www.lubbersdejong.nlwww.marcommit.nlHerken zakelijke websitebezoekerswww.EVENTIVE.nl
2502 volgen @ICTberichten
Deel dit nu
Datum: (10 jaar en 128 dagen geleden)
Bedrijf:

Amsterdam – December ’10: UNREAL verlegt haar grenzen

Unreal gevraagd om mee te werken aan The Hobbit

Het Amsterdamse special-effects bedrijf UNREAL is door de filmregisseur van de film The Hobbit, Peter Jackson, gevraagd om haar medewerking te verlenen aan het tot stand brengen van dit filmisch epos. The Hobbit is een fantasyboek voor kinderen geschreven door de Britse professor J.R.R. Tolkien. Het werd gepubliceerd op 21 september 1937 en ontving in datzelfde jaar nog de New York Herald Tribune voor beste jongeren fictie. Tot de dag van vandaag is het boek erg populair gebleven en erkend als een klassieker in de kinderliteratuur. UNREAL is mede verantwoordelijk voor de ‘special make-up’ in de film. Hiervoor gaat het bedrijf een groot gedeelte van haar werkzaamheden volgend jaar in Nieuw Zeeland voortzetten. Dit is een grote eer en uitdaging voor dit succesvolle bedrijf dat 10 jaar bestaat.

Peter Jackson en UNREAL zijn geen onbekenden van elkaar. UNREAL heeft al eerder met de regisseur aan de ‘The Lord of the Rings’-trilogie gewerkt. Zo heeft UNREAL onder andere de hobbit voeten, elfen oren en orcmaskers gemaakt. Dit grote film epos heeft destijds twee Oscar’s gekregen voor Beste (special) make-up.
Na het succesvol afronden van TLotR-trilogie heeft UNREAL haar bakens verzet naar Nederland. Hier liggen immers de wortels van Rogier Samuels en Carola Brockhoff, de eigenaren van het bedrijf. Grote doelstelling is om het niveau van special-make-up in de Nederlandse film en media naar de internationale standaard te tillen. In de afgelopen jaren heeft het bedrijf haar sporen verdiend met projecten voor film, TV, theater, commercials et cetera. In het oog springende producties zijn de Nederlandse horrorfilm ‘SL8N8’, ‘Spetter’ (TV-serie), ‘Peijnenburg’ (happen naar Peijnenburg), ‘KPN’ (Hi), ‘Van Gils’ (The Gander-campaign met Pamela Anderson en Carmen Electra) en natuurlijk Wendy van Dijk vermomd als ‘Dushi’.

Nu UNREAL gevraagd is om mee te werken aan wederom een grensverleggend project, is de cirkel rond. ‘The Hobbit’ wordt de duurste filmproductie aller tijden. Het bedrijf is teruggevraagd vanwege haar inventiviteit en de waarde die ze nu kan toevoegen aan dit nieuwe filmepos van Peter Jackson. Het nieuwe jaar is nu al geslaagd voor het Nederlandse bedrijf.


Rogier Samuels is creatief directeur van UNREAL en heeft ook jaren gewerkt aan de ‘the Lord of the Rings’ - trilogie van Peter Jackson. ‘Wij zijn ontzettend trots dat wij gevraagd zijn om mee te werken aan een dergelijk groot en uitdagend project. Deze productie wordt niet alleen de duurste in de filmhistorie, maar zal vooral het beste in special make-up en special effects op het bioscoopscherm laten zien. Meewerken aan een dergelijke productie is gigantisch voor ons bedrijf en bovenal een fantastische uitdaging. UNREAL kijkt uit naar de werkzaamheden in Nieuw Zeeland. Het zal wederom een ervaring zijn die ons bedrijf naar een hoger plan zal tillen.”

Over ‘The Hobbit’
Het boek, ‘The Hobbit’, volgt het verhaal van de hobbit Bilbo Balings, die op reis vertrekt om een schat te zoeken die bewaakt wordt door de draak Smaug. Bilbo's queeste brengt hem meerdere keren in gevaar, maar hij wordt gelukkig bijgestaan door de tovenaar Gandalf en een hele reeks dwergen. Het verhaal wordt verteld in de vorm van een epische queeste en ieder hoofdstuk introduceert wel een nieuw duister wezen uit Tolkiens Midden-aarde. Op die manier ontwikkelt Bilbo een nieuw niveau van bevoegdheid en wijsheid. Op het einde van het boek volgt De Slag van Vijf Legers, waar vele wezens van eerdere hoofdstukken elkaar bevechten in een conflict.
Thema's als persoonlijke groei en vormen van heroïsche figuren spelen een grote rol. Vele critici hebben de gebeurtenissen in De Hobbit verbonden met Tolkiens eigen ervaringen tijdens de Eerste Wereldoorlog, waarin hij mee vocht tijdens de Slag om de Somme. De kennis van de auteur van Angelsaksische literatuur en diens interesse voor fantasyverhalen worden ook genoemd als potentiële invloedbronnen.

Het boek zal in twee delen verfilmd worden. De filmopnames zullen van start gaan in februari 2011. De release data staan gepland voor december 2011 en december 2012.

Over ‘Special make-up’
Het werkterrein van de special make-up artist begint waar dat van de grimeur stopt. Waar een grimeur voornamelijk op set werkt vanuit zijn make-up koffer, werkt een special make-up artist vooral vanuit zijn atelier. Hier worden afgietsels gemaakt van acteurs, van hoofden of hele lichamen. Er worden gebitten, neuzen of volledige maskers geboetseerd, en mallen gemaakt waaruit de rubberen prothesen worden vervaardigd. Hiermee kan de Special Make-up artist een acteur een volledig geloofwaardige gedaanteverwisseling geven. Van 30 naar 80 jaar, van dun naar dik, van blank naar zwart. Maar ook fantasywezens en monsters behoren tot de mogenlijkheden.
Daarnaast kan de special make-up artist volledig realistische poppen of dummies creeren van mens of dier, in de volksmond ook wel wassen beelden genoemd. Andere voorbeelden zijn effecten zoals Animatronics, het maken van realistische mechanische creaturen, of stuntwapens, het maken van zachte replica’s voor veilge stunts.


