, stroomverdeling en behuizing, heeft een nieuw product ontwikkeld om bekabeling in goede banen te leiden. Het gaat om zogenoemde ‘kabelbakken’ die op datacenter racks gemonteerd kunnen worden. De kabelbakken zijn nadrukkelijk anders dan de gebruikelijke kabelgoten waarmee serverruimtes kunnen worden uitgerust.

Een belangrijk verschil tussen de kabelbakken van Minkels en de reeds bekende kabelgoten is dat er geen gaten in het plafond van een serverruimte geboord hoeven worden. Voor installateurs en systemintegrators die serverruimtes inrichten, betekent de lancering door Minkels van ‘kabelbakken’ vooral een toename van het installatiegemak. De kabelbakken kunnen afgemonteerd geleverd worden in combinatie met Minkels Varicon datacenter racks.

Kabelmanagement datacenter

De kabelbakken van Minkels kunnen in verschillende compartimenten worden opgedeeld, waardoor respectievelijk stroom- en netwerkkabels volledig van elkaar gescheiden kunnen worden. “De twee soorten kabels kunnen elkaar op een negatieve manier beïnvloeden,” zegt Robbert van Ham, productmanager bij Minkels. “Om storingen te voorkomen kunnen de kabels beter niet tegen elkaar aan liggen. De afscheiding in de kabelbakken is zo uitgevoerd dat onderlinge beïnvloeding door de kabelsoorten niet kan plaatsvinden.”

Kabelbakken zijn ook een energie-efficiënt alternatief voor serverruimtes waarin kabels nog steeds onder de vloer liggen. Van Ham: “De ruimte onder de vloer dient bij voorkeur vrij van obstakels zijn om op een energie-efficiënte manier de benodigde luchtstromen voor koeling aan te voeren. Ik weet dat in het recente verleden kabels vaak onder de vloer werden gelegd. Met de huidige energieprijzen en het hogere koelvermogen dat benodigd is voor onder andere bladeservers, is dat geen optie meer. Kabels dienen efficiënt te worden weggewerkt om luchtstromen in het datacenter te optimaliseren.”

Minkels brengt de kabelbakken op de markt in 2 verschillende kleuren, namelijk zwart (RAL 9011) en grijs (RAL 7047). Van Ham: “Dit zijn de kleuren die gebruikelijk zijn in een serverruimte. Welke kleur je kiest heeft te maken met smaakvoorkeur en natuurlijk met de datacenter racks die al in een serverruimte aanwezig zijn.” Minkels heeft naast de kabelbakken tevens kabelbruggen beschikbaar. Daarmee kunnen de kabelbakken van verschillende rijen kasten binnen Cold Corridors met elkaar worden verbonden. De kabelbruggen overbruggen de koude gang.

Kabelklossen, rangeerkammen, kabelvingers…

De kabelbakken worden door Minkels ondergebracht in het assortiment aan Minkels-producten dat het kabelmanagement in een datacenter faciliteert. Andere voorbeelden daarvan zijn: Kabelvingers en Rangeerogen, om kabels te geleiden; Kabelklossen, voor de overlengte opslag van kabels; Rangeerkammen, om kabels te bundelen en naar de zijkant van een rack te brengen. Van Ham: “Met de juiste combinatie van dergelijke producten kan de kabelinfrastructuur in een datacenter rack veel intelligenter en netter worden ingericht, rekening houdend met een optimale doorvoer van luchtstromen.”

Minkels levert behalve kabelmanagementproducten onder de merknaam Varicon ook modulair opgebouwde serverbehuizing voor het datacenter, zoals datacenter racks met flexibele maatvoeringen, plus Minkels Cold Corridors om op energie-efficiënte wijze koude en warme luchtstromen van elkaar te scheiden. Daarnaast levert Minkels onder de merknaam Varicondition verschillende soorten koelingoplossingen voor gebruik in het datacenter, waaronder luchtkoeling, waterkoeling en hybride oplossingen waarin de voordelen van beide worden gecombineerd. Voor het realiseren van operational excellence in het datacenter heeft Minkels onder de naam Varicontrol een volledig geïntegreerd en merkonafhankelijk datacenter monitoringsysteem beschikbaar, voor het - met behulp van sensoren - meten, analyseren en managen van onder andere PUE, stroomverbruik, temperatuur, luchtvochtigheid, luchtstromen, toegang en branddetectie.Over Minkels
Minkels B.V. (www.minkels.com) is een Europese leverancier van totaaloplossingen voor datacenter infrastructuur, met het hoofdkantoor, R&D afdeling en assemblagelijnen in Nederland (Veghel) en eigen vestigingen in UK, Zwitserland, België en Frankrijk. Het productportfolio van Minkels is onderverdeeld in oplossingen voor koeling (Varicondition®), behuizingen (Varicon®), en monitoring (Varicontrol®). Belangrijke producten in het portfolio van Minkels zijn datacenter waterkoelingoplossingen (Varicondition H2O), hybride koelingoplossingen met lucht en water, alsmede Cold Corridor systemen waarmee koude en warme lucht in het datacenter van elkaar wordt gescheiden.

