Datum: (1998 dagen oud)
Bedrijf:
PR: ItsaRep

Gebruik je tv als tablet met ARCHOS TV connect

Met Android multitouch afstandsbediening speel je games, gebruik je je favoriete apps en kun je HD-videobellen op je televisiescherm; te lanceren op CES van 8 t/m 11 januari 2013 

Amsterdam, 3 januari 2013ARCHOS, pionier in draagbare multimedia-apparaten, presenteert zijn TV connect op de Consumer Electronic Show (CES) in Las Vegas (VS). TV connect stelt gebruikers in staat hun tv te gebruiken alsof het een tablet is. Ze kunnen met deze geavanceerde ‘afstandsbediening’ tikken, swipen, in- en uitzoomen, elementen selecteren en typen. Dit maakt het mogelijk op het grote televisiescherm games te spelen, video’s te streamen, in HD te videochatten, te e-mailen met vrienden en op internet te surfen – allemaal vanuit de luie televisiestoel. De CES, de grootste elektronicabeurs ter wereld, vindt plaats van 8 t/m 11 januari 2013 in Las Vegas. De ARCHOS-stand is te vinden in de Central Hall (15322) van het Las Vegas Convention Center (LVCC).

De ARCHOS TV connect is de enige AndroidTM multitouch tv-afstandsbediening voor apps en games. Het apparaat verandert elke HD-tv in een slimme televisie met Android-besturing en biedt een complete ‘multitouch’ Android-ervaring. De ARCHOS TV connect draait op de allernieuwste Android 4.1 ‘Jelly Bean’ en ligt vanaf februari 2013 in de winkels voor de prijs van 129 euro incl. btw.

“Als voorloper op het gebied van Android-multimedia-apparaten willen we het gebruiksgemak van Android uitbreiden”, zegt Henri Crohas, oprichter en CEO van ARCHOS. “ARCHOS TV connect biedt gebruikers een multitouch, multi-media, slimme tv-ervaring op basis van het Android-besturingsprogramma.”

Revolutionaire multitouch afstandsbediening voor tv – een slim ontworpen afstandsbediening voor elke toepassing:

 • aanwijzer – hiermee bestuur je de tv net als een tablet door met je vingers te tikken en/of te swipen;
 • volledige multitouch ondersteuning – bedien je apps eenvoudig door in en uit te zoomen en te roteren met deze door ARCHOS zelf ontwikkelde bewegingsbesturing;
 • compleet toetsenbord met Android-sneltoetsen – de multitouch afstandsbediening voor tv omvat een compleet toetsenbord met Android-snelkoppelingen, waaronder een toets voor spraakbediening en spraaktranscriptie.

Speel games op je tv – populaire games binnen handbereik:

 • duizenden games nu op je tv – kies uit meer dan 700.000 apps en games van Google PlayTM;
 • dubbele duimbediening – speel al je favoriete games met de complete gamebesturing met dubbele analoge duimsticks;
 • ARCHOS game mapping tool – net als de onlangs geïntroduceerde ARCHOS GamePad beschikt TV connect over de mogelijkheid om bepaalde functies van games te ‘mappen’. Deze tool wijst bepaalde gamefuncties toe aan knoppen en controllers op de TV connect, waarmee de gebruiker nagenoeg elke game op zijn of haar tv kan spelen.

Maak je tv slimmer! – een complete internetervaring op je huidige HD-tv:

 • internet – surf op het web via je grote tv-scherm;
 • online videostreaming – streamt video’s van videoapplicaties als YouTube en Daily motion direct naar je tv;
 • e-mails – verstuur en ontvang e-mails of deel foto’s van jouw Facebook-pagina met vrienden.

Beeldbellen met vrienden in HD! – ontmoet vrienden en familie op het grote televisiescherm:

 • HD-webcam – ARCHOS TV connect is voorzien van een HD-webcam voor hoogwaardig videochatten;
 • ledwaarschuwing – ledampjes waarschuwen wanneer er een inkomend gesprek is terwijl je tv zit te kijken;
 • uitwisselbaar met alle populaire apps voor videobellen – het is nog nooit zo makkelijk geweest om samen met de hele familie vanaf de bank te videobellen met Skype of Google TalkTM.

Multimediaspeler – ARCHOS TV connect is voorzien van de veelgeprezen ARCHOS Media Center-applicaties voor eenvoudige toegang tot je eigen media-bibliotheek, met:

 • de beste ondersteuning voor video-codecs en -formats – speel al je favoriete videobestanden af met deze formats en codecs, waaronder H.264 voor 1080p full-HD;
 • Media Center Library – op maat gemaakte gebruikersinterface met automatische download van jacket, synopsis en ondertiteling, evenals een automatische ordening van de mediabibliotheek, ook van bestanden die ergens anders op het thuisnetwerk staan opgeslagen;
 • eenvoudig streamen in huis – stream je mediabestanden door het gehele huis via WiFi of Ethernet;
 • de juiste verbinding – beschikt over HDMI- (kabel bijgeleverd), USB- en micro SD-ingang;
 • Google™ Certified met volledige toegang tot Google Play™ Store – met meer dan 700.000 applicaties. Beschik over al je favoriete Android-content op je tv, inclusief boeken, muziek, tijdschriften en films.

ARCHOS op de CES 2013 – ervaar de ARCHOS TV connect uit eerste hand tijdens de CES 2013 in Las Vegas van 8 t/m 11 januari 2013. Naast de TV connect toont ARCHOS daar ook zijn nieuwe serie tablets, waaronder de onlangs aangekondigde GamePad. Ook demonstreert ARCHOS zijn nieuwe producten in de Elements-serie, zoals de dual-core Titanium-serie en de quad-core Platinum-serie. Beide series omvatten ongeëvenaarde tablets voorzien van IPS-schermen met een resolutie van maar liefst 2048x1536 pixels. De ARCHOS-stand staat in de Central Hall (15322) in het Las Vegas Convention Center (LVCC).

Meer informatie over ARCHOS TV connect of de aanwezigheid van ARCHOS op de CES is te vinden op www.ARCHOS.com.

####

Over ARCHOS
ARCHOS, pionier in de markt voor draagbare audio- en videospelers en nu gespecialiseerd in Android-tablets, zorgt sinds 1988 voor een revolutie in de consumentenelektronicasector. Het bedrijf levert Android-tablets, tablet-pc’s en mp3/mp4-spelers. In 2000 introduceerde ARCHOS de Jukebox 6000, de eerste mp3-speler met een harddisk. In 2003 lanceerde het bedrijf de eerste draagbare multimediaspelers met mogelijkheden voor tv-opnamen. Vanaf 2006 rust ARCHOS spelers uit met WiFi en in 2007 volgden touchscreens. In 2008 had het bedrijf een primeur met de eerste Internet Media Tablets. De eerste Android-tablets volgden in 2009. ARCHOS heeft kantoren in de Verenigde Staten, Europa en Azië. Het bedrijf is beursgenoteerd aan Compartiment C van de Euronext Parijs, ISIN-code FR0000182479. Voor meer informatie: www.archos.com.

Kijk ook op Facebook: http://www.facebook.com/pages/Archos-Worldwide/136186653079325.
Volg ons op Twitter: http://twitter.com/archosnews.
Volg ons op YouTube: http://www.youtube.com/user/archosofficial.

Mediacontacten:
ARCHOS
Bénédicte Ernoult
ernoult@archos.com

LVTPR
Michael Ros
+31 (0)30-6565070
archos@lvtpr.nl

Android, Google Play en YouTube zijn handelsmerken van Google, Inc.