Datum: (4111 dagen oud)
Bedrijf:

AMIS versterkt met Oracle-, Java- en BPEL-specialist Peter EbellNieuwegein, 18 januari 2007 – Bij Oracle-, Java- en SOA-specialist AMIS, is Peter Ebell, gerenommeerd Oracle consultant en specialist in Java en BPEL technologie, in dienst getreden als Technisch Architect en Expertise Manager voor Web & Java en Service Oriented Architecture (SOA). Ebell is afkomstig van Oracle Consulting Nederland, waar hij deel uitmaakte van het iDevelopment Center of Excellence (iDevCoE). Meest recent richtte Ebell zich bij Oracle op SOA en Workflow-management met Oracle ADF technologie in combinatie met de Oracle BPEL Process Manager. Bij AMIS zal Ebell als Expertise Manager verder vorm geven aan het hoogwaardige kennismanagement.

Rijke ervaring
Ebell werkt sinds 1997 met Oracle technologie. Hij heeft bij Oracle belangrijke bijdragen geleverd aan de ontwikkeling en uitrol van ondermeer Headstart for Oracle Designer, JHeadstart en Oracle ADF. Hij is begonnen als specialist in Oracle Forms en Designer, later uitgegroeid tot expert in Oracle Java technologie. De laatste anderhalf jaar was hij intensief bezig met Oracle BPEL PM, Workflow en andere SOA technologie. Peter is een ervaren presentator, workshop ontwikkelaar en trainer, in binnen- en buitenland.

In the spotlight
“AMIS heeft zich de laatste jaren sterk geprofileerd als een hoogwaardige technologie partner van Oracle. Door vele sessies, presentaties en publicaties en door goed gebruik van internetforums en weblogs, staat het bedrijf echt "in the spotlight",” licht Ebell zijn overstap toe. “Samen met de ambities en de sterke groei die het bedrijf doormaakt, betekent AMIS voor mij een enerverende en stimulerende omgeving waar ik op veel gebieden een persoonlijke groei zal doormaken." Voor Ebell betekent zijn overstap ook een breder takenpakket: "Ik kom uit een redelijk gespecialiseerde positie als Development Specialist. Bij AMIS blijf ik natuurlijk sterk verbonden met de techniek, maar houd ik me ook bezig met verkrijgen en behouden van de juiste expertise binnen AMIS en het informeren van "de markt". Concreet betekent dit een scala aan taken en verantwoordelijkheden: van sollicitatiegesprekken tot Proof of Concepts, van Pre Sales activiteiten tot expertise bevordering. Daarnaast verheug ik me op presenteren tijdens nationale en internationale conferenties, publiceren in vakbladen en op de populaire AMIS weblog http://technology.amis.nl, het ontwikkelen en verzorgen van trainingen en het coachen van en sparren met collega's."

Kei in zijn vak
Oud-collega en voormalig lid van het iDevCoE, Lucas Jellema, MT-verantwoordelijke voor Expertise Management binnen AMIS betoont zich zeer content met de komst van Ebell: "Peter is natuurlijk een kei in zijn vak; weinig consultants in Nederland weten meer van Oracle Java technologie en de toepassing van Oracle BPEL PM. Peter is daarbij ook nog ontzettend open en servicegericht. Hij vindt het hartstikke leuk zijn kennis te delen en anderen enthousiast te maken. Precies datgene waar het bij AMIS om draait! Zowel onze klanten als onze medewerkers zullen profiteren van de komst van Peter naar AMIS." Jellema ziet de keuze van Peter Ebell voor AMIS als een enorm compliment: "Peter had natuurlijk overal kunnen gaan werken. Maar hij kiest voor ons! Dat zegt mij heel veel."

Over AMIS
AMIS richt zich sinds de oprichting in 1991 op het realiseren van business georiënteerde ICT oplossingen. De opdrachtgevers van AMIS zijn voornamelijk middelgrote en grote organisaties in de sectoren logistiek, overheid, financiële dienstverlening en telecom. De betrokkenheid van AMIS bij haar klanten bestrijkt het formuleren van de business case, het inrichten van een applicatie, de rollout naar de gebruikers tot en met onderhoud en beheer. Klantgerichtheid, technologische expertise en resultaatverantwoordelijkheid vormen hierbij de uitgangspunten. In de loop der jaren heeft het dienstenportfolio van AMIS zich ontwikkeld tot een pallet waarmee op effectieve wijze de behoefte van klanten in deze verschillende fasen kan worden ingevuld. Traditioneel sterk in Oracle en Java maatwerk, richt AMIS zich nu ook nadrukkelijk op de implementatie van standaardpakketten en de inrichting van Business Intelligence processen. Meer informatie: www.amis.nl.


Noot voor de redactie:
Voor fotomateriaal of nadere informatie kunt u contact opnemen met:
Conclusion Communication Consultants
Natalie Rohlof T: 030-2193850 nrohlof(at)conclusion.nl