Tot de klanten van Minkels behoren ondermeer Swisscom (Zwitserland), Radboud Universiteit Nijmegen en datacenter EvoSwitch (Nederland), en mediabedrijf De Persgroep (België). Vanwege de jarenlang opgebouwde kennis en ervaring op het gebied van datacenter infrastructuuroplossingen werd Minkels in 2008 door het Joint Research Centre van de Europese Commissie (EU-JRC) gevraagd om input te leveren bij het opstellen van de EU Code of Conduct for Data Centers.

Minkels levert reeds sinds 1948 totaaloplossingen voor technologiebehuizingen en -koeling en is onderdeel van de Aegide Group (www.aegide-group.com), een Europese speler op het gebied van het geïntegreerd ontwikkelen, produceren en vermarkten van hoogwaardige behuizingoplossingen voor de ICT- en hightech OEM-industrie. Met zo'n 180 toegewijde en ervaren specialisten in dienst rekent Aegide diverse wereldspelers tot haar klantenkring. Minkels won het afgelopen jaar de Brabantse Economieprijs 2010. De prijs wordt driejaarlijks uitgereikt, is een initiatief van de provincie Noord-Brabant en bedoeld om succesvolle bedrijven te belonen, bedrijven die durven te investeren in innovatie en vernieuwende producten en dus voor dynamiek en economische groei zorgen.


Mediacontact:

Minkels B.V.
Maartje van Alem, Marketing Communications Coördinator
mvalem@minkels.com
+31 (0)413 311 184

KINXX PR
Koen Stegeman
koen@kinxx.nl
+31 (0)6 – 30491407
Laatste van Minkels  
Minkels en datacenteroperators ontwikkelen samen gloednieuw kastenplatform 'Nexpand'

Minkels lanceert whitepaper 10 over het gebruik van de EN 50600 om een energie-efficiënt datacenter te ontwerpen

MainOne en Minkels kondigen uitbreiding van West Afrika’s grootste Tier III+ datacenter (MDXi) aan
Geplaatst:
Verstreken tijd: 10 jaar en 87 dagen
PR contact  

Logo KINXX PR
Minkels contact  

Logo Minkels

  +31 (0)413 311 100
  info@minkels.com
  www.minkels.com
Minkels sociaal  


Minkels tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken. Herken zakelijke websitebezoekers
 Spotlight  
Logo  Fundaments, Expert in Clouds
Logo Login Consultants
Logo Elbo Technology
Logo iSOC24
Logo Vabi
Logo Brixxs
Logo SoftApp BV
Logo MatrixMind
Logo Nice to Meat
Logo Fullstaq B.V.
Logo Stichting ITdonations
Logo Jortt BV
Logo NPRM NV
Logo Stylonic.nl
Logo VPNdiensten.nl
Logo PlanMen
Logo Facilitor
Logo VPNdiensten.nl
Logo Techone B.V.
Logo Yenlo
Logo E-mergo
Logo Orange Cyberdefense
Logo Boys with Brains
Logo MCS B.V.
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo Medius
Logo Spryng
Logo Medius
Logo Orange Cyberdefense
Logo GrassGreener Europe
Logo Workday
Logo NorthC Datacenters
Logo Extreme Networks
Logo Experis
Logo Vertiv
Logo Visma | Raet
Logo Kaspersky
Logo Kaspersky
Logo Uniserver
Logo reichelt elektronik
Logo Barracuda Networks
Logo Citrix
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Eenmalig publiceren
- Persbericht aanleveren

Regelmatig publiceren
- Bedrijfsabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com, hét platform voor IT persberichten

In de database
- 92064 persberichten
- 6045 bedrijfsprofielen
- 60 PR-bureauprofielen
- 10755 tags

Publicatiekenmerken
+ Behouden tekstopmaak
+ Foto/illustratie/logo
+ Downloadbare bijlages
+ Profiel met socials
 
www.lubbersdejong.nlwww.marcommit.nlwww.LVTPR.comHerken zakelijke websitebezoekers