Ebooks publiceren op mobiele telefoons

Doesburg, 2 juni 2008 -

Ebooks kunnen sinds kort geautomatiseerd op mobile devices (mobiele telefoons, smartphones, pda´s) worden gepubliceerd met open.junixx MobileEd. Dit is ebook software voor mobiele toepassingen die geïntegreerd samenwerkt met ebook solution open.junixx CreativeBook. De applicaties bieden een zeker businessmodel voor het online en mobiel uitgeven van ebooks op internet. Meer informatie: www.junixx.nl

Hoe werkt het?

De ebooks zijn schermvullend te lezen op Apple iPodTouch, Apple iPhone, Nokia N810 en op mobile devices waarop webbrowser Opera Mini is geïnstalleerd. Opera Mini werkt op nagenoeg alle moderne mobiele telefoons, smartphones en pda´s. Deze software is gratis van internet te downloaden.

Het lezen van ebooks op mobile devices levert voordelen op boven de op eInk-technologie gebaseerde ebookreaders. Ebooks zijn uitstekend leesbaar op mobile devices, dankzij de schermverlichting. Dit zelfs als de omgevingsverlichting beperkt is. Daarbij zijn op mobile devices veelal multifunctionele en apparaatafhankelijke toepassingen opgenomen: MP3, e-mail, gps, webbrowser, gsm, Skype.

Lezen van ebooks via een webbrowser sluit aan op de trend van online en mobiel lezen, waarvan wij verwachten dat die de komende tijd versterkt doorzet.

open.junixx MobileEd. is operationeel op www.kluwerebooks.nl – Kluwer eBooks is een activiteit van Uitgeverij Kluwer Nederland – toonaangevende multinationale uitgeverij en aanbieder van informatiediensten.

En verder
open.junixx MobileEd. werkt geïntegreerd samen met ebook solution open.junixx Creative Book, marketingtool open.junixx BookPreview en bibliotheekoplossing open.junixx eBookLibrary.

Koert Media is in de Benelux exclusive supplier van de innovatieve open.junixx uitgeverijsoftware van junicom en verleent diensten aan uitgeverijen op het snijvlak van cross media- & backoffice solutions.

Meer informatie over open.junixx publishing solutions: www.junixx.nl

Voor meer informatie:
Koert Media, Hanzeplein 10 6981 LD Doesburg
Koen de Groote, telefoon 06-55105201
www.koertmedia.nl