Herken zakelijke websitebezoekerswww.lubbersdejong.nlwww.LVTPR.comwww.marcommit.nl

2514 volgers @ICTberichten

FHI, federatie van technologiebranches bedrijfsprofiel

Logo FHI, federatie van technologiebranches
Missie
FHI heeft als missie het collectief te zijn van technologiebedrijven die in de Nederlandse markt actief zijn als aanbieders van industriële elektronica, gebouwautomatisering, industriële automatisering, laboratorium technologie en medische technologie. Het collectief functioneert als netwerk en richt zich tot externe partijen in het bedrijfsleven en (semi)overheidsinstellingen. Via de collectiviteit kunnen kosten en lasten voor de aangesloten bedrijven worden beperkt en hun kansen op succes in de markt worden vergroot.

Werkwijze
FHI werkt zoveel mogelijk projectmatig en op basis van het profijtbeginsel: leden betalen voor deelname aan projecten en voor advisering maximaal de kostprijs. De jaarlijkse contributie wordt gebruikt om de kosten van de algemene belangenbehartiging van de vijf branches te dekken en om de basisdienstverlening van het bureau zeker te stellen.

Historie
De oorsprong van FHI, federatie van technologiebranches ligt in 1956 als de heren F.G. van Drunen en W.J. de Koning besluiten de coöperatieve vereniging “het instrument” u.a. op te richten. Het hoofddoel van de beide founding fathers is het organiseren van een beurs voor leveranciers van laboratoriumapparatuur dat vanaf een zolderkamer wordt geregeld. In de Apollohal in Amsterdam start Het Instrument met een bescheiden manifestatie.

In de jaren zeventig neemt de vereniging een eigen kantoor in Soest in gebruik en in 1988 verhuist de beurs naar de Jaarbeurs in Utrecht. Maar in de jaren negentig verandert er veel binnen de organisatie. In 1991 wordt de coöperatieve vereniging omgevormd naar Federatie Het Instrument om eind negentiger jaren FHI, federatie van technologiebranches genoemd te worden. Het bureau is vanaf deze periode niet langer een beursorganisatie, maar ontwikkelt zich meer en meer tot een brancheorganisatie. Tussentijds verhuist de federatie van het organisatiebureau in Soest (dat te klein geworden was) naar een locatie in Amersfoort.

Ook het nieuwe millennium kent voor FHI nieuwe mijlpalen. In 2004 wordt op HET Instrument de één miljoenste bezoeker verwelkomd en op 6 april 2006 wordt het vijftigjarige bestaan van de FHI gevierd.

Sinds september 2008 is FHI gevestigd in Leusden.

Door de samenwerking met de FEDA is HET Instrument in 2014 overgegaan op World of Technology & Science. Daarnaast organiseert FHI in het oneven jaar de beurs Electronics & Applications en zo’n 30 events op jaarbasis.


Contact
(033) 465 75 07
(033) 461 66 38
info@fhi.nl

KvK

Volg FHI, federatie van technologiebranches ook via: twitter
Laatste persberichten  
Goede connectiviteit voor optimale infrastructuur

Digitalisering en virtualisering van het datacenter proces

John Laban komt naar Den Bosch om Open Compute Project toe te lichten
Bedrijfslocatie  
Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken. Herken zakelijke websitebezoekers
 
Herken zakelijke websitebezoekerswww.lubbersdejong.nlwww.LVTPR.comwww.marcommit.nl