www.EVENTIVE.nlwww.marcommit.nlwww.LVTPR.comwww.lubbersdejong.nl
2482 volgers blijven op de hoogte!
Datum: (3252 dagen geleden)
Bedrijf:

Capgemini Consulting sluit partnership af met het MIT Center for Digital Business voor gezamenlijk onderzoek naar digitale transformatie

Capgemini Consulting kondigt scherpere strategische focus aan op ‘digitale transformatie’

Utrecht, 4 maart 2011

Capgemini Consulting gaat zijn strategische focus richten op ‘digitale transformatie’ vanuit de overtuiging dat de digitale economie in een nieuwe fase is beland. Naast de al langer bestaande impact op klantbeleving en -kanalen, heeft digitale technologie een diepgaande invloed op alle aspecten van een onderneming, van productiviteit tot het substantieel verbeteren van de manier waarop mensen in een organisatie met elkaar samenwerken. Deze ingrijpende veranderingen zetten CEO’s voor nieuwe transformatie-uitdagingen, ongeacht sector of geografische locatie. Om de diepere betekenis hiervan tot in de haarvaten te bevatten, heeft Capgemini Consulting een partnership voor drie jaar afgesloten met het MIT Center for Digital Business (MIT). Hiermee wordt de strategie verankerd in nieuw onderzoek, gebaseerd op ‘best practices’, voor de ontwikkeling van een eigen perspectief op digitale transformatie in organisaties wereldwijd.

Ton de Jong, CEO van Capgemini Consulting Nederland, zegt: “Digitale transformatie gaat veel verder dan technologie alleen. Het gaat om de impact van digitale technologie op de business, van strategie tot mensen en operatie. Dit gaat bovendien over een nieuwe transformatieagenda voor ondernemingen: zorgen voor een coherente klantbeleving, ondanks de veelheid aan beschikbare kanalen. Het gaat om het nemen van slimmere en betere besluiten op basis van een aanzwellende stroom data. Dit leidt tot open ondernemingen voorzien van sterke banden met klanten en leveranciers en tot een hechtere samenwerking tussen geografisch versnipperde onderdelen.”

Met een vooraanstaande positie op het gebied van business transformatie, een sterk ontwikkeld begrip van de digitale economie en met een rijk technologisch erfgoed, heeft Capgemini Consulting een sterke positie om klanten te ondersteunen bij het realiseren van betere producten, diensten of businessprocessen door middel van digitalisering.

Met deze verscherpte focus op digitale transformatie zal Capgemini Consulting ook zijn huidige internationale netwerk van meer dan 3.600 consultants in Europa, Noord-Amerika, Azië-Pacific en het Midden-Oosten uitbreiden met 1.000 consultants in 2011. In Nederland verwacht Capgemini Consulting dit jaar meer dan 100 nieuwe consultants te werven.

Voor een periode van drie jaar zal Capgemini Consulting samen met het MIT Center for Digital Business, een gezamenlijke studie uitvoeren op het gebied van digitale transformatie. Hiervoor worden interviews gehouden met bestuurders van 30 toonaangevende bedrijven en organisaties in onder meer de financiële sector, de biotechnologie, de retail en de overheid. Onderzocht zal worden hoe bedrijven omgaan met en voordeel halen uit digitale transformatie en welke processen en ‘best practices’ hierbij relevant zijn. Dit verschaft Capgemini Consulting gedetailleerde marktinformatie voor de eigen experts en uiteindelijk voor zijn klanten.

De nieuwe digitale economie geeft in toenemende mate vorm aan de manier waarop we zaken doen. Bovendien zal digitale technologie in de toekomst zelfs tot nog meer veranderingen leiden,” aldus Andy McAfee, Principal Research Scientist van het MIT. “De reikwijdte van deze digitale transformatie verschilt evenwel per bedrijf, per regio en zelfs binnen bedrijven. Door te bestuderen hoe bedrijven op dit moment werken, willen we samen met Capgemini Consulting een nieuw perspectief ontwikkelen op de stand van zaken in digitale transformatie, het transformatieproces en hoe organisaties zichzelf kunnen positioneren om in de toekomst hier meer voordeel uit te halen.”