Over UNREAL
Unreal is opgericht in januari 2001 door Rogier Samuels en Carola Brockhoff. Het bedrijf specialiseert zich in het maken van special make-up effects en ‘movie props’ (rekwisieten) die niet van echt te onderscheiden zijn. Van extreem natuurgetrouwe lichaamsdelen tot complete transformaties; van een bestuurbare dolfijn tot een leger Orcs voor de “ The Lord of The Rings” films, Unreal maakt het. Het bedrijf werkt vooral voor film-, televisie- en theaterprodukties, maar ook voor fotoshoots, videoclips, pretparken en musea.

Rogier begon zijn carrière in 1994 en is gespecializeerd zich in design en problem solving. Carola volgde in 1998 met als specialiteit in art finishing en styling.

Na aan een groot aantal Nederlandse films, televisie- en theaterprodukties te hebben gewerkt, werd het duo in 1999 uitgenodigd om in Nieuw Zeeland aan Peter Jackson’s The Lord of the Rings Trilogie te werken.

Door de brede ervaring - opgedaan in zowel binnen- als buitenland - is UNREAL de meest complete special make-up effects studio van Nederland. De uitgebreide know-how op het gebied van (driedemensionale) make-up, bijzondere materialen, anotomie, technische constructies en onmogelijke projecten, geeft UNREAL het vermogen topkwaliteit te leveren en tegelijkertijd oplossingsgericht en creatief mee te denken met haar klanten - van concept tot uitvoering.

Voor vragen kunt u contact opnemen via info@unreal.eu

www.unrealfx.nl
Laatste van UNREAL  
Amsterdam – December ’10: UNREAL verlegt haar grenzen
Auth0 introduceert Marketplace: nog meer schaalbaarheid voor het bouwen van identiteitsoplossingen

Slimme energieopslag van Eaton stimuleert duurzame energiemodellen

Macaw kiest Unit4 ERP ter ondersteuning van internationale groei

Yellow Communications nu onderdeel van internationaal PR- en communicatiebureau Clarity

Arrow Electronics sluit EMEA-distributieovereenkomst met Snyk

Western Digital introduceert uitgebreide reeks WD Purple smart video-oplossingen voor de groeiende markt AI-ondersteunde bewakingssystemen

CyberArk beschikbaar via Microsoft Azure Marketplace

Spaces Vijzelstraat winnaar Nationale Flexplek Test 2020

HubSpot kondigt belangrijke upgrade aan van Sales Hub Enterprise – een krachtige en gebruiksvriendelijke sales-CRM
IT-specialist Techone legt hand op hostingprovider Mijnserver

Sharp introduceert de NU-JD440: een nieuw PV-zonnepaneel van 440 watt met half-cut-cellen

Superstrata presenteert samen met de familie Saint Exupéry de ‘Le Petit Prince’ 3D-printed kinderfiets

Barracuda breidt CloudGen WAN-service uit met personal remote access

HMD Global introduceert wereldwijde IoT- en enterprise device roaming-oplossing met centraal SIM-beheer ‘HMD Connect Pro’

Razer komt met een vloot van draadloze vlaggenschepen

Onderzoek: Tweederde van organisaties haalt geen waarde uit investering in analytics

Westcon introduceert Avaya Cloud Office ook in Nederland

ThoughtSpot komt met SaaS-oplossing om cloud datawarehouses te benutten voor search- en AI-gedreven analytics

Oude printinfrastructuur vormt obstakel voor digitale transformatie

Meer dan 300 universiteiten en opleidingen maken gebruik van Fortinet Security Academy
Geplaatst:
Verstreken tijd: 10 jaar en 128 dagen
UNREAL contact  

Logo UNREAL

  +31 (0) 20 67 27 050
  info@unreal.eu
  www.unrealfx.nl

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken. Herken zakelijke websitebezoekers
 Spotlight  
Logo Inuits
Logo Xinno
Logo DeSoftware-Vergelijker.nl
Logo ITchannelPRO | Districomm
Logo  Fundaments, Expert in Clouds
Logo Rubicon B.V.
Logo Winkelvrij
Logo INNOV8iON
Logo  Fundaments, Expert in Clouds
Logo Techone B.V.
Logo Heliview Conferences & Training
Logo Linku
Logo SKEPP B.V.
Logo Giarte
Logo Yenlo
Logo CloudSuite B.V.
Logo Techone B.V.
Logo CapX Nederland
Logo Botz4U
Logo CapX Nederland
Logo iQibt B.V.
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo Global Knowledge
Logo Boys with Brains
Logo Techone B.V.
Logo Frontline Solutions
Logo Frontline Solutions
Logo CLOUDOE BV
Logo Eaton
Logo Unit4
Logo Yellow Communications
Logo Arrow Electronics
Logo Sharp Electronics Nederland
Logo Superstrata
Logo Barracuda Networks
Logo Marcommit
Logo Thales
Logo adesso Nederland
Logo Extreme Networks
Logo Extreme Networks
Logo WorldStream
Logo NetApp
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com, hét platform voor IT persberichten

In de database
- 89311 persberichten
- 5797 bedrijfsprofielen
- 60 PR-bureauprofielen
- 8754 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
www.lubbersdejong.nlwww.marcommit.nlHerken zakelijke websitebezoekerswww.EVENTIVE.nl