Datum: (3660 dagen oud)
Bedrijf:

Investeren in domeinnamen goud waard

Pizza.com ging weg voor anderhalf miljoen euroBreda, 15 Mei 2008 /EZPress/ - Het afgelopen jaar was zeker geen topjaar voor investeerders in vastgoed, laat staan voor beleggers in aandelen. Hoe anders verging het een 43-jarige Amerikaan die in 1994 de domeinnaam pizza.com kocht voor slechts 34 euro. Omdat hij niets met de domeinnaam deed zette hij deze domeinnaam te koop en dat heeft hem geen windeieren gelegd. De domeinnaam werd vorige week verkocht voor maar liefst 1.500.000 euro! Internet domeinnamen vormen een veel betere belegging.

Investeren in domeinnamen
COMBELL www.combell.nl publiceerde een rapport over de domeinnamen in Nederland en België en waarom investeren in domeinnamen interessanter is dan in bijvoorbeeld vastgoed. Een domeinnaam kost per jaar slechts 34 euro inclusief service en domeinpakket. Stel dat u jaarlijks 25.000 euro investeert, dan kunt u ruim 700 domeinnamen in portefeuille hebben. Voor goede eenvoudige domeinnamen is een prijs tussen de 500 à 1.500 euro gangbaar. Voor krachtige domeinnamen kan de prijs al snel oplopen tot duizenden en tienduizenden euro’s. Bij domeinbemiddelaar SEDO bedraagt de gemiddelde verkoopprijs zo’n 1.500 euro. Daarenboven verplicht niemand u uw domeinnaam te verkopen. U kunt deze elk jaar verlengen en pas na enkele jaren verkopen, voor een meer aantrekkelijke prijs. Vorige week organiseerde SEDO nog een Benelux veiling waar onder meer relatiegeschenk.nl (72.000 euro) en huren.nl (62.000 euro) de deur uitgingen.

Topverkopen
Cijfermateriaal over succesvolle verkopen is doorgaans moeilijk te vinden. In 90% van de gevallen wordt de verkoop geregeld tussen de koper en de verkoper onderling en wordt de verkoopprijs confidentieel gehouden. Enkel topverkopen zoals porn.com (9,5 miljoen dollar), computer.com (2,1 miljoen dollar) en seniors.com (1,8 miljoen dollar) halen soms de (buitenlandse) media. In onderstaande tabellen vindt u een overzicht van enkele recente verkopen in 2007 en 2008, die via domeinbemiddelaars verliepen. De domeinkopers zijn zowel particulieren als ondernemingen, van MKB tot multinational.

Full-text rapport met informatie, praktijkcases en investeringstips
Het volledige COMBELL-rapport is te downloaden op www.combell.com/nl/combell/papers. De white paper bevat een inleiding tot domeinhandel, enkele interessante praktijkcases en heel wat tips voor investeerders in domeinnamen. Op de COMBELL blog blog.combell.com worden regelmatig bijkomende tips geplaatst.

Over COMBELL
COMBELL is de grootste Belgische webhoster. De toonaangevende onderneming is niet alleen groot in aantal klanten (25.000) maar ook groot in service, betrouwbaarheid en innovatie. De 24/7 support via het 0800-8567890 nummer is COMBELL’s unieke troef. Sinds kort is COMBELL ook actief in Nederland. Voordien had COMBELL al Nederlandse klanten die kozen voor net dat ietsje meer service. Meer info op: www.combell.nl