EINDE PERSBERICHT

Over Capgemini
Capgemini levert aantoonbaar toegevoegde waarde aan de prestaties en veranderingsprocessen van zijn klanten in een groot aantal branches. Dit gebeurt met een compleet en innovatief aanbod van consulting-, technology- en outsourcingdiensten, die vrijheid creëren in het ondernemerschap van de klanten. Daarbij werkt Capgemini op een onderscheidende manier - the Collaborative Business Experience™ - samen met zijn klanten aan het behalen van snellere en betere resultaten. Bovendien wordt gebruikgemaakt van het eigen wereldwijde leveringsmodel Rightshore®, met als doel de juiste balans te bieden in het beste talent van verschillende locaties dat als een team samenwerkt om de optimale oplossing voor klanten te creëren en leveren. Capgemini heeft vestigingen in meer dan 40 landen en heeft wereldwijd zo’n110.000 medewerkers in dienst. De organisatie realiseerde in 2010 een omzet van 8,7 miljard euro.
Meer informatie: www.nl.capgemini.com

Capgemini Consulting is het mondiale Strategy en Transformation Consulting label van de Capgemini Group, gespecialiseerd in het adviseren en begeleiden van organisaties bij verandertrajecten: van de ontwikkeling van innovatieve strategieën tot en met de uitvoering daarvan, met continue aandacht voor duurzame resultaten. Capgemini Consulting biedt ondernemingen en overheden een vernieuwende benadering, gebruikmakend van innovatieve methodes, technologie en het talent van meer dan 3.600 consultants wereldwijd.
Meer informatie: www.nl.capgemini.com/diensten/consulting/

Rightshore® is een handelsmerk van Capgemini

Voor meer informatie:

Capgemini
Madelon Kaspers
Tel:+31 (0)30 689 24 53
Email: persvoorlichting.nl@capgemini.com
Laatste van Capgemini Nederland B.V.  
Consumenten enthousiaster over chatbots en spraakassistenten, maar bedrijven blijven achter met uitrol

Capgemini lanceert Intelligent Automation Platform

Onderzoek: ethiek voorwaarde voor verkrijgen vertrouwen bij inzet kunstmatige intelligentie door bedrijven
Geplaatst:
Verstreken tijd: 3252 dagen
Capgemini Nede.. contact  

Logo Capgemini Nederland B.V.

  +31 (0)30 689 0000
  www.nl.capgemini.com
Capgemini Nede.. sociaal  


Capgemini Nede.. tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken.
 Spotlight  
Logo ConoScenza
Logo Camarate ICT
Logo Synobsys
Logo Distology Nederland B.V.
Logo BTG
Logo Cicerosoftware - INFORMA Europe
Logo Art Of Automation
Logo Copernicus
Logo Webhosters.nl
Logo Marcommit
Logo NEG-ITSolutions
Logo Maunt
Logo Ifective
Logo SoftApp-distribution
Logo MatrixMind
Logo Yenlo
Logo Spryng
Logo Belcentrale.nl
Logo Art Of Automation
Logo HPS Connectivity Solutions
Logo SCOS Software bv
Logo Belcentrale.nl
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo Yenlo
Logo tradeinterop
Logo Nalanda Technology
Logo Spryng
Logo SecureLink Nederland B.V.
Logo Frontline Solutions
Logo SecureLink Nederland B.V.
Logo Genesys
Logo Dell Boomi
Logo AEB
Logo Dutchitchannel.nl
Logo Zircon
Logo myBrand
Logo NetApp
Logo Schneider Electric
Logo Intermax
Logo Thinkwise
Logo ZyXEL
Logo Liquit
Logo Schneider Electric
Logo IKUU
Logo Dutchitchannel.nl
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
+31616371535
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg ons
- Twitter

Zoek
- ICT bedrijf
- ICT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com is hèt platform voor alle ICT gerelateerde persberichten.

In de database
- 87574 persberichten
- 5593 bedrijfsprofielen
- 56 PR-bureauprofielen
- 7270 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
www.marcommit.nlwww.marcommit.nlwww.LVTPR.comwww.lubbersdejong.nl